Lucas Biglia szerint Olaszországban alábecsülték a koronavírust és elmondása szerint olyan nagy a baj, hogy az ország egészségügye az összeomlás szélén áll.

Továbbra is terjed a világjárvány és Európában egyértelműen Olaszországot sújtotta a legerősebben. Jelen pillanatban az aktív fertőzöttek száma meghaladta a 26 ezret és több mint 2500 ember vesztette életét. Nemrég Samu Castillejo és Asmir Begovic is beszélt a kialakult helyzetről, ezúttal pedig Bigliát interjúvolta meg a CNN.

Március elején hosszas huzavona után felfüggesztették a Serie A-t és az utóbbi egy hétben több klub is pozitív tesztekről és megfertőződött játékosokról számolt be.

“A futball egy világsport, tele pénzügyi érdekekkel, de jelenleg vannak más prioritások is, például a játékosok egészsége. Senki sem immunis, még mi sem. A lehető legnagyobb mértékben meg kell óvnunk magunkat a vírustól.” – mondta Biglia.

“Olaszországban az emberek nem csupán alábecsülték a problémát, hanem az előírt szabályokat sem tartották be. Az összeomlás szélére kerültünk, ahol az orvosok fáradhatatlanul dolgoznak. Nemcsak koronavírusos emberek halnak meg, hanem azok is, akik más betegségben szenvednek és nem tudnak megfelelő ellátást kapni.”

1 hozzászólás

  1. Felhívnám a figyelmét Bigliának, hogy ez egy világjárvány. A védekezés minősége nem feltétlenül attól függ, hogy kik és milyen fegyelemmel tartják be az egészségügyi szabályokat. Az olaszok ilyenek, nem annyira fegyelmezettek, mint a skandinávok. Ettől függetlenül ez most nem arról kellene hogy szóljon, hogy az olaszok milyen hibákat követtek el, hogy mit nem vettek komolyan. Kicsit az jut eszembe erről a Biglia-féle megnyilvánulásról, hogy “az ember nem szarik oda, ahol enni kap”. Mint amikor odamész egy balesetet szenvedett, és a halálán lévő autóshoz, aki a balesetben esetleg vétkes is volt, hogy “na, kellett neked olyan gyorsan menned”…

    Abban meg van valami vicces, hogy a “hogyan maradjunk egyészségesek” témakörben pont az a Lucas Biglia nyilvánul meg, akinek ez – OKÉ, HOGY MÁS JELLEGŰ EZ A DOLOG – nem igazán sikerült.
    Az volt az igazi, ahogyan Ibra hozzáállt ehhez a helyzethez. Azt mondta, hogy sokat kapott Olaszországtól, és szeretne valamit visszaadni. Ezért gyűjtésbe kezdett, és erre hívott fel másokat is.

    Röviden: Biglia egy idióta. Éppen ideje lesz, ha a szezon végeztével eltakarodik innen.