Stefano Pioli jövője erősen kérdéses a Milan kispadján a következő szezont illetően és a legfrissebb hírek szerint a klub vezetősége két különböző állásponton van, hogy ki irányítsa a csapatot a 2020/2021-es idényben.

Pioli október elején vette át a Rossoneri irányítását és azóta 18 tétmérkőzésen vezette a csapatot, a mérleg 8 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség, valamint 1,61-es átlagpontszám meccsenként. Az elmúlt hónapokban javulás figyelhető meg a csapat teljesítményében és talán az eredményekben is, azonban a bergamói súlyos vereség alaposan rontja az összképet. Meglehetősen valószínűtlen az 54 éves szakember maradása a következő idényre, különösen ha nem sikerül a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolása vagy az Olasz kupa megnyerése.

A La Gazzetta dello Sport a mai számában arról ír, hogy a vezetőségen belül két eltérő álláspont van napirenden arról, hogy nyártól ki üljön a Milan kispadján. A lap szerint egyrészt Paolo Maldini és Zvonimir Boban egy tapasztalt, top olasz edző, nevezetesen Massimiliano Allegri kinevezését szorgalmazza, ezzel szemben Ivan Gazidis külföldi edzőben gondolkodik és azt szeretné, ha Ralf Rangnick irányítaná a csapatot.

Allegri jelenleg klub nélkül van, miután a 2018/19-es szezon végén távozott a Juventus éléről. Az olasz edzőnek azóta számos megkeresése volt, amelyeket rendre elutasított. Állítólag ennek hátterében az állt, hogy szeretne visszatérni Olaszországba. Allegri 2010 júniusa és 2014 januárja között már ült a Milan kispadján, azonban jelentős és komoly projekt szükséges ahhoz, hogy sikerüljön meggyőzni a visszatérésről.

A Corriere della Sera szintén arról számolt be, hogy Allegri lehet a Milan célpontja a nyárra, azonban egyelőre a klub nem vette fel a kapcsolatot az edzővel.

14 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Az a jó,hogy minden hírből az jön ki, hogy Gazidis kb semmiben sem ért egyet Maldiniékkel. Így aztán lehet csapatot építeni…
  A másik meg,ha ők már ennyire tervezik a jövőt,az azt vetíti előre,hogy nem lesz itt semmilyen tulaj váltás. Más különben gondolom,az új tulajnak is lenne beleszólása az edzőkérdésbe.

 2. Allegrinek tapasztalt játékosok kellenek. Azért a 8.hely…A múlt nem felejt. Persze kiváló edző. Az összes olasz ” elit ” edző közül, szerintem ő lenne a legalkalmasabb a feladatra. Ahogy 7 éve szólt az idézet egy edző szájából: 50 Euróból nem lehet 500 Eurós étteremben étkezni. Így védték Allegrit.
  Ralf Rangnick viszont statisztika alapján valaszt ” noname” játékosokat, és belőlük farag top játékost és biztos jövőt.
  Èn a németet preferálnám.

 3. ALLEGRI-t nem látnám szívesen! Egyszer már imádkoztunk, hogy végre lelépjen. Sztár csapatot tud edzeni, mi meg az még mindig nem vagyunk.

  Különben teljesen mindegy, mert ameddig a tulaj és Gazidis nem teremt elő elegendő pénzt minőségi igazolásokra, addig lehet itt bárki az edző. Maldini, Boban, Massara csak olyan játékosokat igazolhat, akikre kapnak pénzt és akit Gazidis nem utasít el, ha csak az ELLIOT nem bírálja felül Gazidis döntését.

