Az Elliott Management szóvivője válaszolt az új stadionnal kapcsolatos kérdésekre és megerősítette, hogy az amerikai alapnak nem áll szándékában eladni a klubot.

A Milan és az Inter néhány héttel ezelőtt két projektet mutatott be az új stadionról. Miközben a két klub várja a szükséges engedélyeket a várostól, zajlanak a nyilvános párbeszédek a helyi közösségekkel és a szurkolókkal a stadionprojekt kapcsán. A két klub célja egy új létesítmény felépítése a jelenlegi San Siro mellett. A tervek szerint a régi aréna lebontásra kerül és a környéket átalakítják. Ehhez a város még nem járult hozzá és fennáll az a lehetőség, hogy elutasítják a történelmi stadion lebontását.

A Milant tulajdonló Elliott Management szóvivője az affaritaliani.it oldalnak nyilatkozott.

“Ma az egyetlen napirenden lévő opció egy új stadion építése a jelenlegi San Siro melletti területen. Ez volt a megvalósíthatósági tanulmány és az önkormányzathoz intézett kérés alapja. A kluboknak máshol nincs másik projektjük. Ha a városi tanács elutasítja, akkor az opció megszűnik az első eljárási lépéstől fogva. Csak ennek bekövetkezése esetén döntenek a klubok a következő lépésről. A jelenlegi létesítmény állapotának fenntartása és a szerkezetátalakítás nem életképes út.” – nyilatkozta a szóvivő.

“A klubok egyértelmű és pontos javaslatot tettek. Ha csak részben is, de elutasítás érkezik, akkor a klubok értékelni fogják, hogy mit tegyenek. Mindenki maximális hajlandóságot mutat a projekt fejlesztése érdekében, de nem torzulhat el az alapjaiban.”

Jelenleg a San Siro és annak területe a város önkormányzatának tulajdonában van és a két klub közösen bérli a létesítményt. Felmerül a kérdés, hogy az új stadion kinek a tulajdonában lenne.

“Manapság a két klub koncessziós jog keretein belül kapja meg 2030-ig a San Sirót. Ezt kétéves felmondással megszüntethetik. A városnak benyújtott megvalósíthatósági tanulmány szintén egy koncesszión alapul. Ha a klubok javaslatát jóváhagyják, akkor egy koncessziós jogviszony lép életbe és a városnak egy új megállapodást kell aláírnia a klubokkal. A tanulmány egy olyan koncessziót feltételez, amely 90 – tehát nem 99 – évre haszonbérleti jogot biztosít a kluboknak, amely végén a stadion és a multifunkcionális környék teljes mértékben visszakerül az önkormányzathoz.”

Az Elliott szóvivőjét arról is kérdezték, hogy az alap tervezi-e eladni a klubot, miután megszerzi az összes szükséges engedélyt az új stadion építéséhez. A kérdésre rövid és egyértelmű válasz érkezett.

“Egyáltalán nem.”