A Calcio e Finanza portál kiszámolta, hogy Zlatan Ibrahimovic az esetleges visszatérése esetén milyen hatással lenne a Milan költségvetésére.

Hetek óta téma a sajtóban Ibrahimovic jövője és továbbra is kérdéses, hogy januártól hol fogja folytatni a pályafutását. Ibra a közelmúltban bejelentette, hogy a szerződés lejártával távozik a Los Angeles Galaxytől, amelynek színeiben másfél év alatt 58 tétmeccsen 53 gólt és 15 gólpasszt jegyzett.

A lehetséges állomások között elsősorban a Milan, a Bologna vagy a Napoli szerepel. Korábban hallani lehetett a Tottenham érdeklődéséről is, azonban José Mourinho nyilatkozata alapján a Spurs kihúzható a listáról.

Ibra a napokban ezt nyilatkozta: “Milánó nem a második városom, hanem a második otthonom. Csodálatos emlékeim vannak és ott él az egyik olyan ember, akiben a legjobban megbízom. Magára Olaszországra is a második otthonomként tekintek. Imádom az olaszokat és a zsenialitásukat. A szívem soha nem hagyta el Olaszországot.”

Mint ismert, a Milan vezetősége már megkezdte a tárgyalásokat Ibrahimovic visszatérését illetően és volt egy találkozó a játékos ügynökével, Mino Raiolával. Egybehangzó sajtóhírek szerint a klub egy 18 hónapos szerződést kínált a 38 éves játékosnak nettó 6 millió eurós bérrel.

Felmerül a kérdés, hogy amennyiben az üzlet ezekkel a feltételekkel megvalósul, akkor Ibra pénzügyileg milyen hatással lenne a Milan költségvetésére? A Calcio e Finanza számítása szerint a svéd csatár nettó 6 millió eurós fizetése bruttóban 10,5 millió eurónak felelhet meg. Ebből az összegből az első 6 hónap bére, azaz bruttó 3,5 millió euró vonatkozna a 2019/20-as költségvetésre, míg a fennmaradó 7 millió euró a 2020/21-es pénzügyi évben jelenne meg a kiadási oldalon.

Mint ismert, Olaszországban 2020. január 1-től hatályba lép egy új adótörvény, amely jelentős adókedvezményt fog nyújtani azoknak a külföldi állampolgároknak, akik a félszigeten vállalnak munkát. Ezáltal jelentősen csökkenni fognak az olasz klubok adóterhei. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ha Ibrahimovic visszatér, a rendeletben előírt adókedvezmények az ő esetében nem lesznek alkalmazhatóak, mivel a követelmény szerint a munkaviszony időtartamának legalább 2 évnek kell lennie.

Ibrahimovic néhány nappal ezelőtt tett nyilatkozata ide kattintva olvasható.

4 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Ki lehet ezt gazdálkodni, ha Biglia meg még néhány telefonbetyár eltakarodna. Egyébként az igazgatókon is lehetne spórolni… Ibrahimovićra sok negatívumot lehet mondani, de azt nem, hogy ne lett volna arányban az érte fizetett tétel azzal a teljesítménnyel, amit éppen aktuális csapatánál letett az asztalra. És bár ez nyilván egyre rizikósabb, ahogy öregszik, de ez a pali tudja, mire képes, és hogy mennyit ér. Persze dönthetünk úgy is, hogy várunk 2021 februárjáig, amíg Piatek formába lendül…