A Milan a hivatalos honlapján bejelentette Zlatan Ibrahimovic érkezését.

Hosszú hetek után pont került az ügy végére. Ibrahimovic elfogadta a Milan ajánlatát és úgy döntött, hogy visszatér korábbi együtteséhez, amelynek színeiben 2010 és 2012 között 85 tétmeccsen 56 gólt és 24 gólpasszt jegyzett.

Pénteken a Milan a következő közleményben jelentette be Ibra visszatérését.

“Az AC Milan örömmel jelenti be Zlatan Ibrahimovic szerződtetését. A klub és a csatár a szezon végéig szóló megállapodást kötött egymással, amely egy opcióval a következő szezonra meghosszabbítható.”

A 38 éves klasszis január 2-án érkezik Milánóba, hogy részt vegyen az orvosi vizsgálatokon, majd csatlakozik a csapattársakhoz és megkezdi az edzéseket Milanellóban.

Ibrahimovic 1981. október 3-án született Malmö városában, Svédországban. A helyi egyesület utánpótlásából kikerülve a felnőtt csapatban is lehetőséget kapott, majd az azt követő években az Ajaxban, a Juventusban, az Interben és az FC Barcelonában is megfordult, mielőtt 2010 augusztusában szerződtette a Milan. Ibrahimovicnak oroszlánszerepe volt a 2011-es Scudetto és az Olasz szuperkupa megnyerésében.

Ibrát a klub 2012 nyarán Thiago Silvával együtt eladta a Paris Saint-Germainnek, ahol négy szezont húzott le. Ezt követően a Manchester Unitedben és a LA Galaxy színeiben 2-2 idényt töltött. A svéd csatár az eddigi pályafutása alatt 788 meccsen összesen 473 gólt lőtt és 5 alkalommal lett gólkirály, ebből 2-szer a Serie A-ban.

Ibrahimovic első nyilatkozata a Milan régi-új játékosaként itt olvasható.

9 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. “Örülünk, Vincent!”
  Több szempontból is jelentős a visszatérése (szerintem)…:
  -Egyrészt látja a kihívásokat és a potenciált a csapatban.
  -Rendet tud tenni az öltözőben és a fejekben akár a mentalitásával akár úgy hogy szétrúgja a seggüket….
  – Lesz egy tapasztalt vezér a csapatban
  – Inspirálhatja más neves játékos hozzánk igazolását.

  Ami engem illet, elhatároztam hogy nem nézek egy ideig Milan meccset, de hogy Ibra visszajön, tutira nézni fogom… gondolom hogy nem vagyok vele egyedül.