Ivan Gazidis szerint a Milan célkitűzése a csalódást keltő szezonrajt ellenére is a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolása.

A Milan hét fordulót követően a 13. helyen áll 9 ponttal az olasz bajnokságban. Jelenleg négy pontra van a negyedik Napoli és három pontra a kiesőjelölt Lecce. A csapat 3 győzelem mellett 4 vereséggel kezdte a Serie A-t.

“Először is szeretnék köszönetet mondani Giampaolónak és a stábjának az erőfeszítéseikért. Ő egy jó ember. Biztosak vagyunk abban, hogy máshol sikeres lesz és minden jót kívánunk neki. Ez nem volt egy könnyű döntés. Közösen döntöttünk így és mindenekelőtt a klub érdekeit szem előtt tartva. Megértjük a szurkolók frusztrációját. A Milan az elmúlt években szenvedett és az emberek attól tartanak, hogy a klub nehézségei soha nem fognak véget érni. Rajta vagyunk az úton és ez nem egy könnyű út. Olyan dolgokkal nézünk szembe, amelyeket kellemesebb lenne figyelmen kívül hagyni, de ezt nem tehetjük meg, mivel törődünk a klubbal.” – nyilatkozta Gazidis az újságíróknak.

“Egy olyan klubot örököltünk, amelyet meg kellett menteni a csődtől és a Serie D-be való visszasorolástól. Sajnos a múltban ilyen visszasorolás áldozatává vált a Parma, a Fiorentina vagy éppen a Napoli is.”

“Minden egyes nap nagy profizmussal, szívvel és lélekkel azon dolgozunk, hogy a Milan visszatérjen egy pozitív útra. Hatalmas pénzügyi szabálysértéseket örököltünk, ami az európai kupaporondról való kizáráshoz vezetett, valamint nagy adósság lett felhalmozva, amit ki kellett egyenlíteni. Az út nehéz és időt vesz igénybe, de nem mondom azt egyértelműen, hogy nem fogunk hibázni az út során. Szeretném biztosítani a szurkolókat, hogy abszolút eltökéltek vagyunk a célunk elérésében. Vissza kell állítanunk a klubot olyan helyzetbe, ahol egy modern és előre tekintő labdarúgó klub van, amely képes újra a legmagasabb szinten versenyezni Európában. Fogunk hibázni, de ezeket a hibákat őszintén kijavítjuk és folytatjuk az utunkat. Ez az ambíció látható a tulajdonos hajlandóságán, miszerint hozzájárul egy 1,2 milliárd eurós beruházáshoz egy vadonatúj stadion építése érdekében. A tulajdonos központi célja, hogy megteremtse az alapokat ahhoz, hogy a klub növelje a játékosokba való invesztálását és újra versenyezzen egy vezető globális klubként.”

“Itt van velem Boban, Maldini és Massara. Ők is tisztában vannak azzal, hogy ez az út nehéz, de jó embereket akarok magam mellett, akik ismerik a futballt, tudják mit jelent harcolni és akik szeretik ezt a klubot. Van egy csapatunk, amely az előző szezonban az utolsó percben maradt le az elsődleges cél eléréséről, azaz a Bajnokok Ligájáról. Ez volt a Milan legjobb szezonja az elmúlt 6 évben és tudjuk, hogy ez nem elég. Idén nyáron további beruházásokkal erősítettük meg a csapatot és a szurkolóink látni fogják az új játékosaink képességeit a következő hetekben illetve hónapokban.”

“A gyenge szezonkezdet ellenére négy pontra vagyunk a Bajnokok Ligája-pozícióktól és úgy döntöttünk, hogy meghozzuk a döntést az edzőváltásról, mert ezért a célért szándékozunk harcolni. Egy tapasztalt edzőt hoztunk, akiről úgy véljük, hogy javíthat a teljesítményünkön és fejlesztheti a fiatal játékosokat.” – tette hozzá.

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Akik Gattusot szídják,azoknak itt egy pár sor Gazidistől:”Van egy csapatunk, amely az előző szezonban az utolsó percben maradt le az elsődleges cél eléréséről, azaz a Bajnokok Ligájáról. Ez volt a Milan legjobb szezonja az elmúlt 6 évben és tudjuk, hogy ez nem elég.”
    Ennek ellenére ,egyelőre rosszabbak csináltak,Maldinivel,Bobannal és zsenipalcsival…..