2022. október 07., péntek

Nocerino: “Zlatan versenyképességet ad”

-

Antonio Nocerino, a Milan korábbi középpályása szerint Zlatan Ibrahimovic még mindig a különbséget jelentheti és úgy véli, hogy a visszatérése jó hatással lesz a többiekre.

Ugyan a hivatalos bejelentés még nem történt meg, azonban a teljes olasz sajtó tényként közli, hogy Ibrahimovic a Milanban folytatja. A svéd csatár 6+12 hónapos szerződést fog kötni a Rossonerivel és a következő fél évben 3 millió eurót fog keresni.

Nocerino beszélt Ibrahimovicról a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában.

“Beszélgettünk, de esküszöm, hogy nem került szóba a mercato. Ezek a döntések túl személyesek. Egy dolgot garantálhatok: ha Zlatan elfogadta a Milan ajánlatát, akkor az azért van, mert hisz abban a kihívásban, hogy képes újraéleszteni egy ilyen fiatal csapatot. Versenyképessé fogja tenni a csapatot, hogy megpróbáljanak visszatérni Európába és talán az Olasz kupán keresztül.”

ELSŐ NAP AZ EDZÉSEN. ZLATAN BELÉP AZ ÖLTÖZŐBE ÉS…
“És aki meglátja őt, eszébe fog jutni, hogy mit jelent a Milanban lenni. Fel kell tűrni az ingujjakat és emelni a szintet. Ezt Ibra azonnal megteszi.”

NEM KOCKÁZATOS EGY 38 ÉVES JÁTÉKOS LEIGAZOLÁSA?
“Nem, ha azt a 38 éves játékost Ibrahimovicnak hívják. Nem értem néhány szurkoló és megfigyelő kétségeit, mert egy ilyen bajnok számára, mint Ibra az életkor csak egy szám. Mentálisan és erőnlétileg is rendben van, ráadásul egy olyan bajnokságból érkezik, amely fizikailag erős. Néhány hét alatt csúcsformában lesz.”

IBRA MÉG KÉPES ARRA, HOGY A KÜLÖNBSÉGET JELENTSE?
“Természetesen, mert a Serie A-ban már nincsenek olyan védők, mint Maldini vagy Cannavaro. Nem tudom, hogy hány gólt fog szerezni, de lőni fog. Meg fogja oldani a támadó-szekció problémáit.”

MIT AD A MILANNAK?
“Versenyképességet, már az edzésen is. Zlatan dühös már akkor, ha elveszít egy edzőmeccset. Ez egy jó teszt lesz a csapattársak számára. Zlatan minőséget is ad a csapatnak. Ő egy bajnok, aki az egész csapat teljesítményét javíthatja.”

HIGUAÍN ESETÉBEN IS ÍGY VOLT, DE A LELKESEDÉS GYORSAN ELTŰNT
“Ibrát nem kell húzni. Ő az, aki a többieket húzza.”

PIATEK ÉS LEAO EGYÜTT IBRAHIMOVICCSAL?
“Ibrával nincsenek kompatibilitási problémák. Az a fontos, hogy jó emberek legyenek körülötte. A játékrendszerről az edző hozza meg a döntést, de számomra egyértelmű, hogy először Zlatant kell kezdőbe rakni, aztán a többieket hozzáigazítani.”

A FIATAL JÁTÉKOSOK PROJEKTJÉRŐL
“Helyes tehetséges és fiatal játékosokba fektetni, de jelenleg kész, tapasztalt játékosokra van szükségünk. Matic? Már holnap leigazolnék egy ilyen típusú játékost.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Így igaz, ahogy Nocerino mondja. Ő se ért sokat. Ibra viszont kihozta belőle az állatot! Rohadt jó szezont futott abban az évben ez a srác is.
  Amint Ibra-t eladták, Nocerino teljesítménye is visszaesett, úgy kb. a nulla környékére. Persze ez sok más akkori játékosunkra is igaz.
  Sose felejtem el, amikor már kezdett kínos lenni, annyira gólt akart rúgatni Robinho-val. Meg Emanuelsson-al is. 🙂
  Ibra nagy igazolás most is. Kérdés mennyire fogja bírni ezzel a sok fatökű-vel és hányszor fog összeveszni Pioli-val.

 2. “Ibrát nem kell húzni. Ő az, aki a többieket húzza.”

  Az Ibrával kapcsolatos interjúk néha olyanok, mintha Chuck Norris-vicceket olvasgatna az ember.

  Ibra megengedte a Milannak, hogy leigazolja.

  Nem Ibrát kell beilleszteni a csapatba, hanem a csapatot kell Ibrához hozzáigazítani.

  És így tovább.

  Na, de úgy nézem, hivatalos is lett.

  Elég szar lett az Atalanta elleni kiütéssel a karácsony, de talán a 2020-as év szebb lesz.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS