Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója megindokolta a klub döntését az edzőváltást illetően, továbbá kijelentette, hogy Stefano Pioli kinevezése nem szerencsejáték volt.

Szerdán egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be Stefano Piolit a sajtónak és a szurkolóknak. Az eseményen az új tréner mellett Maldini is nyilatkozott az újságíróknak.

“Szeretnék köszönetet mondani Giampaolónak a profizmusáért. Sajnálom, hogy négy hónappal ezelőtt vele beszéltünk itt, de most egy másik utat választottunk. A nyári kinevezése egy jól átgondolt közös döntés volt, kezdetben helyesen. Ugyanakkor rájöttünk, hogy ez nem működött. Ez nem szerencsejáték. Nem akarunk egy szezont elvesztegetni. Nehéz döntést kellett meghozni, de főszereplők akarunk lenni ebben az idényben és nem akarunk szenvedni az első mérkőzések negatív eredményei miatt. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen kockázatot vállaljunk és eldobjuk az egész szezont.” – mondta Maldini a sajtótájékoztatón.

“Pioli tapasztalt edzőként érkezik és gyakran jól teljesített, amikor szezon közben vette át a csapatát. Megvédtem Giampaolót a Fiorentina elleni meccs után, mert abban a pillanatban az volt a helyes. Egészen addig védtem őt, amíg a változtatás mellett döntöttünk. Még 31 mérkőzés van hátra a bajnokságból és meggyőződésünk, hogy javulhatunk. Majdnem egy egész szezon áll előttünk és a dolgok fordulatot vehetnek.”

“Boban és én boldogok vagyunk, mert tudjuk, hogy meghoztunk néhány mérlegelt döntést az idei év igényeihez és lehetőségeihez mérten. A jelenlétünk garanciát jelenthet mindenki számára, aki a múltunk és a történelmünk részét képezi. Nem akarunk 10 évet várni arra, hogy a Milan újra versenyképes legyen. Jelenleg sok problémával nézünk szembe és harcolunk. Mindketten 16 éves korunk óta kezünkbe vettük az életünket, vállaljuk a felelősséget. Ez csak egy új pillanat az életünkben és nyugalomban éljük át.”

“Úgy gondolom, hogy a mentálisan leblokkolt játékosok a kialakult helyzet következményei. A Milan történelme és a San Siro esetleg néhány játékosunkra hatással lehet.”

Frederic Massara, a klub sportigazgatója is nyilatkozott: “Giampaolo mindent beleadott ebbe a kalandba. Mindannyian azt kérdeztük magunktól, hogy mi nem működik. Az ellentmondásos eredmények mögé tekintettünk és úgy éreztük, hogy van lehetőség a fejlődésre, amit Pioli edző elérhet. Úgy gondolom, hogy a csapat olyan potenciállal rendelkezik, amelyet Stefano életre kelthet.”

Stefano Pioli első szavait a Milan edzőjeként ide kattintva olvashatod el.

9 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. “Szeretnék köszönetet mondani Giampaolónak a profizmusáért.”
    “Úgy gondolom, hogy a mentálisan leblokkolt játékosok a kialakult helyzet következményei.”

    Na ez tetszik. Valahogy ezért nem kellett volna köszönetet mondani, és úgy gondolom itt a lényeg. NEM tudott motiválni Gyampi és tekintélye sem volt, ugyanakkor az elképzelés fifika is hiányzott. Ez minden volt csak nem profizmus. A többi rizsát most hagyjuk . A lényeg, hogy most ez a vezetés be merte vállalni az edzőváltást, nem úgy, mint a tavalyi, amikor volt az EL búcsú és mélyponton volt a csapat. Én azt gondolom tévedni emberi, és ezt talán időben belátták… Persze láthatták is volna előre,de ez nem ilyen egyszerű…
    Nyilatkozni muszáj volt valamit, és ez most félig őszinte és keserédes. Én tényleg hiszem, hogy Pioli karakteresebb és jobb focink lesz.