A koronavírus-járvány terjedése miatt az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) április 3-ig minden sportesemény megrendezését felfüggesztette, beleérve a Serie A-t is.

A CONI azzal indokolta a döntést, hogy minden intézkedés és körülmény az egészség védelmét szolgálja, amely elsődleges prioritás mindenki számára. A Serie A küzdelmeit tehát ideiglenesen felfüggesztették és nem rendeznek mérkőzéseket a következő hetekben.

Olaszországban már eddig is komolyan befolyásolta a sporteseményeket a járvány. A Serie A-t illetően az előző forduló elhalasztott meccseit zárt kapuk mögött pótolták.

A felfüggesztés azonban a nemzetközi kupameccseket és az olasz válogatott mérkőzéseit nem érinti. A Serie A-ból még 12 forduló van hátra, de egyelőre kérdéses, hogy be lehet-e így fejezni a szezont. Jelenleg a Juventus áll az élen 63 ponttal, egy ponttal előzik meg a második Laziót. A Milan a hetedik helyen áll 36 ponttal, 3 ponttal lemaradva az Európa Liga-indulást érő hatodik helyen szereplő Napolihoz képest.

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ezt abba kellett hagyni. Halálos veszélynek vannak kitéve a játékosok, ilyen alapon akár vágóhídra is küldhetnék őket. Globális méretű világkatasztrófa van, és ez a legfontosabb kérdés, hogy le lehet-e játszani a maradékot? Kit érdekel?! A lényeg, hogy legyen még jövőre is olyan ember Olaszországban, akik le tudják játszani a 2020/21-es szezont, mert ha így megy tovább, akkor ki tudja…

    • Azért ennyire ne túlozzunk. Halálos veszélynek, ugyan már. Ennyiből egy influenzajárvány idején is halálos veszélynek vannak kitéve. Egy átlagos ember, nem egy élsportoló, normál immunrendszerrel simán kigyógyul belőle. Valakinél az egész betegség lefolyása tünetmentes.

  2. Nekünk tök mind1 úgy is , a Lazio meg a Juve játszanak egy döntőt egy semleges helyen a többi marad ahogy van.

  3. Ha már igy alakult, számunkra ez nem rossz. Fél év felmentést kapnak a szurkolók az idegösszeomlás alól. Komolyra fordítva a szót: Át lehet gondolni minden tekintetben h. merre tovább és nem kell kapkodni. Koncepciót, vezetőséget, keretet egyaránt. Ha minden igy marad, még arra is van esély h. EL-ben el tudunk indulni a kupa elődöntős pozíciónk miatt. Habár később az a néhány meccs még beleférhet. Jövőre el kellene indulni vhogy az EL-ben h. a valamire való srácok ne csak tv-ből ismerjék a nemzetközi kupameccses közeget és megtapasztalják a kettős terhelést.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet