Stefano Pioli, a csapat vezetőedzője szerint a Milan megérdemelten győzte le a Parmát és hozzátette, hogy ez a siker mentálisan sokat segíthet az elkövetkező meccseken.

Sokáig úgy tűnt, hogy ismét botlik a Milan, de végül a 88. percben Theo Hernández szemfüles góljával sikerült győzni a Parma ellen, amely az utóbbi időben az Inter és a Roma orra alá is borsot tört. A piros-feketék összességében dominálták a mérkőzést és fölényben játszottak, így az edző szerint joggal szereztek három pontot.

“Több mint 25 gólszerzési próbálkozásunk volt és a csapat pontosan tudta, hogy ez a mérkőzés milyen nagy jelentőséggel bír. Még ha az összes megnyert mérkőzés három pontot jelent, mégis néha egyes meccsek többet érnek. Jó teljesítménnyel érkeztünk meg a mérkőzéshez és bár az eredmények nem voltak jók, éppen itt volt az ideje annak, hogy győzelemmel térjünk haza.” – nyilatkozta Pioli a meccs után.

“Labdabirtoklásban és kapura lövésben is domináltunk, valamint intelligenciát és elszántságot mutattunk, így megérdemelt volt a győzelem. Reálisnak kell lennünk, mert egyetlen mérkőzés nem old meg mindent. Sok szempontból javulnunk kell, koncentráltnak kell maradnunk és annyi pontot kell szereznünk a karácsonyi szünet előtt, amennyit csak lehet, mert a Milan nem maradhat ebben a pozícióban a tabellán. Elégedett vagyok a játékosaim teljesítménnyel és a passzaink 90%-a pontos volt.”

“Nem zárom be az ajtót senki előtt, amikor az edzéseken keményen dolgozó, megfelelő hozzáállással és elszántsággal rendelkező játékosokat látok. Az elmúlt 3-4 hétben pozitívabb érzéseim voltak. Nagyon motivált játékosokat láttam, akik vállalták a felelősséget a kialakult helyzetért. Kevésbé boldogok azok, akik nem játszanak, de ezen a meccsen a csereként beálló játékosok is jól teljesítettek. Jobban kell olvasnunk a szituációkat, de azt gondolom, hogy megfelelő szellemben játszottunk, különben nem tudtunk volna ilyen sokat lőni.”

“Rafael Leao jól szállt be a meccsbe, de az igaz, hogy nem szállja meg úgy az ellenfél tizenhatosát, mint Kris, de vannak más játékosok, akik előre tudnak lépni a középpályáról, mint például Calhanoglu, Suso és Bonaventura. Piateknek hiányzik a gól és nem tud mosolyogni. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk neki, de ezt engednie kell.”

“Célunk, hogy a következő mérkőzésre összpontosítsunk, fenntartva a teljesítményt. A Parma elleni három pont mentális szempontból segít, mivel hosszú ideje nem nyertünk. Egy nehéz ellenféllel néztünk szembe, de megérdemelten nyertünk. Sok helyzetet alakítottunk ki és kevés kockázatot vállaltunk. A játékosok jók voltak, de nem változik semmi, fejlődni kell és a Bologna elleni meccsre koncentrálni, ami nagyon nehéz lesz.”

“Természetesen támadójátékban még van hová fejlődni. Sokat dolgozunk csapat szinten. Pontosabbnak és egyértelműbbnek kell lennünk a kapu előtt. Nem vagyunk elégedettek azzal, hogy 27 lövésből egyetlen gólt szereztünk. Célunk, hogy javítsunk a tabellán elfoglalt helyezésünkön. A legfőbb cél a győzelem megszerzése volt és ha ez nem sikerült volna, akkor nagyon nehéz lenne. Örültem a győzelemnek, még akkor is, ha Parmában születtem. Túl fontos volt a győzelem. Kritikákat kaptunk az utolsó percekben kapott gólok miatt, de ezúttal mi találtunk be az utolsó percben, mert mentális szinten kitartottunk.”

“Ez akkor lesz fordulópont, ha sikerül folytonosságot teremtenünk az eredményekben. Fontos meccs volt, de a következő mérkőzések is fontosak. Aztán lesz egy szünet, amely lehetőséget ad számunkra, hogy megértsük min kell többet dolgoznunk és miben vagyunk jobbak. Tanulnunk kell ebből a győzelemből, a hozzáállásból és azt hiszem, hogy a játékosok ezt megértették. Pozitív érzéseim vannak. Elégedett vagyok azzal, amit az edzéseken látok.”

“A legjobb csapatot küldtem pályára figyelembe véve az ellenfelet és a héten végzett munkát. Megfelelőbbnek láttam Kessiét beállítani Kruniccsal szemben. Úgy gondolom, hogy Bonaventura jól dolgozott. Mindig tudja, hogy mit kell tennie. Jack játszott trequartistaként is, de ha okos játékosaid vannak, akkor tudják, hogyan kell alkalmazkodni. Conti? Jó teljesítményt nyújtott. Calabria szintén nagyon jó játékos, de most Andreát választottam, hogy védekezésben is folytonosságot teremtsek.”

“Nagyon örülök a szurkolóknak, akik a nehéz helyzetünk ellenére továbbra is támogatnak minket. Fantasztikusak voltak ezúttal is, segítettek és buzdítottak minket a meccs végéig.”

1 hozzászólás

  1. Szerintem minden meccsen van 1-1kulcs edzői szemmel is. Úgy gondolom 2 csatárra kellett volna átállni és nem Piatek helyett hozni Leaot.
    Lazio ellen is elég rosszul nyúlt bele a mester. Nagyon sokat fejlődött a csapat a kezei alatt. De neki is kell ezekben a szitukban.