Az olasz bajnokság 14. fordulója következik és a Milan a Parma együttesével csap össze. Stefano Pioli megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját, amelyen beszélt a jelenlegi helyzetről, a Parmáról, a játékosokról és a célokról is.

“Fontos volt megerősíteni a csapatszellemet. Jelenleg úgy gondolom, hogy a csapat erősítése és összetartóbbá tétele az egyetlen módja annak, hogy kilábaljunk ebből a nehéz helyzetből. Napi szinten azon dolgozunk, hogy csapattá váljunk és javítsunk a bajnoki pozíciónkon, amilyen gyorsan csak lehet. Nem lesz könnyű mérkőzés, a Parma egy kiváló csapat, amely hatékony mind védekezésben, mind támadásban. Ami minket illet: ugyanazt a szellemet kell fenntartanunk, mint az előző meccseken, de jobbnak kell lennünk technikailag és meg kell próbálnunk pontosabban játszani. Ez különösen igaz az olyan csapatok ellen, akiket nehéz ellentámadásban megállítani. Kevesebb labdát kell veszítenünk és javítanunk kell a játékunk minőségén, nem csak a labdabirtoklásnál, hanem a labda nélküli mozgások esetében is.” – mondta Pioli a meccs előtt.

“A szezon során mindig vannak olyan mérkőzések, amelyek többet érnek, mint három pont. Úgy hiszem, hogy a lehetőség nem fog csak úgy az ajtónkon kopogtatni. Ki kell mennünk a pályára és meg kell teremtenünk a saját lehetőségeinket. Ez az, amivel a játékosoknak tisztában kell lenniük.”

“Égnie kell a szenvedélynek a játékosokban, akik a mérkőzés elejétől kezdőként játszanak. Ez vonatkozik azokra is, akik a meccs alatt csereként állnak be. Táplálnunk kell a tüzet. Határozottnak kell lennünk, mert mi vagyunk a Milan és mindenki a Milan javáért dolgozik. Ha valaki akár kezdőként, akár csereként 5-10 percet játszik, akkor is mindent bele kell adnia. Szörnyű lett volna, ha közbe kellett volna avatkoznom, mert a játékosok nem elég motiváltak és nem elég elszántak. Mindannyian tudjuk, hogy mik a céljaink és azt is, hogy mit kell tennünk azok elérése érdekében.”

“Duartét kivéve mindenki jól van. Leo az elmúlt hetekben a fogait összeszorítva bizonyította, hogy kötődik a mezhez és nagyszerű képességekkel rendelkezik. Hosszú ideig nem lesz bevethető. Reméljük, hogy a lehető legjobb formában fog felépülni, mert a csapatnak szüksége van az ő minőségére és hozzáállására. Izomprobléma miatt Paquetá sem lesz bevethető a Parma ellen.”

“Egyénileg senki sem veszít és senki sem nyer. Mindenkinek szüksége van a csapattársa segítségére. Piatek mélységet ad a játékunknak. Megvoltak az esélyei a gólszerzésre, de nem tudott élni velük. Bonaventura? Egy ilyen intelligens és erős játékos képes bármilyen pozícióban játszani. Szerencsére abban a pozícióban vagyok, hogy lehetőségem van dönteni. Jack segíthet nekünk, függetlenül a posztjától. Caldara jól érzi magát, de még egyáltalán nincs fantasztikus formában. A Primavera meccsén játszik, mert meg kell találnia a szükséges tempót és intenzitást. Gabbia? Nagyon jól teljesített az olasz U21-es válogatottban. Fiatal és megbízható srác, aki alig várja, hogy hozzájáruljon a célunk eléréséhez. Rafael Leao? Fontos jellemvonásokkal rendelkezik és nagyszerű játékos válhat belőle. Leao többre képes.”

“Jelenleg erre a mérkőzésre és alapjaiban véve a következő négy meccsre koncentrálunk. Tisztában vagyunk a képességeinkkel és a tabellán elfoglalt pozíciónkkal. A Milan otthona Európa és csak ez lehet a célunk, de erről jelenleg felesleges beszélni. A játékosok hozzáállása azt mutatja, hogy egy csapat vagyunk, amely harcol, játszik és amelynek most emelnie kell a szintet. Pontokat kell szereznünk.”

6 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Én azt hittem, türelmes ember vagyok, de kezd elegem lenni Pioliból is…

  “Piatek mélységet ad a játékunknak.” Ez – gondolom – egy lengyelbarát megfogalmazása annak, hogy “Piatek mélyponton van”…

  – Mr. Pioli! Hogy vannak a játékosok?
  – Duartét kivéve mindenki jól van.
  – És Paqueta?
  – Ja, akkor Duartét és Paquetát kivéve mindenki jól van.
  – És Caldara?
  – Ja, hát ő sincs annyira jól…
  – És Ön jól van?
  – Remekül!

 2. Én csak akkor ismernék el bármiféle fejlődést, ha több gólos különbséggel tudnánk nyerni és nem kapnánk gólt.

  Piatek újra megkapja a lehetőséget a bizonyításra. Remélem ezután a meccs után, ha nem segíti a csapatot gólokhoz, akkor padra kerül.
  A pom-pom-pom-ból nálam minőségileg elveszített egy pom-ot. Már csak Mr. Pom-Pom. Kalinic 2 a csákó.

  Leao-nak vissza kell kerülnie a kezdőbe.