Zlatan Ibrahimovic a hivatalos közösségi oldalán számolt be arról, hogy 100 ezer eurót adományoz az észak-olaszországi kórházaknak és egy adománygyűjtési akciót indított a koronavírus elleni küzdelmekre.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Milan és számos játékos illetve klubigazgató is pénzügyi hozzájárulást tett a járvány elleni védekezés segítéséhez. Továbbá Silvio Berlusconi, a klub korábbi tulajdonosa 10 millió eurót adományozott a kórházaknak.

Ibrahimovic úgy döntött, hogy egy kezdeményezést indít és arra biztatja a sporttársait és a rajongóit, hogy csatlakozzanak az általa a helyi Humanitas kórházak javára indított adománygyűjtéshez. A bejelentést szerdán tette közzé a hivatalos Insta oldalán.

“Rengeteget kaptam Olaszországtól és ebben a drámai pillanatban szeretnék még többet visszaadni ennek az országnak, amelyet imádok. A velem együtt dolgozó emberekkel együtt úgy döntöttem, hogy létrehozok egy adománygyűjtést a Humanitas kórházaknak és a kommunikációs kapcsolataimat kihasználva megpróbálom minél szélesebb közönséghez eljuttatni ezt az üzenetet.

Ez egy komoly kérdés és konkrét segítségre van szükség. Számítok a kollégáim, a profi sportolók nagylelkűségére és azokra, akik kisebb vagy nagyobb adományukkal szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy elpusztítsuk a vírust.

Együtt segíthetünk a kórházaknak, az orvosoknak és a nővéreknek, akik önzetlenül dolgoznak minden egyes nap az életünk megmentése érdekében.

Pusztítsuk el együtt a vírust és nyerjük meg ezt a mérkőzést. Ne felejtsétek el: ha a vírus nem jön Zlatanhoz, majd Zlatan megy a vírushoz.”

Ibrahimovic a gofundme.com oldalon indított adománygyűjtésen mintegy 100 ezer eurót adományozott és a célja, hogy 1 millió eurót gyűjtsön.