Néhány évvel ezelőtt szupertehetségként robbant be az olasz labdarúgás világába Hachim Mastour, ám mégsem sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeket. Megjárta Spanyolországot, Hollandiát és Görögországot is, ám jelenleg nincs klubja.

2012 nyarát írtunk, amikor a Milan szerződtette Hachim Mastourt a Reggiana együttesétől. Az akkor 14 esztendős tehetséget a hírek szerint a Juventus, az FC Barcelona, a Real Madrid és a Manchester City is szerette volna megszerezni, de végül a Rossoneri lett a befutó. A klub 500 ezer eurót fizetett a játékjogáért.

Mastour az utánpótlásban játszott és elsősorban különböző szponzorációs reklámvideókban tündökölt, ahol megmutatta a rendkívüli technikai adottságait. A 2013/2014-es idény végén Clarence Seedorf által Mastour felkerült a felnőtt kerethez és nevezve lett a Sassuolo elleni mérkőzésre. Ő lehetett volna a Milan történetének legfiatalabban pályára lépő játékosa 15 évesen, ám Seedorf nem küldte pályára.

2015 augusztusában Mastourt két évre kölcsönadta a Milan a spanyol élvonalbeli Malagának a játéklehetőség és a rutinszerzés érdekében. Végül egy szezont töltött Spanyolországban és csupán 1 tétmeccsen játszott. A marokkói támadó-középpályás 2016 nyarán Hollandiában próbált szerencsét a Zwolle színeiben, azonban itt is kudarcot vallott. Az első csapatban 6 meccset játszott, többnyire az U21-esek között szerepelt.

A sikertelen spanyol és holland kaland után Mastour visszatért a Milanhoz és a Primaverában kapott lehetőséget. Az első csapatban soha nem mutatkozott be tétmérkőzésen, majd a szerződés lejártával ingyen távozott a klubtól.

Legutóbb Görögországban szerepelt a Lamia együttesében, azonban 7 hónap alatt mindössze 6 meccset játszott. Végül tavasszal közös megegyezéssel szerződést bontottak vele. Most nincs klubja, szabadon igazolható.

Az egykoron szupertehetségnek kikiáltott Mastour a TMW-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy utólag talán jobb választás lett volna, ha anno az Ajaxot választja.

A GÖRÖGORSZÁGBAN SZERZETT TAPASZTALATOKRÓL

“Sajnos az első meggyőző mérkőzések után megsérültem és úgy döntöttem, hogy Olaszországban folytatom a kezelést, ahol sokkal komolyabb sérülést észleltek, mint Görögországban. Ezért az olasz orvosok egy hosszabb terápiát javasoltak annak érdekében, hogy elkerüljük a visszaesést. Sajnos a döntésemmel nem értett egyet a klub, így az előző ügynökömmel (Raiolával) inkább Olaszországban maradtunk, ahol egyes klubok érdeklődtek irántam.”

A KEZDETEKRŐL ÉS A FEJLŐDÉSRŐL

“Azt mondhatjuk, hogy a média részéről nagy volt a felhajtás, amikor a Milanhoz érkeztem. Ennek következtében a cégek és a közvetítő ügynökök nyereségszerzési lehetőségként tekintettek rám. Ez megbélyegezte a fejlődésemet. Én kizárólag focizni akartam és azután már nem érdekeltek a reklám szereplések. Ezt mutatja az is, hogy mindig keményen edzettem és komolyan viselkedtem a Malagában és a Zwollében is. Fontosnak tartom azokat a tapasztalatokat, amiket ott szereztem, mert nagyon fiatal voltam.”

A MILANRÓL

“Nagyszerű időszakot töltöttem a Milannál. A klub egy család volt számomra. Utólag nézve 14 évesen választhattam volna az Ajaxot, amely érdeklődött irántam és talán távol tartott volna engem az olasz reflektorfénytől. Választhattam volna egy kevésbé történelmi klubot a nyugodt fejlődés érdekében. A Milannál töltött utolsó évemben inkább a Primaverában akartam játszani ahelyett, hogy az első csapattal edzettem.”

“Nem bántam meg. Az utam segített abban, hogy az legyek, aki ma vagyok. Az összes tapasztalatból tanultam. Szerencsére még fiatal vagyok és bizonyíthatom az értékemet.”

A FOLYTATÁSRÓL

“Újra el akarom kezdeni a játékot és mindent megteszek. Meggyőződésem, hogy hamarosan újra igazi játékos leszek. Eltökélt szándékom elérni ezt a célt.”

A MILAN JELENLEGI HELYZETÉRŐL

“Nagyon sok srácot ismerek, akik a Milanban játszanak. Azt gondolom, hogy jó a csapat és a közösség. Nagyon remélem, hogy a Milan újra az a csapat lesz, amelyet az egész világ ismer.”