A klub bejelentette, hogy mintegy 250 ezer eurós adománnyal támogatja a koronavírus elleni harcot Lombardiában.

Olaszországban 7375 új koronavírus fertőzést diagnosztizáltak vasárnapig, a halálos áldozatok száma elérte a 366-ot. Antonio Pesenti, a járvány által leginkább sújtott Lombardia regionális válságkezelő csoportjának vezetője közölte, hogy a „tartomány egészségügyi rendszere egy lépésre van az összeomlástól”, mivel az intenzív osztályokra nagy nyomás nehezedik az új esetek miatt.

A Milan a klub hivatalos alapítványával együtt közösen úgy döntött, hogy 250 ezer eurót – közel 85 millió forintot – adományoz, hogy segítse a Lombardia régió sürgősségi ellátásának biztosítását a koronavírus-járvány közepette.

A járvány hatása a Milant is elérte, hiszen zárt kapuk mögött kellett megrendezni a vasárnapi Genoa elleni összecsapást. A klub rögtön jelezte, hogy természetesen visszatéríti az előzetesen megvásárolt jegyek árait a szurkolók részére.

Ezen kívül több Milan-játékos is úgy döntött, hogy egy napi fizetésüket a milánói kórházaknak adományozzák.

Ivan Gazidis, a Milan vezérigazgatója: “Vannak olyan dolgok az életben, amelyek fontosabbak, mint a futball. Abban az időben, amikor mindannyiunknak vigyáznunk kell a közülünk legsebezhetőbbekre, mindenkinek a legnagyobb felelősséggel kell viselkednie és meg kell hallgatni az illetékes hatóságok tanácsát. A klub nevében büszke vagyok arra, hogy adománnyal támogathatjuk a régiónk sürgősségi ellátását biztosító csoportok hihetetlen erőfeszítéseit.”

“Szeretteink egészsége és biztonsága a legfontosabb. Megértjük, hogy a szurkolóink rendkívül nehéz időszakon mennek keresztül. Mindannyian aggódunk. A Milan több, mint egy labdarúgó klub. Olyan emberek közössége, akik törődnek egymással és mi képviseljük Milánót. Már bejelentettük, hogy visszatérítjük a jegyeket minden elmaradt vagy elhalasztott mérkőzés után és további lépéseket teszünk a szurkolók támogatása érdekében ebben a nehéz időszakban, mivel mindig támogattak minket.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet