Mauro Tassotti értetlenül áll a Milan játékospolitikája előtt és elmondása szerint a fiatal játékosokhoz rengeteg türelem és idő szükséges, így a klubnak bele kell kalkulálnia, hogy az eredmények nem fognak azonnal jönni.

Tassotti tagja volt minden idők legsikeresebb Milanjának és játékosként 1980 illetve 1997 között szolgálta a klubot, majd a visszavonulása után másodedzőként tevékenykedett. Egészen 2016-ig állt a Rossoneri alkalmazásában. Ezután Tassotti csatlakozott az ukrán válogatotthoz, ahol asszisztensként segíti Shevchenko munkáját.

A 60 esztendős szakember a Gazzettának nyilatkozott a Milan jelenlegi helyzetéről.“Nem igazán értem a klub politikáját. Ha a Milan fiatal játékosokkal akarja újrakezdeni, akkor ezt le kell szögezni és vállalni kell, hogy évekig nehéz lesz, mert időbe telik eredményeket elérni. Van értelme, de segíteni kell a fiatal játékosokat. A San Siro nem olyan stadion, mint az összes többi. Ha túl sok hibát követsz el, akkor fütty jár érte. Ez bonyolult. Ezenkívül a Milannál a nagyszerű sikereket csalódást keltő évek követték.” – mondta Tassotti.

A 3-szoros BEK/BL-győztes korábbi védő meglátása szerint első lépésként a klubnak meg kell tartania a legjobb játékosait, ha komoly célok eléréséért akar harcolni.

“Boban távozása? Őszintén szólva nem számítottam rá. Azt hittem, hogy sikerül megtalálni a stabilitást. Csak küszködve lehet úgy dolgozni, hogy problémák vannak a vezetőségben és egymás után cserélődnek a tulajdonosok.”

“Mindenekelőtt a Milannak meg kell tartania a jó játékosait, Donnarummát, Hernándezt és a többieket.”

“Hiányzik a Milan, de szerencsés voltam. Soha senki nem kért fel, hogy legyek a Milan első csapatának edzője és így is boldog vagyok. Még boldogabb leszek, ha újra munkába állhatok, de először mindannyiunk egészsége és élete a legfontosabb.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. “Soha senki nem kért fel, hogy legyek a Milan első csapatának edzője…”

    Ha én már évek óta edzősködöm – ráadásul pont a Milannál -, és inkább kérnek fel olyanokat vezetőedzőnek a Milannál, akik még nálam is kevesebb tapasztalattal bírnak, ezen elgondolkodtam volna.

    Ha pedig én lennék a vezetőedző, nem hiszem, hogy együtt akarnék dolgozni olyan valakivel, akiben nincs meg az az ambíció, hogy valaha bárhol vezetőedző legyen.

    Az, amit a mostani történésekkel kapcsolatban mond, nagyrészt rendben van. Rajta kívül még rengetegen nem értik a klub politikáját. A probléma viszont az, hogy valószínűleg az Elliott sem nagyon tudja, hogy mit csináljon. A remek pénzügyi szakembernek, Gazidisnek viszont jelezném, hogy egy ekkora klub pénzt csinálni a semmiből – BL nélkül – nem tud. Ehhez az kellene, hogy fillérekért megvett 8-10 játékost 100 milliókért adjon el. Berlusconiék is ezt hitték, de tévedtek, mert naivak voltak. Ha Gazidis is ezt akarja, akkor viszont nem naiv, hanem hülye.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet