2022. szeptember 27., kedd

Bertolacci: “A klub döntése miatt nem játszottam”

-

Andrea Bertolacci elmondta, hogy a Milannál töltött utolsó idényében miért kapott ilyen kevés játéklehetőséget és beszélt a Gennaro Gattusóval való kapcsolatáról is.

Bertolacci a nyáron ingyen távozott a Milantól, miután június 30-án lejárt a szerződése. A 28 esztendős olasz középpályás az egész előző szezonban egyetlen perc játéklehetőséget sem kapott a Serie A-ban, mindössze az Európa Ligában játszott 4 meccsen. Bertolacci 38 fordulóból 34-szer a cserepadon ült a bajnoki mérkőzéseken, ezen kívül 2-szer sérült volt és az utolsó 2 fordulóban még a keretbe sem került be.

“A szerződésem lejáróban volt és inkább a vezetőség döntése volt az, hogy nem játszottam. Beszéltem erről Gattusóval és rájöttem, hogy nem az ő választása volt. Egész évben mosolyogva edzettem és soha nem volt nézeteltérésem vele. Kiváló kapcsolatom volt mindenkivel, de különben is, ezt a fejezetet már lezártam.” – nyilatkozta Bertolacci.

“Gattuso? A Sampdoriához való aláírásom előtt tudtam, hogy esetleg újra az edzőm lehet, de nem lett volna probléma. Talán itt mindig játszottam volna nála. Jó kapcsolatom van vele. Mindig őszintén beszéltünk és ő akart engem a Milannál.”

Bertolacci 2015 nyarán csatlakozott a Milanhoz a Romától mintegy 20 millió euróért, azonban nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. Idén nyáron szabadon igazolhatóvá vált, majd néhány hete aláírt a sereghajtó Sampdoria együtteséhez.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ha a szerződése utolsó évébe lép(ne) egy játékos, akkor a klub kerül kényszerhelyzetbe, és három dolgot tehet: megpróbálja értékesíteni, kölcsönadni, vagy hosszabbít vele, hogy jól jöjjön ki a dologból (ha a felek megszüntetik a szerződést, azzal nem nyer a klub szinte semmit). Annak a világon semmi értelme, hogy a klub ne engedje játszani a játékosát, mert így a lehetséges vevők sem fogják tudni, hogy mire képes. Az, hogy októberig nem talált magának csapatot Bertolacci, egy dolog, de nem biztos, hogy 2018 nyarán vagy a téli mercato során ne lett volna érdeklődő.

  Ha igaz, amit Bertolacci tudni vél, hogy Gattusóra fentről “rászóltak”, akkor gratulálok Gattusónak, amiért nem állt ki az elképzelése mellett, a vezetőségnek meg a szemétkedés és a logikátlan döntés miatt.

  Nekem egyébként kicsit sántít Bertolacci története; mindenféle szempontból logikátlannak tartanék egy ilyen vezetőségi döntést ebben a helyzetben. Olyan “dögöljön meg a szomszéd tehene is” jellege lenne az egésznek.

  • Jó döntés volt a vezetőségtől, ha így volt. A pali létszámfeletti lett és eligazolhatott volna tavaly nyáron, de kényelmesebb volt maradni és felvenni a fizut a semmiért. Három évig kellett volna güriznie másik csapatban h megkeresse azt amit itt 0 játékperccel megtett 12 hónap alatt. Montolivo szintén zenész.

 2. Ez a csávó egy gyenge szar volt, ha pályán volt is csak esett-kelt. Vagy éppen meghúzódott, az is bohóc volt aki annyi pénzért leszerződtette. Örüljön hogy egyáltalán magára húzhatta a Milan mezét. Az sem meglepetés hogy a tök utolsó sampnál játszik,ha játszik…

 3. Ha így történt, akkor maximálisan jól döntött a vezetőség, hogy utasították Gattusót h nem küldheti pályára sem őt sem Montolivót. A két díszpinty súlyos eurómilliókkal megkárosította a klubot, mert nekik kényelmesebb volt létszámfelettiként egy évig itt ücsörögni és felvenni a horribilis fizetést, mint rábólintani egy-egy ajánlatra. A klub tavaly nyáron mindkét játékost átadólistára tette és voltak vevők, ők mégis maradtak. Ez minden, csak nem profi hozzáállás. Így indokolt volt a vezetői utasítás. Megkockáztatom hogy hamarabb játszott volna Reina középpályásként, mint akár Berto akár Montolivo. Megérdemlik.

