A Milan közel áll ahhoz, hogy bejelentse az Emiratesszel való főszponzori szerződés és együttműködés meghosszabbítását – írja a Gazzetta.

Ugyan a koronavírus miatt a bajnokságot ideiglenesen felfüggesztették, ám a klubon belül az események nem álltak meg és a Milan különféle szponzori és kereskedelmi üzleteket szándékozik kötni. Ezek közül a legfontosabb a lejáró főszponzori szerződés.

Úgy tűnik, hogy a végső stádiumban járnak a tárgyalások az Emiratesszel és a felek hamarosan bejelenthetik az egyezség meghosszabbítását. A La Gazzetta dello Sport szerint Ivan Gazidis, a klub vezérigazgatója az utolsó részleteken dolgozik.

A Milan és az Emirates közötti együttműködés a jelenlegi szerződés értelmében június 30-án jár le. A klub 2014-ben még Barbara Berlusconi képviseletében hat évre írt alá a légitársasággal, amely éves szinten 18 millió euróval támogatta a milánói együttest.

A lap szerint a következő évekre szóló megállapodás az eddigiekhez képest alacsonyabb bevételt fog biztosítani a Milan számára, tekintve az elmúlt években elért nem túl acélos eredményeket. A piros-feketék már hat éve nem szerepelnek a Bajnokok Ligájában, továbbá ezen időszak alatt a legjobb elért helyezés az ötödik hely volt, méghozzá az előző idényben.

A Gazzetta megjegyzi, hogy a szerződés tartalmazni fog egy fix összeget, amelyet az Emirates minden évben fizet a Milannak. Ezen kívül lesz egy bónusz rész, amely különféle célkitűzésekkel kapcsolódik össze, így a Milan további bevételre tehet szert a pályán való eredményességtől függően.

Az együttműködés 10 éve tart és minden jel arra utal, hogy tovább fog folytatódni.

2 hozzászólás a bejegyzéshez