 4. Ez a hatalmi négyes (vagy hatalmi hármas meg Massara) tökéletesen alkalmatlan arra, hogy egy klubot irányítson.

  A pozíciók, hogy ki miért felel, kinek mi a feladata, nem egyértelműek. Látszólag egy nagyon demokratikusnak tűnő rendszer ez, mondogatják is, hogy a döntéseket közösen hozták meg. Az nyilván nem létezik, hogy mind a négyen mindig ugyanazt gondolják, tehát szükségszerű, hogy valaki(k) meg kell hogy hátráljon/hátráljanak. Ez a komédia alkalmas arra, hogy sok szerencsétlennel elhitessék, hogy nálunk milyen remek és átgondolt döntések születnek, mert hát négyen vitatják meg a dolgokat, de ez az egész arról szól, hogy mindegyik be van szarva attól, hogy valamely döntésért egy személyben vállalnia kell a felelősséget. És ők az igazgatók…

  Éppen a pozíciók szándékos homályban tartása az, ami ezt az egész rendszert komolytalanná teszi. El akarják hitetni mindenkivel, hogy négy egyenlő erejű személy dönt ilyen-olyan ügyekben, holott mindenki tudja, hogy a Boban-Maldini páros ötleteinél Gazidis jelenti az első szűrőt, és ha még ezen át is mennének a javaslatok, még mindig jöhetnek Elliotték, akik lefújhatnak mindent.

  Churchillnek megvolt a maga igen sajátos véleménye a demokráciáról. Nekem is… Bizonyos területeken ez egész egyszerűen nem működik. Addig, amíg mindenki igazgató, és dönteni akar, mert nem jelöltik ki számára a határokat, addig hatalmi és pozíciós harcok, sértődések, lobbizások, erőfitogtatások lesznek a vezetésben. Egy klubot így nem lehet vezetni. Hatalmas energiát emésztenek fel a megbeszélések, az egyeztetések. Képzeljük csak el, hogy adott esetben Maldini kinéz egy remek játékost. Elmondja Bobannak, hogy ő is nézze meg. Ő mond valamit, szerencsés esetben támogatja. Majd mi történik? Megpróbálják meggyőzni Gazidist. A szerepek, a sorrend felcserélhető, de a lényeg, hogy egy sor döntés 2-3-szor lassabban születik meg azáltal, hogy nem egyszemélyes a döntéshozó. Bizonyos területeken nem lehet egyről a kettőre jutni, ha azzal megy el az energia nagy része, hogy “beszéljük meg” ezt vagy azt.

  Annak idején a jó vagy a szar döntésekért szinte kizárólag Gallianit lehetett isteníteni vagy átkozni. Most mi történik? Feldobnak egy nevet a mercato során, és máris jön a pletyka, hogy őt Maldini akarta, Boban már nem annyira, Massara nincs képben, Gazidis meg sokallja az árat. Most itt van ez is. A legfontosabb kérdésekben képtelenek megegyezni, de olyan szinten, hogy olasz vagy ne olasz legyen-e az edző…

  Ezt a közös döntéses marhaságot tovább lehet vinni, ha esetleg megszületik a döntés, tegyük fel, Allegri lesz az új edző. Kifelé persze majd azt kommunikálják, hogy mindenki egyetértett a választással, de majd jönnek a hírek, hogy annyira azért mégsem… És akkor ez majd milyen hatással lesz Allegrire? Mert nyilván előbb vagy utóbb rájön, hogy kinek az ötlete volt, hogy ő legyen az edző, és ki volt az, aki ellenezte.

  Emlékszem a nagyon demokratikus osztályfőnöki órákra, amikor azt kellett eldöntenünk, hogy hová menjünk év végén kirándulni. A 30 gyerek 50 ötlettel állt elő, amit leszűkítettünk 10-re. Az istennek sem tudtuk eldönteni, hogy mi legyen. Végül a tanár azt mondta, hogy kapunk egy hetet, hogy döntsünk. Így sem sikerült. Majd mi történt? Jött az osztályfőnök, és azt mondta. Oké, akkor majd én döntök. Irány Eger.