  Zseniális igazolás volt idehozni ezt a játékost, csak gratulálni lehet annak aki intézte. Megkockáztatom hogy bármelyik szurkoló a Sudból véletlenszerűen kiválasztva lehozta volna ezt a teljesítményt ingyen. Annak is több haszna lett volna, ha azt a 20 millió eurót a Dóm tér közepén egyben elégetik.

  És még azt mondja hogy mosolyogva edzett. Hát eszem megáll… Én is mosolyogva edzenék ha nulla erőfeszítés mellett eurómilliókat keresnék.

  • Nos, nagyon nem értek egyet.

   Montolivo helyzetét nem ismerem, de 2018-ban Gattuso kérésére maradt Bertolacci, aki a felkészülés első napjaiban az akkori hírek (Sky) szerint meggyőzte Rinót. Bertolacci iránt egyébként tényleg volt érdeklődő (Genoa), de nyáron le is álltak a tárgyalások. Később (a téli mercato során) állítólag a Milan megkereste a Laziót egy ajánlattal Milinkovic-Savicért. Az ajánlat: Laxalt, Bertolacci, Montolivo és valamennyi pénz… Na most, mennyi esély van arra, hogy ezt a díszes társaságot a Lazio elfogadta volna, csak éppen a játékosok vétózták meg vagy valaki közülük? Inkább hihető, hogy a Lazio intett be a Milannak, hogy ezt a három semmirekellőt ők nem kérik.

   A Milannak azok után, amit Bertolacci a Milanban leművelt, nem lehettek nagy igényei. Ha mégis voltak, akkor az a realitásérzék teljes hiányát bizonyítja. Alig játszatnak valakit, majd amikor ehhez mérhető az ajánlat, akkor ez nem tetszik nekik? Lehet, hogy mérgesek voltak Bertolaccira, mert annyit keres, amennyit… De ki tolta elé azt a szerződést? A Milan korábbi vezetősége. Erre meg azt tudom mondani, hogy tudták, hogy nem a Manchester City keretét veszik át…

   Ha a Milan úgy áll hozzá az üzlethez, hogy quasi bosszút akar állni bizonyos játékosokon, amiért azok nem akarnak eligazolni vagy akár csak kölcsönbe menni, az végtelenül gyerekes húzás lenne.

   A játékosok esetében szó sincs arról, hogy megkárosították volna a Milant. Kitöltötték a szerződésüket, amihez joguk volt. Meg kellene nézni azokat az ajánlatokat, amiket a Milan kapott a játékosokért. A játékos sportemberi felfogása megkérdőjelezhető, de a Milan nem nagyon okolhat mást, legfeljebb saját magát.

   Bertolacci iránt 2018-ban is az a Genoa érdeklődött, amelynél a játékos az előző szezont töltötte, és ahonnan a Milan megszerezte annak idején. Nem hiszem, hogy ha 2017/2018-ban jó volt neki Genovában (pláne úgy, hogy egy szezon alatt annyit játszott, mint a Milanban összesen), akkor 2018-tól miért ne akart volna visszamenni oda legalább egy kölcsön keretében… Ezek után nekem nem annyira hihető, hogy nem akart menni. Sajnos azt a verziót inkább el tudom képzelni, hogy Gattuso meg akarta tartani Bertolaccit, de fentről rászóltak. Ami – mint írtam – üzleti szempontból teljesen logikátlan döntés lett volna, amivel senki sem nyerhetett, de legfőképpen a Milan. Én nem picsogó, sértődős, óvodás szintet megütő hülyegyerekeket akarok a Milan élén látni, hanem számító, alapos, mindent mérlegelő, hideg fejjel dönteni tudó üzletembereket. Hogy röhögtünk annak idején szegény Morattin, akinek 2009-ben az Ibrahimovic-Eto’o csere kapcsán csak annyi kikötése volt, a transzfer összértéke legyen nagyobb annál, mint amennyit a Milan kapott a Realtól Kakáért…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS