Az átigazolásokra szakosodott Calciomercato portál arról számolt be, hogy a Milan szeretné soraiban tudni az RB Salzburg magyar középpályását, Szoboszlai Dominikot.

A 19 éves bal oldali középpályást – aki a középpálya közepén egyaránt bevethető – az elmúlt hónapokban számos topligában szereplő klubbal szóba hozták, legutóbb éppen a Serie A élmezőnyében tanyázó Lazióval. Szoboszlai 2018 nyara óta a Salzburg első csapatában játszik és tavaly 18 évesen a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott.

Szoboszlait a korosztályának legígéretesebb játékosa között tartják számon a posztján. Olasz sajtóértesülések szerint a Milan is beszállt a Szoboszlai megszerzéséért folytatott versenybe. A játékost korábban a Lazio mellett az Interrel és a Juventusszal is összeboronálták. A fiatal magyar tehetség tökéletesen beleillene a Milan játékospolitikájába és ez Ralf Rangnick esetleges érkezésével még reálisabb lehet.

Az átigazolásokkal foglalkozó Calciomercato szerint Szoboszlai egy olyan tehetség, akire számos klub felfigyelt, beleértve a Milant is.

A magyar válogatott középpályás ebben a szezonban 29 tétmeccsen 4 gólnál és 7 gólpassznál jár és a nemzetközi porondon is megmutatta magát: a Bajnokok Ligájában 5 meccsen 1 gólt és 1 gólpasszt jegyzett, míg az Európa Ligában 2 mérkőzésen 1 assisztot.

Szoboszlai piaci értéke 15-20 millió euróra tehető és a szerződése 2022 nyaráig szól.

4 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Titaniki mélységek… Milánó… hogy lehetett így lerohasztani a világtörténelem második legsikeresebb klubját…? Szoboszlaihoz hasonló tehetségek a Serie B-ben is tucatszámra játszanak, de rájuk nincsen 20 milliós címke aggatva, csak mert RedBull. Stop.

  2. Szoboszlai egyáltalán nem illeszkedik a Milan játékospolitikájába, ugyanis 15-20 millió euróba kerülne. Tkp. nem is tudnám összefoglalni, hogy mi a jellemző a Milan játékospolitikájára. Volt valami elképzelésféleség, ami januárig tartott. Azóta nagyjából az összevisszaság. Megvettük Hernandezt, de ha minden jól megy, el fogjuk adni, mert máris megduplázta az értékét. Donnarummát ilyen bajnoki 6-7-8. helyekkel nem fogja itt tartani Raiola, ennyire ő sem hülye. Stadion nincs, pénz nincs, adósság van. Lejárt szerződésű játékosokat (Bonaventura, Biglia) engedünk el ingyen. Nem ismerős?