  A jelöltekről… Attól kellene hogy függjön az egész, hogy hol végez a Milan a bajnokságban. Egy Európa-ligával nem fogunk – szerintem – top edzőt idehozni… Top olasz edzőből három van: Conte, Allegri és Ancelotti. Ők irányítottak már nagycsapatokat. Mást is ki lehet nevezni, csak az nem top tréner. Egyébként elég vicces, hogy pont Maldini meg Boban gondolkodik top edzőkben, mintha nem éppen ők forszírozták volna Giampaolót meg Piolit…

  Rangnick… Nem tudom, mit gondoljak róla. Gasperini szerintem a tökéletes példa arra, hogy egy jó edző nem biztos, hogy alkalmas bizonyos edzői feladatokra. Guardiolát nem lehet elképzelni egy közepes csapatnál, ahogyan Gasperininek nincs meg a fizimiskája ahhoz, hogy egy igazi top klubot irányítson. Gasperini egy kiváló edző, de az Atalantánál a munkát azért élvezi, mert nincs rajta akkora nyomás, mint volt az Internél. Rangnick lehet, hogy “kicsiben” ügyes, fel tud építeni egy klubot, ahol nem elvárás a nagy eredmény, de nem biztos, hogy alkalmas arra, hogy mondjuk egy AC Milant újra az elitbe vezessen (vagy kezdetben arra, hogy a Milant a legjobb 3-4-be juttassa).

  Nem feltétlenül gondolkodnék olasz edzőkben, mert egyszerűen nincsenek azon a szinten, mint 20-25 éve, amikor a szakma krémjét az olasz trénerek jelentették. De ha már mindenképpen innen akarnak választani, akkor a felsorolt 3 személy közül tegyék.

 5. Rangnick sötét ló. Lehet hogy bejönne, lehet hogy nem. Lehet hogy időre lenne szüksége, akár évekre, de ismerve a jelenlegi álláspontokat, nem kapná meg ezt a türelmi időt, így lehet hogy bukás lenne a vége és ez a fajta csalódottság még mélyebbre taszítaná a csapatot.

  Allegri kiváló szakember(nek tűnik) de azért azzal az összerakott Juvéval nem volt nehéz uralnia a Serie A-t. Juvés barátaim is imádkoztak hogy zavarják el hiába a sorozatos bajnoki címek…Én azért nem feledem azt amikor minden nap könyörögtem hogy zavarják már el tőlünk. A felmelegített kapcsolatokban pedig amúgy sem hiszek.

  Ha itt rövid időn belül igazán nagyot akar dobni a Milan és 3 éven belül Európa top 4-es csapatot akarnak látni, akkor azonnal egy neves top edző kell aki szabad kezet kap és egy kamion pénzt.

  Hozzák pl. Kloppot. Idén úgyis mindent megnyer a Poollal, rekordokat dönt meg, a csúcsról csak lefelé lesz neki.

  Vagy Guardiolát…

  Ez nagyot szólna. Mindenki felkapná a fejét és megindulna a csapat felfelé.

  Rangnick projektjéhez sok idő kell és szerencse is a kinevelni való játékosok terén. Allegri pedig nem az a fajta szakember aki jelenleg nekünk kell…

  Egyik se jöjjön. Válasszanak a másik kettőből.

 6. Emlékszem anno a Realra is, szinte évente cseréltek edzőt, (vagy 2 évente), és bizony az eredményeken is meglátszott a dolog…Nem voltak ugyanis túl sikeresek. Aztán Mourinhoval (!), elkezdődött valami náluk (meg Perez visszatérésével 2009-2010 körül, ha emlékezetem nem csal) aztán, Ancelotti pedig feltette a madridnál az i-re a pontot, BL-t nyert velük. A Zizu (első éra) pedig abszolút elképesztően kimagasló volt. A brutális játékoskeretről nem is beszélve…Kell egy klasszis tréner, hosszútávra. Nincs mese. Meg kell találnunk az új Ancelottit. Azt az edzőt, aki szakmailag ott van a TOP-on. És persze elkötelezett a piros-fekete mez iránt. Történjen bármi is, Forever Milan!