Sajtóhírek szerint elválnak Alessio Romagnoli és Sergio Berti játékosügynök útjai, így a Milan csapatkapitányának hamarosan új képviselője lesz.

Romagnoli több mint négy évvel ezelőtt, 2015 augusztusában csatlakozott a Milanhoz mintegy 25 millió euróért és azóta 159 tétmérkőzésen viselte a piros-fekete mezt. A 24 éves középhátvéd ügyeit hosszú ideje Sergio Berti intézi, azonban nagyon úgy tűnik, hogy eljött a váltás ideje.

A La Gazzetta dello Sport és a Calciomercato értesülései szerint Romagnoli ügynököt vált, így a továbbiakban már nem Berti fogja képviselni. Sajtóhírek szerint Mino Raiola, Federico Pastorello, Alessandro Lucci és Giuseppe Riso is pályázik a megüresedő ügynöki pozícióra, ám Romagnoli időt kért, hogy meghozza a döntést.

A jelenlegi csapatból Raiola az ügynöke Gianluigi Donnarummának és Giacomo Bonaventurának, Riso képviseli Mattia Caldarát, továbbá Lucci intézi Suso és Davide Calabria ügyeit is.

Természetesen a sajtó részéről azonnal megkezdődtek a találgatások, hogy az ügynökváltás mennyire lehet összefüggésben Romagnoli jövőjével – az esetleges távozásával vagy a szerződésének leendő meghosszabbításával. Az olasz válogatott védőt 2022 nyaráig köti szerződés a Rossonerihez.

9 hozzászólás a bejegyzéshez

  • Nincs is min csodálkozni.
   Donnarumma fizetését 4 millióra csökkentené a klub. Raiola 8 milliót akar a jelenlegi 6 helyett.
   Világos, hogy ha szerződést hosszabbítanak, akkor emelik a fizetést. Mi csökkenteni akarjuk.
   Donnarumma és Romagnoli is korosztályuk egyik legjobbja, így szeretnének eredményeket elérni, trófeákért, címekért harcolni. Ezeket a MILAN nem tudja megadni.
   Közben a Sampdoria megszerezte Ranieri-t. Azért van különbség a mi edzőnk és Ranieri között.

   Nem csak a szurkolók türelme fogyik el, de a játékosoké is. Ha ebben a szezonban se érjük el a BL helyezést, akkor ez a 2 játékos, de valszeg mások is inkább tovább állnak, még akkor is ha imádják ezt a klubot. Nem tudnak itt karriert építeni.
   Teljesen érthető lenne.

 1. Okádék ez a mai futball világ. Mi a t@kömnek kell ilyen pénzéhes dagadék ügynök minden focistának. Baromira nem tetszik ez a teljes mértékben elüzletesiedett foci…sosem lesz a régi. Nekem még az volt az igazi amikor max 3 idegenlégiós lehetett. És tényleg csak a bajnok indult a BEK-ben. Azt nem is említve hogy a Celtic úgy nyert BEK-et hogy csupa skót játékosa volt…na mindegy…csak sok volt megint a bor…

 2. Egy játékos tudását , értékét nagyjából abból is be lehet határolni, hogy milyen csapatok akarják leigazolni.Nos nálunk ez a két emberke van akit elit csapatok is akarnak… Jelen helyzetben persze pótolhatók mert talán nélkülük is bent maradnánk a Serie-A ban de fejlődés szempotjából óriási hiba lenne eladni őket…

 3. Romagnolit, hogy mennyire jó játékos, nehéz megítélni, mert a Serie A ehhez kevés. Vannak persze rangadók, amiken megmutathatja magát, valamint nyilván nem véletlenül válogatta be Mancini sem, de a lényeget Bajnokok Ligájának hívják. Azt pedig nem lehet klasszisnak tekinteni, aki a BL-ben még egy percet sem játszott. Természetesen Romagnoli egy jó játékos, sőt nagyon nehezen pótolható, de csak a jelenlegi Milan jelenlegi szintjén.

  Az ügynökváltása mögött nem hiszem, hogy az áll, hogy mindenképpen távozna, de ez attól is függ, hogy hol végez a Milan év végén. Mert az vicces, hogy több nála gyengébb képességű védő stabil BL-résztvevő vagy esélyes csapatban játszik, ő meg azon izgul, hogy játszhat-e valaha kedd-szerdánként.

  Romagnoli 24-25 éves. Nem fog várni örökké a Milanra, de ne is tegye. A játékosnak is adnia kell a klubnak, de fordítva is. A profi játékos pénzt akar keresni, de emellett meg kell hogy legyen benne a határainak feszegetése iránti igény is (ha ez nincs, akkor megy Kínába). Ez pedig azt jelenti, hogy kíváncsi arra, hogy megállná-e a helyét a legjobbak között és ellen is, ahol nagyobb a nyomás, jobban kell figyelni stb. Ez egy természetes gondolkodásmód, ezért nem tudtam soha elfogadni annak idején Totti magyarázatát arra, miért nem ment soha olyan klub(ok)ba, ahol komoly(abb) trófeákért harcolhatott volna. Az ő felfogása ugyan profi mentalitás, mert mindent megtett a klubjáért, de egy egészséges élsportolónak sosem lehet a pénz vagy a barátok a mozgatórugó, mert azt, hogy valaki felemel egy BL-serleget, semmi sem pótolhatja.

  Ha Romagnoli (és Donnarumma) trófeákért akar küzdeni, akkor a helyükben megvárnám az idény végét, és ha még akkor is teljesen kilátástalan a helyzet (pl. egy 5-6-7. hely), akkor eligazolnék. Mert szép dolog a klubhűség, de a klub itt lesz még akkor is, amikor a játékos már sehol. Romagnolinak viszont kb. egy évtizede van magas szinten, és neki nem annyira ráérős a dolog.

  Ha a klub mindent megtesz azért, hogy trófeákat nyerjen, akkor a játékosoktól is elvárhatja, hogy maradjanak, sőt, talán még a fizetéscsökkentést is. De ha amatőr módon vezetik a klubot, akkor ne csodálkozzanak azon, hogy egy Donnarumma vagy egy Romagnoli egy jobb csapatba vágyik.