2022. szeptember 29., csütörtök

“Nem ez a megfelelő pillanat a visszatérésre”

-

Ricardo Kaká, a csapat korábbi Aranylabdás klasszisa Lucas Paquetá fontos játékossá válhat, azonban meg kell találnia az önbizalmát és úgy kell alkalmazkodnia az olasz futballhoz, hogy megőrzi a saját futball identitását.

A LEGEMLÉKEZETESEBB DERBIRŐL
“Az egyik a Bajnokok Ligájából. Mindig azt mondták, hogy a derbi egy különálló mérkőzés. Ez még egyedibb, ha a Bajnokok Ligájában rendezik.”

A BRAZILOKRÓL ÉS PAQUETÁRÓL
“Az én időmben hét brazil játékos volt a csapatban és sok más ember is segített nekem. Galliani, Braida és Berlusconi azok, akik lehetővé tették számomra, hogy elérjem pályafutásom legjobb eredményeit. Ott volt Costacurta, aki nagyon sokat segített az olasz nyelvet illetően, Borriello, aki korombeli volt, tehát könnyű volt megosztanom a dolgokat. Mindenkitől kaptam valamit. Paquetának meg kell találnia az önbizalmát. Az előző szezonban jól teljesített, de a második év mindig nehéz. Ezt tapasztalatból tudom. Az ellenfelek egyre jobban ismernek és nehezebb. Át kell gondolnia a kvalitásait, egy erős csapatban fontos játékos lehet.”

“Túlságosan brazil? Nos, ha valaki brazil játékosba fektet, akkor tudnia kell, hogy milyen típusú játékost igazol. Paquetának kissé alkalmazkodnia kell az olasz labdarúgáshoz, de ugyanakkor nem szabad elveszítenie a futball identitását. Kreatívnak kell maradnia, mert mi ilyenek vagyunk, ám gyakorlatiasnak is kell lennie. Ha megpróbál cselezni, akkor annak haszna kell legyen. Ugyan a pályán való pozíció fontos, de a legfontosabb a hajlandóság. Úgy gondolom, hogy Paquetá jó mezzala lehet. Meg kell próbálnia ötvözni a kvalitásait és az ösztöneit az olasz labdarúgás igényeivel.”

A DERBI SÚLYÁRÓL
“A derbi lehetővé teszi a Milan számára, hogy valódi fordulat következzen be. Az ilyen mérkőzések hatalmas lendületet adhatnak. A San Siro csodálatos látvány.”

AZ ÚJ STADION ÉPÍTÉSÉNEK TERVÉRŐL
“A kívánságom, hogy megtartsanak legalább néhány építészeti elemet a San Siróból. Megértem, hogy a labdarúgás egy üzlet, de az érzelmeket nem szabad eltörölni. Valaminak maradnia kell a stadionból. A Maracana számos alkalommal megváltozott és többé már nem ugyanaz, de a történelem ott van mögötte.”

A MILANRÓL ÉS AZ INTERRŐL
“A korszakok változnak, sok gazdasági és menedzsmenti probléma volt. Azt látom, hogy javult a csapat helyezése a tabellán, de mindenekelőtt remélem, hogy a Milan és az Inter tulajdonosa újra el fog kezdeni befektetni a csapatba. Erre szükség van ahhoz, hogy visszatérjenek a csúcsra. Eljött az idő, a Milan és az Inter két történelmi klub. Milánó egy gyönyörű város és Olaszország egy csodálatos ország. Szomorúan látom, hogy nem találok milánói csapatot a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között. Azt gondolom, hogy ez egy körforgás. A Bajnokok Ligája szereplésből származó bevételekből nagyszerű játékosokat igazolhatsz és visszatérhetsz a csúcsra.”

A PÉNZÜGYI FAIR PLAYRŐL
“Rájöttem, hogy ez egy akadály, de ha egy klub nem fektet be, akkor nem lesz minőségi csapata és nem tud bejutni a jelentősebb kupasorozatokba. Ez egy ördögi kör.”

IBRAHIMOVICRÓL
“Csodálatos látni, hogy jól érzi magát. Az életkor tekintetében fizikoterápiával és más mai eszközökkel lehetőség van tovább folytatni. Elég csak motiváltnak lenni.”

A VISSZAVONULÁSÁRÓL
“Az utolsó évemben az Orlandónál éppen a motivációt kerestem, hogy megértsem, helyes-e folytatni vagy sem. Aztán egy bizonyos pontot rájöttem, hogy amint megkérdőjelezem magam, akkor már eldőlt. Itt volt az idő, hogy befejezzem és helyesen döntöttem. Nem hiányzik a pálya és soha nem bántam meg.”

A JÖVŐJÉRŐL
“Nem akarok edző lenni. Elvégeztem egy kurzust Brazíliában és most megpróbálom elmélyíteni a tudásomat. Szeretnék igazgató lenni, sok év múlva talán elnök. Nem akarok edző vagy sportigazgató lenni. Egy edző élete túl bonyolult. Jelenleg az a legfontosabb dolog, hogy közel vagyok a gyerekeimhez, aztán ki tudja, talán 5-10 év múlva meggondolom magam.”

MI LENNE A VÁLASZ, HA A MILAN MEGKERESNE?
“Nagy a vágy a visszatérésre, de az idő nem megfelelő. Szeretnék együtt dolgozni Maldinivel és Bobannal, valamint segíteni akarok a klubnak és mindenekelőtt tanulni, de nem ez a megfelelő pillanat, hogy elhagyjam Brazíliát. Jelenleg boldog vagyok, hogy távolról követhetem figyelemmel a derbit.”

TIPP AZ ESTI DERBIRE
“Ibrahimovic gólt szerez, aztán reméljük a legjobbakat…”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS