Pioli: “Nem kellenek kifogások, sem indokok”

0

A Milan hazai pályán 2-1-re kikapott a Genoa együttesétől a 26. fordulóban. Stefano Pioli csalódottan nyilatkozott a vereség után és kiemelte, hogy a csapatból hiányzott a határozottság.

“Nyilvánvaló, hogy szurkolók nélkül ez nem futball. Ez minden csapatra igaz, főleg a hazai együttesekre. Megvolt a lehetőségünk, hogy bizonyítsuk a kvalitásunkat és megvolt az erőnk, hogy átlendüljünk a nehézségeken, de nem tudtunk nyerni és ez nagy részben a mi hibánk volt. Amikor elhagytuk az edzőközpontot és buszra szálltunk, a Parma-Spal meccset még el sem kezdték és nem tudtuk, hogy egyáltalán megrendezik-e a meccseket. Nyilvánvaló, hogy ez nem volt jó hatással a csapatra, de ugyanebben a helyzetben volt az ellenfelünk is, tehát ez nem kifogás. Ami a Serie A folytatását illeti: ennek eldöntésére vannak olyan emberek, akik többet tudnak a helyzetről.”

“Nem kellenek kifogások, sem indokok. A vereség nem a zárt kapuk miatt volt és nem a klubon belül kialakult nehézségek, viták miatt. A mérkőzés kulcsfontosságú pillanataiban sokkal határozottabbnak kellett volna lennünk. Nem mondhatom azt, hogy nem fociztunk, mert ez nem igaz, de 22 próbálkozásból csak pár talált kaput.”“Azt akarom, hogy bizonyos pillanatokban sokkal határozottabbak legyünk és elkerüljük az olyan hibákat, amelyekből két gólt kaptunk. Amikor a csapatod úgy kap gólt, hogy a tizenhatoson belül több játékosod van, mint az ellenfélnek, akkor az azt jelenti, hogy nem megfelelő a mentalitás.”

“Nincs mentség, ennél jobban kell teljesítenünk. Nem technikai vagy taktikai gond volt, hanem a határozottság hiánya.”

“Boban? Olvastam a nyilatkozatát. Őszintén szólva csak a munkámra kell koncentrálnom. Nem aggódom a jövőm miatt. Nem tudom, hogy mi fog történni, ez a munka része. Ez egy tekintélyes klub és a lehető legjobban kell befejeznünk a szezont. Ez nem az én döntésem, csak annyit tehetek, hogy jól dolgozom.”

“Theo hibája? Soha nem egy játékos hibája, ha a csapat gólt kap. Sokat hibáztunk és nem sikerült koncentráltnak maradni, amiért drágán megfizettünk.”