2022. szeptember 25., vasárnap

Begovic: “Még soha nem láttam ehhez hasonlót”

-

Asmir Begovic, a Milan kapusa elmondta, hogy még soha életében nem látott ehhez hasonlót, mint ami jelenleg Olaszországban uralkodik a koronavírus-járvány miatt.

“Teljes a lezárás az országban, az utcák elhagyatottak és a szupermarket az egyetlen dolog, ami nyitva van. Vásárolhatsz egy kis ételt magadnak, majd azonnal irány vissza az otthonodba. Őrület, ami itt van. Ez egy nagyváros és olyan, mintha egy film lenne. Még soha nem láttam ehhez hasonlót. Nem vagyok biztos abban, hogy az emberek megértik, hogy valójában milyen rossz itt a helyzet.” – mondta Begovic a Daily Mirrornak.

“A vírus erősen sújtotta az országot. Sok a haláleset és rengeteg a megfertőzött. Ez pusztító és szívszaggató az emberek számára. Látható, hogy már más klubokban a játékosok elkapták a vírust és ez olyan, mint egy rémálom. Csak remélni lehet, hogy a lehető leghamarabb minden visszatér a normál kerékvágásba.”

A Serie A-ban számos klubnál (Juventus, Fiorentina, Sampdoria) pozitív eredménnyel zárultak a koronavírus tesztek és több játékos is megfertőződött. A Milan eddig nem jelentett egyetlen vírusos esetet sem.

“Szó szerint minden egyik napról a másikra történt. A dolgok nagyon gyorsan változtak, egyik nap még játszottunk, aztán zárt kapuk mögött, majd jött a halasztás. Vita folyt arról, hogy egyáltalán játszani kellene-e. Nem volt jó élmény zárt kapuk mögött pályára lépni. Lezárás alatt vagyunk. Az egész város zárva van, nincsenek éttermek és most már mindent bezártak. Szó szerint minden nagyon gyorsan történt.”

A Serie A küzdelmeit hivatalosan is felfüggesztették és nagy valószínűséggel hosszabb ideig nem fognak meccseket rendezni.

“Most kivárunk, nem edzünk csapatban. Március 23-ig nincs edzés, de úgy néz ki, hogy ez változhat és meghosszabbodhat. A Milannál senkinek nem volt pozitív a tesztje. Elküldtek minket és azt mondták, hogy majd találkozunk. Ezek olyan intézkedések, amelyeket meg kell tenni és az utasításoknak engedelmeskedni kell. Furcsa, hogy nem tudunk edzeni. Ilyenkor megpróbálsz más dolgokat csinálni, sokat Netflixezni. Próbálom elfoglalni magamat.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS