A Milan a hivatalos honlapján bejelentette Zlatan Ibrahimovic érkezését.

Hosszú hetek után pont került az ügy végére. Ibrahimovic elfogadta a Milan ajánlatát és úgy döntött, hogy visszatér korábbi együtteséhez, amelynek színeiben 2010 és 2012 között 85 tétmeccsen 56 gólt és 24 gólpasszt jegyzett.

Pénteken a Milan a következő közleményben jelentette be Ibra visszatérését.

“Az AC Milan örömmel jelenti be Zlatan Ibrahimovic szerződtetését. A klub és a csatár a szezon végéig szóló megállapodást kötött egymással, amely egy opcióval a következő szezonra meghosszabbítható.”A 38 éves klasszis január 2-án érkezik Milánóba, hogy részt vegyen az orvosi vizsgálatokon, majd csatlakozik a csapattársakhoz és megkezdi az edzéseket Milanellóban.

Ibrahimovic 1981. október 3-án született Malmö városában, Svédországban. A helyi egyesület utánpótlásából kikerülve a felnőtt csapatban is lehetőséget kapott, majd az azt követő években az Ajaxban, a Juventusban, az Interben és az FC Barcelonában is megfordult, mielőtt 2010 augusztusában szerződtette a Milan. Ibrahimovicnak oroszlánszerepe volt a 2011-es Scudetto és az Olasz szuperkupa megnyerésében.

Ibrát a klub 2012 nyarán Thiago Silvával együtt eladta a Paris Saint-Germainnek, ahol négy szezont húzott le. Ezt követően a Manchester Unitedben és a LA Galaxy színeiben 2-2 idényt töltött. A svéd csatár az eddigi pályafutása alatt 788 meccsen összesen 473 gólt lőtt és 5 alkalommal lett gólkirály, ebből 2-szer a Serie A-ban.

Ibrahimovic első nyilatkozata a Milan régi-új játékosaként itt olvasható.

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Semmit se mertem volna rátenni, hogy ekkora zakó után is ide jön. Le a kalappal előtte, egy igazi sportember! Remélem, helyreteszi majd a fejeket és elindulunk szép lassan felfelé.

 2. “Örülünk, Vincent!”
  Több szempontból is jelentős a visszatérése (szerintem)…:
  -Egyrészt látja a kihívásokat és a potenciált a csapatban.
  -Rendet tud tenni az öltözőben és a fejekben akár a mentalitásával akár úgy hogy szétrúgja a seggüket….
  – Lesz egy tapasztalt vezér a csapatban
  – Inspirálhatja más neves játékos hozzánk igazolását.

  Ami engem illet, elhatároztam hogy nem nézek egy ideig Milan meccset, de hogy Ibra visszajön, tutira nézni fogom… gondolom hogy nem vagyok vele egyedül.

 3. Sokan említik, hogy majd rendet tesz az öltözőben,ez nem az edző feladata lenne??
  Valahogy Gattuso idejében ez rendben volt, milyen tekintélye lehet csóri Piolinak?

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet