Ügynöke szerint Ricardo Rodriguez a közelgő Eb miatt folyamatosan játszani akar, így ha nem változik a helyzete, akkor januárban fennáll a távozásának lehetősége.

Rodriguez az elmúlt két szezonban alapember volt a Milanban a védelem bal oldalán, azonban Theo Hernández nyári érkezésével teljesen megváltozott a helyzete. A svájci balhátvéd a szezon első fordulóiban még kezdő volt, azonban szeptember vége óta cserepadra szorult és Theo kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból.

Gianluca Di Domenico, a játékos ügynöke a nyilatkozatában beszélt Rodriguez helyzetéről, a Napolival kapcsolatos pletykákról és egy esetleges kölcsönüzletről is.

“Ricardónak januártól játszania kell, mert jön a 2020-as Európa-bajnokság és főszereplő akar lenni hazája válogatottjában. Ehhez viszont folyamatos játéklehetőségre van szüksége. Jelenleg a Milanban nincs helye a kezdőcsapatban és a klub vezetőségével tartott megbeszéléseken világossá tettük, hogy ügyfelemnek a szezon második felében játszania kell.” – nyilatkozta az ügynök.

A 27 éves svájci balhátvédet nemrég szóba hozták a Napolival, amelynek Gennaro Gattuso lett a vezetőedzője. Az olasz szakember korábban már dolgozott Rodriguezzel a piros-feketéknél és elképzelhető, hogy a télen megkísérli Nápolyba csábítani.

“Ricardo bármit megtenne Gattusóért és bárhová elmenne miatta, akár a Serie B-be is. Nem akarunk nyomást gyakorolni Gattusóra, mert csak néhány nappal ezelőtt kezdte meg a munkát a Napolinál, de ha lehetőség adódik, akkor várunk rá. Ráadásul Ricardo már nyaralt Nápolyban, így nem hazudunk, ha azt mondjuk, hogy imádja a várost.”

“Kölcsönüzlet? Ricardo játszani akar, ez biztos. Ha a Milan kölcsönadná, akkor a pótlására a klubnak kölcsön kellene vennie egy másik játékost és ez valószínűleg problémát jelentene a Rossoneri számára. Meg fogjuk találni a megoldást, mert a Milan vezetősége szakemberekből áll.” – tette hozzá.

Rodriguez eddig 73 bajnoki meccset játszott a Milanban, a mérlege 1 gól és 2 gólpassz.

15 hozzászólás a bejegyzéshez

  • 4 védős rendszerben lenne helye. Csak hát nem ebben, amit egyfolytában minden edző erőltet.
   Erre a keretre, ugyanúgy mint az elmúlt 5-6 év keretére is a 4-4-2 lenne a tökéletes és a legeffektívebb.
   Rodriguez jól védekezik, nem tud támadni. Theo meg épp fordítva. Jól támad, de nem tud védekezni.
   Szvl mindkét játékosnak meg lehetne a helye, de Theo előbbre tolásával veszélybe kerülne Bonaventura-Calhanoglu-Krunic pozíciója.
   Én kedvelem Theo-t, de ő nem BAL BEKK. Én mindenképp meglépném a 4-4-2-t és mindenképp igazolnék egy balbekket, abban az esetben ha RR elmenne. Theo-t pedig semmiképp se játszatnám azon a poszton. Neki egy sorral előbbre kellene mennie.

   • Ezt szerintem hagyjuk! Két teljes éve volt bizonyitani es semmit nem csinalt csak hatra jatszott allandoan! Se futni, se cselezni se ivelni nem tud! És azert eleg sokszor siman le is futottak! Ennyit a vedelmerol! Itt nem valt be mint a nemeteknel ennyi! El kell engedni pénzert! Nem hinnem hogy Rui-t vagy Ghoulamot majd pont o fogja kiszoritani….

 1. Minden játékosnak van előnye és hátránya….Nem mondanám Rodriguezt rossz bal hátvédnek, sőt…..
  Védekezésben Rodriguez messze-messze jobb Theonál, szinte nem volt olyan meccs, hogy Rodriguez oldaláról gólt vagy öngólt kapott volna a Milan..Támadásban egyenlő a nullával.

  Theo kiváló támadó, de védekezésben meg sem közelíti Rodriguezt, a Bologna ellen összehozott egy 11-est és egy öngólt, persze ő is szerzett gólt..És építette a támadásokat.

  Nyilván Rodriguez több időt szeretne játszani nem véletlenül. Ha Rodriguez előtt lenne 2 értelmes játékos, középpályás és támadó akkor tökéletes lenne a Milanba, de mivel nincs így Theo jobb a jelenlegi helyzetben.

   • Viszont védekezni is kell a mai fociban is, ez pedig nem tudja a francia. Mi márpedig nem tudunk 2-3 gólt verni a meccseken, hogy elbírjunk 1-2 kapott gólt. Igazából 1 gólt ha össze tudunk hozni, az már felér egy kisebb csodával jelenleg, nem igazán engedhetünk lyukat a védelembe. Mindkét játékosnak lenne hely szerintem is.

    • NAgyon egyszerű a válasz az edző elképzelése szerint jobb a francia ennyi ezért játszik ő és ő meg is mutatja mit tud! Rodriguez itt van három éve lassan és semmi egy átlag balhátvéd! Oké, hogy védekezik de rendre róla is kaptuk a gólokat és nem tud futni, cselezni, támadni. Antonelli is jobb volt nála!

  • Paolo Maldini: 25 szezon leforgása alatt, minden sorozatot számolva 902 meccsen 33 gólt szerzett!!!
   Franco Baresi: 20 szezon leforgása alatt, minden sorozatot számolva 719 meccsen 33 gólt szerzett!!!

   Siralmasak a mutatóik. 2 szezon után el kellett volna őket adni!!!

   Az, hogy védőktől várjátok a gólokat és hogy a csatároknak kell védekezni, az a siralmas!

   • Senki nem várja tőlük, csak van végre egy olyan játékos aki a mai modern focit képviseli és ott van a támadásoknál! Nehogy már azt mondjátok, hogy más nagyobb klubnál nincs így 😀 ??? Liverpooli védőket máshol nem látsz csak fent és néha ők sem érnek vissza, de a Realnal, Juvénál…. mindenhol így van. Rodriguez pedig egy töketlen csak biztonsági játékra alkalmas pali.

   • Felfoghatatlan számomra, hogy lehet egy lapon említeni az általad felsorolt játékosokat Rodriguezzel.
    A modern futballban a szélső hátvédeknek nem csupán az a feladatuk, hogy védekezzenek. Az említettek időszakában ez azért máshogy volt, most egyszerűen mások az elvárások.
    Ha ezt nem látod át és úgy esel neki másoknak, az az igazán siralmas.

    • Miről beszélsz már megint??? Mi az hogy akkoriban nem úgy volt?
     Szélső védőként Cafu és Serginho is kivette a részét a támadásokból, amellett hogy tökéletesen ellátták az ELSŐDLEGES feladatukat, a védekezést!

     Rodriguez nem tud támadni, viszont jó védő!
     Theo nem tud védekezni, viszont jó támadó!
     Rakjátok már össze az ég szerelmére!

     Nincs olyan játékosunk, aki mindkettőt el tudja látni!
     Ezért kell Theo-t egy sorral feljebb tolni és úgy már sokkal értékelhetőbb lenne RR védekezése is. De RR helyett lehetne akárki más is, egy biztos Theo csapnivaló védő, támadásban viszont jeles!

     • Lehet kicsit félreértetted az előbbi írásomat, nem arra akartam célozni, hogy korábban csak védekezniük kellett a szélső hátvédeknek. Viszont a modern futballban sokkal több szerepük van a támadások építésében, erre akartam célozni.
      Az általad említett játékosok esetében pont ezért beszélhetünk klasszisokról, mert nem csak a védő feladatukat tudták ellátni, hanem a támadásokat is aktívan és hatékonyan tudták segíteni.

      Össze van rakva, többek között én is ezt írtam, hogy támadásban siralmasak RR mutatói. Egyedül Te hepciáskodsz, amit nem is igazán értek…hiszen ugyanazt állítod: RR nem egy rossz hátvéd, de támadásban csapnivaló. Manapság viszont elengedhetetlen, hogy egy szélső hátvéd fajsúlyosan kivegye a részét a támadásokból, ezért van Theo is favorizálva inkább.