Könnyen elképzelhető, hogy Fabio Borini a télen távozik a Milanból és két Serie A-s klub is érdeklődik iránta.

Borini ebben a szezonban mindössze 70 perc játéklehetőséget kapott és a 2. forduló óta folyamatosan csere. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a 28 éves támadó létszámfelettivé vált a és a klub megfelelő ajánlat esetén nem gördít akadályt a távozása elé.

Az Il Giorno lap szerint a Lazio és a Parma is szeretné soraiban tudni Borinit, így a januári átigazolási időszakban megkísérelhetik a szerződtetését. Borini két évvel ezelőtt érkezett a Sunderland együttesétől és akkor a piros-feketék 6 millió eurót fizettek érte.

Ugyan 2019 januárjában már közel állt a távozáshoz és ahhoz, hogy csatlakozzon a kínai élvonalbeli Shenzhen FC-hez, de az üzlet végül meghiúsult.

Az olasz támadó meglehetősen sokoldalú, ugyanis az elmúlt két évben szinte minden pozícióban játszott a Milanban, csupán kapusposzton, középhátvédként és védekező-középpályásként nem. Borini szerződése 2021 nyaráig szól a milánói együttessel és a fizetése évi 2,5 millió euró. Borini értékét a mértékadó transfermarkt portál 7 millió euróra becsüli.

6 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nem ő a legrosszabb játékosunk. Kiegészítő embernek megfelel, de nem ilyen sokáig.
  Szvl nálam a távozása igen is elfogadható, sőt már időszerű.
  De nem ő az egyetlen, akinek mennie kellene vagy télen vagy legkésőbb nyáron.
  Castillejo és Suso is már pont ideje lenne, ha felszabadítanák a helyüket.
  Sőt, mivelhogy a Barcelona és ManUTD is érdeklődik Piatek iránt és hajlandóak lennének 50milliót kifizetni érte, így nálam ő is mehet minden probléma nélkül.

   • Sajnos ez nem pár meccs. Az előző szezonban se ment neki ,,nálunk,,. inkább ez a szomorú, hogy ahogy mások is, előző csapatukban remekelnek, nálunk meg elfelejtenek focizni.
    Pedig jelenleg azt se tudom elmondani, megvédve őt, hogy nem vele van a baj, nem kap labdát a társaitól stb stb stb, mikor egy újonnan érkezett LEAO, meg tudja csinálni, amit ő képtelen.
    Ha 2 csatáros taktikát nyomnánk azt mondanám oké, maradjon. Leao, Rebic, Piatek váltogathatja egymást, de így hogy csak egy csatárral állunk fel és egyáltalán nem megy neki, a Barca Man Utd pedig így is érdeklődik, akkor azt mondom menjen. Valakiből pénzt kell csinálni, belőle most lehet.
    Egy csatárnak gólokkal, asszisztokkal kell segítenie a csapatot. neki ez most nagyon nem megy. Lehet rosszul látom, de nekem úgy tűnik meccsről-mecsre csak foglalja a helyet és elveszi a lehetőséget másoktól. Suso-val ugyanígy érzem, ahogyan Calhanogluval is.
    Ha nem most télen, akkor nyáron mindenképp megválnék tőlük. Már volt elég lehetőségük megmutatni mit tudnak és mit nem.

 2. Jó lenne néhány millió eurót kisajtolni érte. Kétségtelen hogy a “nagy” kínai mercatóból talán ő volt az egyetlen aki megszolgálta a vételárát. 2,5 milliós fizu viszont irreálisan magas, el kell passzolni minél hamarabb. Úgyis csak padozik, ha meg be kell szállni valakinek, akkor lehet szemezgetni a Primaverából és a fiatalokkal kísérletezni.