Marco Calderoni a 92. percben szerzett bombagóljával elrontotta Stefano Pioli debütálását a Milan élén és az újonc alakulat hátrányból 2-szer felállva pontot szerzett.

Elmaradt a születésnapi ajándék Piolinak, aki tegnap ünnepelte az 54. születésnapját. Az olasz szakember a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy egy győzelem lenne a legszebb ajándék számára. Nagy csalódás az eredmény, különösen azért, mert a csapat talán a szezon eddigi legjobb teljesítményét mutatta az első félidőben.

A La Gazzetta dello Sport mai számában arról ír, hogy az eredménytől eltekintve Pioli többnyire elégedett lehet a látottakkal, csapatszinten és egyénileg egyaránt. Az eredmény miatt mégis keserű a debütálás, hiszen kötelező lett volna a három pont.

Pioli meglepő módon Hakan Calhanoglut jelölte a kezdőbe a támadó-szekció bal oldalára, de ez maximálisan jó döntésnek bizonyult. A török válogatott játékos 1 góllal és 1 gólpasszal a csapat legjobban teljesítő játékosa volt a mérkőzésen. A 20. percben Lucas Biglia indítása után szép gólt vágott, míg a második félidőben előkészítő szerepet töltött be Krzysztof Piatek találatánál. A Milan a mérkőzésen 22 alkalommal próbálkozott kapura lövéssel, ebből mindössze 6 talált kaput, ezen kívül 6-szor blokkolt az ellenfél védelme és 10-szer elkerülte a kaput a labda.

A játékosok hozzáállására és elszántságára nem lehetett panasz, ám a helyzetkihasználás nem sikerült jól. A csapat az első félidei nagyszerű teljesítmény után akár több góllal is vezethetett volna, de a befejezések nem sikerültek. A második játékrészben visszaesett a hazaiak tempója, a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat és a 62. percben Conti hibázott a tizenhatoson belül. Az olasz jobbhátvéd kezére pattant a labda és a játékvezető videózás után tizenegyest ítélt. Gianluigi Donnarumma ugyan kivédte a büntetőt, ám a kipattanót Babacar bepofozta.

Az egyenlítésre Pioli kettős cserével reagált és pályára küldte Piateket illetve Krunicot. Az edző jól nyúlt bele a mérkőzésbe és a hajrában megszületett a Milan második gólja, amit Piatek szerzett. A lengyel csatárnak ez volt a szezonbeli első akciógólja. A Milan a hátralévő időben másodjára sem tudta megtartani az előnyt, a 6 perces hosszabbítás elején Calderoni hatalmas bombája pontszerzést eredményezett az újoncnak.

A Milan az újraéledés jeleit mutatta játékban, azonban még hosszú az út, hogy a csapat kilábaljon a krízisből. Ez nem lesz egyszerű és a sorsolás sem kedvez Pioli csapatának. A piros-feketék a következő fordulóban a Roma otthonába látogatnak, majd jön a Spal, a Lazio, a Juventus és a Napoli. A Milan 8 forduló után 10 ponttal áll a tabella 12. helyén.