A klubhoz közeli források cáfolják, miszerint a Milan a januári átigazolási időszakban kénytelen lesz megválni néhány kulcsemberétől a negatív mérleg miatt.

Mint arról beszámoltunk, a Milan a konszolidált pénzügyi beszámoló alapján 145,9 millió eurós veszteséggel zárta a 2018/19-es pénzügyi évet, amely 2019. június 30-án ért véget. Ennek hatására ma reggel számos olasz napilap felvetette azt a lehetőséget, hogy a Milan a télen a legjobbjainak eladásával fogja kiegyenlíteni a veszteséget.

A La Gazzetta dello Sport arról ír, hogy a klub januárban úgy dönthet, hogy feláldozza az értékes játékosait. A lap szerint a lehető legnagyobb tőkenyereség garantálása érdekében elsősorban Gianluigi Donnarumma és Suso eladása forog kockán, de Lucas Paquetá és Alessio Romagnoli sorsa is kérdéses.

A csapat kiárusítását – Donnarumma, Suso vagy Romagnoli eladását – már tavaly és idén nyáron is előszeretettel híresztelte az olasz sajtó, ám egyik esetben sem így történt.

A klubhoz közeli források csillapítják a kedélyeket a reggeli pletykák után. Az ANSA és a MilanNews közlése szerint a rekordösszegű veszteség ellenére a Milannak nem áll szándékában megválni a legjobbjaitól. A menedzsment megítélése szerint a legértékesebb játékosok – így például Donnarumma vagy Suso – értékesítése összeegyeztethetetlen lenne az Elliott beruházásaival, projektjével és célkitűzéseivel.

A klub határozott célja továbbra is a csapat versenyképességének növelése.

5 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Egyrészt az ilyen cáfolatok után jönnek rövid időn belül a tényleges eligazolásokról hírek, másrészt viszont, ami meg az előző tagmondattal ellentétes, Mandzukic állítólag a Milanba tart.
    MIndenesetre egy magára valamit is adó játékos innen inkább menni akar, ha csak az elmúlt évek “teljesítményét” vesszük alapul.

  2. Donnarummát, Romagnolit és Paquetát mindenképpen meg kell tartani, ha akarunk valamit.

    Lehet viccelődni ezzel az egész kiárusításos pletykával meg hogy 10 éve nincsenek legjobbjaink, de ha a cikk az ellenkezője lenne akkor most 4-5 komment helyett 40-50 hozzászólás lenne amiben keresztre feszítenék a vezetőséget…