Mattia Caldara elmondása szerint teljesen felépült sérüléséből és készen áll arra, hogy pályára lépjen az első csapatban.

A 25 esztendős védő hosszú kihagyáson van túl, ugyanis a 2019-es naptári évben mindössze 1 tétmeccset játszott a Milanban, még áprilisban a Lazio ellen az Olasz kupában. Caldarát májusban egy térdszalag-szakadás után meg kellett operálni és hónapokig nem volt bevethető.

Caldara az elmúlt hetekben már folyamatosan teljes értékű edzésmunkát végzett és a sérüléséből felépülve fokozatos terhelést kapott, hogy visszanyerje a formáját. Ennek megfelelően három meccset játszott az ificsapatban és mostanra készen áll, hogy a Serie A-ban is pályára lépjen.

“Azt mondhatom, hogy végre készen állok. A térdem már nem fáj és a rehabilitációs időszak alatt jól teljesítettem. Arra koncentrálok, hogy a lehető leghamarabb pályára lépjek. Az elmúlt két mérkőzésen 180 percet játszottam a Primavera csapatban és a térdem jó válaszokat adott, végre felépültem. Jól érzem magam Milánóban és sokat kell bizonyítanom a sérülésem után.” – nyilatkozta Caldara.

“Nagyon kemény másfél éves időszakon vagyok túl és örülök, hogy a rémálom véget ért.”

Pár nappal ezelőtt megjelent egy pletyka, miszerint az Atalanta egy védőt keres és Caldara lehet az egyik kiszemeltjük. Az olasz hátvéd reagált a pletykákra és elmondta, hogy boldog a Milanban és bizonyítani akar.

“Atalanta? Örülök, hogy továbbjutottak a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába, ez nagy büszkeség az olasz labdarúgás számára. Három vereség után szinte lehetetlennek tűnt a továbbjutás, de mégis sikerült és az egész csapat megérdemli az elismerést. A jövőm? Jól vagyok a Milanban. Olasz válogatott? Hátrányból indulok, de pislákol az Európa-bajnokságon való szereplés reménye.”

Caldara ott van a Sassuolo elleni keretben, így akár az is elképzelhető, hogy Stefano Pioli csereként játéklehetőséget ad neki.

4 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Örülsz, hogy véget ért…..
    Na ne….
    A Milan szempontjait szemem előtt tartva én inkább annak örülnék, ha elfelednénk az egymás közötti transzakciókat a Juventusszal. Amkor a Juvétól jön valaki hozzánk, az mindig csak balul sül el…
    Akárcsak a Chelseavel… (Mondjuk tőlük legalább anno volt egy pozitív érkező régen még Crespo személyében…
    A többi meg mind csak bukta, akár a Juve, akár a Chelseatől jött valaki hozzánk..