A jelentések szerint a Premier League középmezőnyében tanyázó Newcastle United szemet vetett a Milan középpályására, Hakan Calhanoglura, akinek erősen kérdéses a jövője a csapatnál.

A 26 éves játékos ebben a szezonban 25 tétmeccsen lépett pályára és 5 gólnál illetve 1 gólpassznál jár. Calhanoglu teljesítménye meglehetősen hullámzó volt az elmúlt években, ám mégis alapembernek számított Gennaro Gattusónál, Marco Giampaolónál és Stefano Piolinál is.

Calhanoglu szerződése 2021. június 30-ig szól a Milannal, így a nyáron a klubnak értékeléseket kell készítenie a játékos sorsát illetően. Az egyik opció, hogy a Milan új szerződést kínál a török játékosnak, ami jelenleg nem túl valószínű és nincsenek erre utaló jelek. Ha a vezetőség úgy dönt, hogy nem hosszabbít Calhanogluval, akkor a nyáron – egy évvel a kontraktus lejárta előtt – még bevételre tehet szert az eladásából.

A Calciomercato értesülése szerint a Newcastle élénk érdeklődést mutat Calhanoglu iránt. Az angol együttes a szezon elejétől kezdve figyelemmel kíséri a 26 éves válogatott játékos teljesítményét és ő az egyik jelölt a középpálya megerősítésére.