Zlatan Ibrahimovic szerint egy tökéletes első félidőt zárt a csapat, aztán a második játékrész elején teljesen összeomlottak az Inter egyenlítését követően.

A Milan vasárnap este kétgólos előnyről veszítette el a 225. Derby della Madonninát. Az első játékrészben 2-0-ra vezetett a Rossoneri, köszönhetően Rebic és Ibrahimovic góljának. A szünet után az Inter néhány percen belül szépített és egyenlített. A 70. percben De Vrij szerzett vezetést a kék-feketéknek, aztán a hosszabbításban Lukaku állította be a 4-2-es végeredményt.

Ibrahimovic 1 gólt és 1 gólpasszt jegyzett a városi rivális Inter ellen.

“Nehéz megmagyarázni, hogy mi történt a mérkőzésen. A szünetben azt mondtuk magunknak, hogy az első tizenöt perc kritikus lesz, aztán kaptunk két gólt. A csapat összeomlott, eltűnt a hit, nem helyeztük nyomás alá az ellenfelet és nem járattuk körbe a labdát elégszer. Az egyenlítéstől kezdve minden összeomlott.” – mondta Ibrahimovic.

“Furcsa, mert az első félidő gyakorlatilag tökéletes volt. Többet vártam az Intertől, mert az első félidőben nyújtott teljesítmény alapján nem olyan csapat benyomását keltette, amely méltó a második helyre. Aztán a szünet után megmutatták.”

“Az első játékrészben taktikailag követtünk mindent, amin a héten dolgoztunk, majd a második félidőben bekaptuk az első gólt és a csapat elvesztette az önbizalmát. Hit és bizalom nélkül játszottunk. Nehéz, amikor vereséget szenvedsz, különösen egy ilyen derbin. Csütörtökön lesz a következő mérkőzésünk, talpra kell állnunk.”

“Véleményem szerint sokat számít a tapasztalat ezeken a mérkőzéseken is. Ha 2-0-s előnyben vagy, akkor tudnod kell irányítani a mérkőzést, különösen egy olyan csapat ellen, mint az Inter.”

“Bebizonyítottam, hogy még 38 évesen is a különbséget tudom jelenteni. Visszatértem a Milanba, hogy segítsek. Gólom? Jó pillanat volt, de jobban szerettem volna, ha nyer a csapat.”

1 hozzászólás

  1. Az történt, amit Inter akart, de voltak furcsaságok is, de lényegében bedaráltak 1 félidő alatt. Vezetőség szabta el ezt megint, mert igazoltak egy Ibrát meg két valakit aztán jött pár jó eredmény a kis csapatok ellen és akkor már elhitték, hogy nem kell senki a középpályára. Nincs középpályánk, ezt mindenki látja, csak a toronyban ülők nem. Az meg csak hab a tortán, hogy az edzővel a riválisok ellen 4-5 góllal kapunk ki és ugyanazt lehetett látni most is, mint az Udinese ellen, csak most nem találtunk egy gólt szerencsével és az Inter egy fokkal magasabb szinten van, úgyhogy ő is csak felveszi a fizetést, de sokat nem ér.

    Inkább kaptunk volna ki 5 ször januárban, mert akkor talán igazoltak volna valakit vagy legalább leszűrhető lenne, hogy leszarják az egészet, mert nyáron eladják a klubbot.

    Most negatív a hangulat ez után a katasztrófa után és ha verjük a Juve-t meg a többieket, akkor elhiszem, hogy tévedek.