A klub vezetősége a téli átigazolási időszakban szeretné megerősíteni a védelem jobb oldalát, ugyanis az utóbbi hónapokban Davide Calabria és Andrea Conti sem nyújtott meggyőző teljesítményt.

Az előző két szezonban Calabria volt a Milan alapembere jobbhátvéd poszton, azonban roppant hullámzó a teljesítménye. A 22 éves védőnek még Gennaro Gattuso irányítása alatt voltak nagyon jó periódusai, azonban ebben a szezonban számtalan gyenge produkció fűződött a nevéhez. Calabria a hibák mellett nagyon fegyelmezetlen is, hiszen már 2 piros lapot kapott az idei szezonban.

Conti a súlyos sérülése után már jó ideje nem találja a formáját és az előző fordulóban Calabria eltiltásának köszönhetően ott volt a kezdőcsapatban a Lecce ellen, ám összehozott egy tizenegyest az ellenfélnek és a leggyengébbek között volt a meccsen.

A Calciomercato beszámolója szerint Paolo Maldini, Zvonimir Boban és Ricky Massara készen áll beavatkozni a téli mercato alatt. A klub vezetősége egy jobbhátvédet szeretne igazolni és a kiszemeltek között négy játékos szerepel.

Az egyik célpont a Lille játékosa, Zeki Celik. A 22 éves jobbhátvéd 41 meccsen 1 gólnál és 7 gólpassznál jár a francia élvonalban és remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. Két héttel ezelőtt a Milan játékosmegfigyelői a helyszínen tekintették meg a Franciaország-Törökország Eb-selejtezőt, amelyen Celik több mint egy félidőt kapott. A török hátvéd piaci értékét 17 millió euróra becsüli a transfermarkt és az üzlet megvalósulását segítheti, hogy kiváló a kapcsolat a két együttes között.

Ezen kívül Serge Aurier-t (Tottenham), Djibril Sidibét (Everton) és Youcef Atalt (Nice) is szóba hozták a piros-feketékkel.

Aurier decemberben lesz 27 éves és 2017 óta erősíti a Spurst, azonban nem számít alapembernek és az előző szezonban gyakran bajlódott sérülésekkel. Az elefántcsontparti játékos mutatója a londoni alakulat színeiben 47 meccsen 4 gól és 8 gólpassz.

Sidibé jelenleg kölcsönben szerepel az Evertonnál a Monaco együttesétől, azonban eddig nagyon kevés játéklehetőséget kapott és mindössze 2 meccsen játszott a Premier League-ben. Ő júliusban töltötte be a 27. életévét és korábban megfordult a Lille, a Monaco, valamint a Troyes csapatában.

Youcef Atal tavaly nyáron igazolt Franciaországba a belga Kortrijk csapatától és az előző szezont 6 góllal illetve 1 gólpasszal zárta a Nice-ban. Támadásban kiemelkedő, nagyon gyors, gólerős és sokoldalú, ugyanis képes az egész jobb oldalt bejátszani. Atal a nyáron Bennacer csapattársaként tagja volt az algériai válogatottnak, amely megnyerte az Afrika kupát. A 23 éves jobbhátvéd piaci értékét 25 millió euróra tartja a transfermarkt.

6 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Szerintem ez nevetséges. Giampaolo alatt ki volt jó!?
    Calabria az összes Top bajnokságot figyelembe véve a második legtöbb labdátszerző jobbhátvéd volt tavaly. Emellett egészen veszélyesen támad és támadna ha Suso passzolna. Fegyelmezetlen??? A 2 piros összesen nem ért egyet. Teljes vicc volt és korábban sem volt az nagy gyűjtő. Conti 3 védős rendszerben lenne igazán jó és lesz olyan ebben a szezonban ha Pioli nyilatkozatból indulunk ki. Szerintem nem lesz gond egyik oldalon sem.

  2. Zeki Celik és Serge Auriel is jó, főleg a fiatal törökbe van nagy potenciál. Cserebe akkor vkinek menni kell… Nem ezt látom a valódi problémának.

    Én továbbra is örülnék neki ha a tisztelt vezetőség a kp minőségét is emelné egy vezéregyeniség megszerzésével.