Tiémoué Bakayoko, a Monaco középpályása vasárnap a San Siróban tűnt fel az Inter elleni mérkőzésen és a jelentések szerint szívesen futballozna újra Olaszországban.

Bakayoko az előző idényben a szurkolók egyik kedvencévé vált, köszönhetően a kiváló teljesítményének. A francia védekező-középpályás a kezdeti nehézségek után alapember lett és az olasz bajnokság egyik legjobbja volt a posztján, ám végül vissza kellett térnie a Chelsea-hez. A klub nem élt a 35 millió eurós vásárlási opciójával, ami valószínűleg a játékos magatartásának és viselkedésének tudható be. Bakayoko a szezon végén összetűzésbe keveredett Gennaro Gattusóval, a csapat akkori vezetőedzőjével, valamint az Acerbi mezével történt incidens is túllépett egy határt.

A 25 éves játékosra a Chelsea nem tartott igényt, így a londoni alakulat – szintén vásárlási opcióval – kölcsönadta a Monacónak. Bakayoko eddig a szezonban 19 tétmeccsen 1 gólt és 1 gólpasszt jegyzett a hercegségbeli együttes színeiben.

Bakayoko többször is kifejezte a Milan iránti szeretetét és néhány nappal ezelőtt a San Siróban tekintette meg az Inter elleni városi derbit, majd a lefújást követően Franck Kessié és Ismael Bennacer társaságában hagyta el a stadiont. Néhány héttel ezelőtt Bakayokótól egy újságíró megkérdezte, hogy a Milant vagy a Chelsea-t preferálja inkább, erre a játékos válaszul a piros-feketéket mondta a játékjogát birtokló angol alakulattal szemben.

A Corriere dello Sport szerint Bakayoko örömmel visszatérne a Milanhoz. A játékos sorsáról a szezon végén dönt a Monaco, amely körülbelül 40 millió euróért vásárolhatja meg. Ha a franciák nem veszik meg végleg, Bakayoko visszakerül a Chelsea-hez.

Utóbbi forgatókönyv esetén van esély arra, hogy Bakayoko esetleg a nyártól újra a Milant erősítse. Nem titok, hogy a középpálya az egyik legkritikusabb pont a csapaton belül, ráadásul az idény végén Lucas Biglia és Giacomo Bonaventura szerződése is lejár, így borítékolható a távozásuk. Egyedül Ismael Bennacer tűnik biztos pontnak a középpályán, amelyre ráférne a megerősítés, akár Bakayoko leigazolásával.

10 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. El sem kellett volna engedni…Igen a magatartással baj volt, de…néha a szükség felülírja az érzelmeket. Az üzletben hideg fejjel kell gondolkodni és nem szívvel. Face-to-Face megkellett volna beszélni a múltat és, hogy min kell változtatnia. A focistáknak az 50%-a forrófejű..Mennyire jól indult volna a szezon, ha ő itt van. A középpályán teljes egyensúly volt. Desailly 2.0.

  2. Nekem úgy rémlik, hogy annak reményében tért vissza a Chelsea-hez, hogy a Milanban töltött jó szezonja miatt majd számítanak rá, de aztán lepasszolták megint, úgyhogy gondolom most már úgy van vele, ha nincs ló jó a szamár is. Mindenesetre a Milannak komoly erősítést jelentene, de nagyon drága játékos és a magatartása veszélyeket rejt magában, ő is akkor kezdett el pattogni, amikor nem ment a szekér, úgyhogy lehet nem véletlen küldözgetik ide oda és nem talál magának csapatot, mert tudásával nincs nagy probléma.

    • Nem volt beleszólása. Érdemes elolvasni az utolsó nyilatkozatát. Ő nem akart menni, a Milan “nem tartott rá igényt”. Mivel Kessiét kötelezően meg kellett venni, ezért gondolom nem maradt keret Bakayokora és a tulaj nem engedélyezte, hogy 65 milliót kivágjanak 2 játékosra. Ráadásul Kessiét el sem sikerült passzolni, mert a kutyának nem kell, akinek meg kéne az adna érte egy zsák krumplit. Köszönjük meg a drága kínaiaknak, amiért ilyen ostoba üzletet kötöttek Kessiével.. kölcsön+kötelező vásárlás, eszem megáll…

      • Akkor az szomorú dolog, mert elégedett voltam vele. Azért remélem annyi beleszólása van a dolgokba, hogy most beszél a Chealse vezetőivel, hogy valamilyen módon álapodjanak meg róla, ha a Milan érdeklődik és ne gördítsenek akadályt.