A Lega Serie A hivatalosan is bejelentette, hogy a tervek szerint június 13-án újraindulnak az olasz élvonalbeli bajnokság küzdelmei. A Milanra 12 bajnoki mérkőzés vár a szezon hátralévő részében és még az Olasz kupában is versenyben van.

Márciusban függesztették fel a bajnokságot a világjárvány miatt és május elején a játékosok megkezdhették az egyéni edzéseket az edzőközpontokban. Az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora bejelentette, hogy miután az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) jelezte, kialakította az előírásoknak megfelelő egészségügyi protokoll szükséges módosításait, a jövő hónaptól folytatódhat a Serie A és az Olasz kupa.

Hétfőtől megkezdődhetnek a csoportos edzések és a liga június 13-án szeretné újraindítani a bajnokságot, s mivel augusztus 2-ig be kell fejezni az idényt, a hátralévő 12 bajnoki forduló, plusz négy elmaradt mérkőzés pótlása mellett még az Olasz Kupa mérkőzései is beleférnek a naptárba.

A Milan hátralévő bajnoki mérkőzései:

Lecce-Milan, Milan-Roma, Spal-Milan, Lazio-Milan, Milan-Juventus, Napoli-Milan, Milan-Parma, Milan-Bologna, Sassuolo-Milan, Milan-Atalanta, Sampdoria-Milan, Milan-Cagliari.

Az Olasz kupában is szerepel a csapat, az elődöntő visszavágója korábban el lett halasztva a Juventus ellen. Az első meccs 1-1-es döntetlennel zárult a San Siróban.

8 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Pénz beszél, a kutya meg ugat. Erre nem sok szükség van. A franciák teszik jól, be kell zárni mindent és nem kell folytatni, amíg egyetlen ember is veszélyben van vagy lehet. Elüzletiesedett az egész futball. Senki nem halt volna bele, ha szeptemberig nincs Serie A, de ebbe a döntésbe sokan fognak. Naponta jelenik meg cikk, hogy a játékosok félnek. Ez gyakorlatilag gyilkosság, nyílt színi veszélyeztetés! Tudom, hogy kell a lovetta, de ezen kívül semmi sem indokolja ezt a döntést. Szívem szerint a vakcina feltalálásáig semmilyen futballt vagy sporteseményt nem engedélyeznék, nézők előtt főleg nem. Persze ez nem így lesz, de ahogy sokan is mondják, csak a II. világháborúhoz mérhető ez a globális katasztrófa, és mégis ez most a “legfontosabb”. Szégyen.

  2. Semelyik országban sem biztos, hogy befejezik a bajnokságot….
    Mert a játékosokat és a stábtagokat folyamatosan tesztelni fogják, és ha a teljes stábból, kb 40-50 emberből 1 koronavírusos, az összes embernek karanténba kell vonulnia 14 napra. Hogy lesz ilyen formában befejezve a bajnokság? De ahogy említettem az összes bajnokságra igaz ez.