Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője dühösen és csalódottan nyilatkozott a Lecce elleni mérkőzést követően, de meglátása szerint az első félidőben látottakra lehet építeni.

A Milan vasárnap hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott az újonc Lecce együttesével a nyolcadik fordulóban. A Rossoneri kétszer is vezetést szerzett, de a 92. percben egyenlítettek a vendégek.

“Az első félidőben sokkal kiegyensúlyozottabbak voltunk és jobban megvalósítottuk az előre eltervezett ötleteket és helyezkedéseket. A második játékrészben veszítettünk a kohézióból és tévesen értelmeztünk néhány szituációt. Nem tudtuk, hogy mikor kell megnyomni és mikor kell kivárni. Ebben kevésbé voltunk pontosak. Ez lehetővé tette a Lecce számára, hogy bizonyos helyzetekben nyomás alá helyezzen minket. Másrészt egyáltalán nem álltunk le a támadásokkal és jó gólhelyzeteket alakítottunk ki, körülbelül 20 lövésünk volt. Kár, hogy ilyen teljesítménnyel és véleményem szerint minőségi játékkal illetve a megfelelő hozzáállással nem tudtunk nyerni. Dühösen és csalódottak vagyunk, de erre a teljesítményre kell építenünk, hiszen sok pozitív dolog volt.” – nyilatkozta Pioli a mérkőzés lefújása után.

“Szombaton a sajtótájékoztatón megpróbáltam leplezni a kíváncsiságomat, mert a csapat nem sokat edzett együtt, hiszen csak néhány játékos volt elérhető. Végül csak két teljes edzésnapunk volt felkészülni erre a mérkőzésre, így még nem tudtam pontosan, hogy mit várhatok el a csapattól. Kellemesen csalódtam, bár a mérkőzés alatt egyértelműen látszott, hogy nyilvánvalóan vannak nehézségek és jobban kell olvasnunk ezeket a helyzeteket. Jobban meg kell ismernünk egymást és ezt a lehető leggyorsabban meg kell tennünk. Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés megmutatta, hogy a Milan képes proaktívan és támadó szellemben játszani. Ha néhány dolgot a helyére teszünk, akkor sok mérkőzést nyerhetünk.”

“Kessié és Paquetá pozíciójának cseréje? Az egyik középpályást mélyebben helyeztem el, hogy segíteni tudja a támadások felépítését, ami számszerű előnyt jelentett abban a részlegben. Míg a másik középpályás feladata a középpálya és a támadó-szekció összekapcsolása volt. Kettejük közül Paquetá sokkal jobban illik az utóbbi szerepre, mint Kessié. Minden egyes mérkőzéssel együtt változnak a szituációk, így változnak a pozíciók is. Csak az alapelveink nem változhatnak, azaz a területi fölény kialakítása, amelyre építhetünk és dominálhatjuk a mérkőzést, ezáltal több támadási lehetőséghez is juthatunk. Ez egy olyan dolog, amit most sikerült elérnünk, de nyilvánvalóan sok dologban kell még fejlődnünk.”

“Az egyenlítés után reagáltunk és visszaszereztük a vezetést, de nem volt meg az a képességünk, hogy jól olvassunk bizonyos helyzeteket. Ez normálisnak mondható, hiszen még nagyon keveset dolgoztunk együtt. A második félidőben hibákat követtünk el. Hátvédek? A szélsőhátvédeknek így kell játszaniuk, követniük kell a támadásokat, ha fellépnek akkor a középpályásoknak kell fedezniük őket. Kommunikálni és segíteni kell egymást a pályán.”

“Sajnálom, hogy a pozitívumok ellenére nem sikerült nyerni. Győzni akartunk és a hibáink miatt nem sikerült. Láttam jó mozgásokat, lelkesedést és minőséget. Le kellett volna zárnunk a mérkőzést, mert egyébként megtörténhetnek olyan dolgok, mint a végén. A játékosok tisztában vannak a képességeikkel és azzal, hogy egy rangos mezt viselnek. Képesek megítélni a saját teljesítményeiket és alaposan elemezni fogjuk azokat. Azt gondolom, hogy megérdemeltük volna a győzelmet.”

“Mindig hátulról építkezünk, a stratégiáink mérkőzésenként változhatnak. Megpróbáltunk három védővel hátulról építkezni, de ez változhat egy másik ellenfél ellen, például a Roma ellen.”

“Rafael Leaót azért cseréltem le, mert a félidőben az orvos jelezte, hogy enyhe izommerevsége van és nem akartunk tovább kockáztatni. Azt is láttam, hogy Paquetá elfáradt és kevésszer volt nála a labda az első félidőhöz képest.”

“Az összes szemponton dolgoznunk kell: a taktikán, a mentalitáson és a fizikai állapoton. Megértem, hogy a kéréseim különböznek attól, mint amit a korábbi edzők kértek a játékosoktól. Nagyra értékelem, hogy a csapat sok helyzetet alakított ki, sokat lőtt, de végül a fölény nem hozta meg az eredményt.” – tette hozzá.

9 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Én nem bánnám, hogy ha Giampaolo nagy hype-ja és bukása után lenne egy 180 fokos fordulat, és az erősen kritizált Pioli meg rendbe tenné a dolgokat. Szép kis irónia lenne az élettől, de kit érdekelne, ha egyszer a csapat újra a siker útjára lépne. 🙂

  2. Szimpatikus, azért azt ne feledjük hogy egy újonc Lecce volt a vendégünk a saját otthonunkban…de aláírom hogy nem volt szerencsénk sem… ismét… azért szerintem az erőnléttel nem szabadna ilyen nagy problémáknak lenni, ez súlyos hiba és az erőnléti edzők nincsenek a helyzet magaslatán, basszus, 24-25 év az átlag életkor, ha mással nem is, az erőnléttel verni kéne a mezőnyt…

  3. A statisztikák alapján, kapásból azt mondtam, hogy nem Pioli fog kelleni nekünk, de hátha van remény, és látja a fényt az alagút végén mert ő legalább figyeli a mérkőzést…
    Nem úgy mint csóró Hókuszpók, aki azt sem vágta, hogy épp melyik csapat van emberelőnyben, vagy melyiknek kell szurkolni…
    Jó lenne a Roma/Spal/Lazio/Juve kvartettből valahogy 7pontot kicsikarni!

  4. Pioli eddigi (nem túl sok) ténykedése alapján egy pozitív meglepetés lehet. Tegyük hozzá, hogy a szurkolóknál nagyon mélyen volt az elvárási szint, de már ez a nyilatkozat is óriási kontrasztban áll az elődjével. Hátha tényleg pont rá van most szüksége a klubnak és tudja picit stabilizálni a dolgokat.