Sajtóhírek szerint a klub vezetősége a reggeli órákban tájékoztatta Marco Giampaolót a kirúgásáról és egyre biztosabb, hogy Stefano Pioli lesz a Milan új vezetőedzője.

Giampaolo ideje lejárt, ugyanis a klub a Genoa elleni győzelem után úgy döntött, hogy meneszti a kispadról. A felek útjai elválnak és már csak a bejelentés hiányzik.

Mint arról beszámoltunk, a Milan tárgyalásokat folytatott Luciano Spallettivel, azonban az olasz szakembernek és az Internek nem sikerült megállapodni a szerződésbontásról. Spallettit 2021. június 30-ig köti élő kontraktus a kék-feketékhez. A problémát a végkielégítés jelentette. Ennek következtében a Milan vezetősége kénytelen volt más opciók után nézni.

A Sky Sport Italia és a MilanNews értesülései szerint a klub Stefano Piolit fogja megbízni a csapat irányításával. A tervek szerint ma a késő délutáni vagy az esti órákban lesz egy találkozó a felek között, hogy lezárják a megállapodást.

Pioli egy lépésre van a Milantól – erről a TMW számolt be, amely szerint az olasz tréner 1 éves szerződést írhat alá a Rossonerivel. A kontraktus további egy évvel automatikusan meghosszabbodik, amennyiben a csapattal eléri az előre kitűzött célokat. Pioli körülbelül évi 1,5 millió eurót tehet zsebre a piros-feketéknél.

Amennyiben hivatalossá válik Pioli érkezése, ő lesz a Milan nyolcadik edzője 2014 januárja óta, amikor Massimiliano Allegrit menesztették a Sassuolo elleni meccs után. Allegrit követte Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Sinisa Mihajlovic, Cristian Brocchi, Vincenzo Montella, Gennaro Gattuso és Marco Giampaolo.

Eközben a közösségi médiát ellepte a #PioliOut hashtag, amellyel a Milan szurkolók tiltakoznak Pioli kinevezése ellen.

33 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Chievo,Palermo,Bologna,Lazio, Inter, Fiorentina….Ebben a sorrendben volt edzőbá ezeknél a csapatoknál 2010-óta. Kettő évnél többet egyik csapatnál sem töltött el, és hát világra szóló eredményeket sem ért el. Palermóban például csak két bajnoki meccset edzősködött, és már menesztették is.
  Szóval kérdem én, hogy mi a faxomat akarunk egy ilyen edzőtől ? Persze ha a cél a biztos bennmaradás, akkor sorry a kérdésért. Ha meg nem, akkor nem értem….
  Úgy látom, hogy nem csak a csapatunk áll nyeretlen kétévesekből, hanem bőven a vezetőség is, megspékelve még a töketlengedéssel is !!!
  Persze lehet hogy nálunk világverő brigádot hoz össze, de az előélete,eredményei alapján nagyon sanszos, hogy ő is hamar röppályára fog kerülni.
  Ettől függetlenül Per Sempre Ac Milan !

 2. És mi két napja vitázunk ,hogy Spalletti vagy Wenger.. :D:D
  Komolyan ,még ha nem nyomatták volna a hülye dumát ,hogy a célunk visszatérni a BL-be szarságot , még vissza sírjuk a kínaiakat is, azok legalább kölcsönből is de költekeztek.. 😀

 3. Tudnám ajánlani Várhidi Péter mestert. Vagy Pintér Attila sztár edzőt. Az elnökség élére esetleg kisteleki pista volt MLSZ vezérünket. Mit csináltak szeretet kedves csapatomból. Szerintetek ettől lesz lejeb, lesz SERIE B is? FORZA MILAN!!!!

 4. RANIERI most már nem is tűnik annyira rossz ötletnek mi? 😀

  Ez van. Ha ennyire nem vagyunk hajlandóak nagyobb neveket igazolni, teljesen felesleges volt Gattuso-t leléptetni. Az ő meccseit néztem mindet, mert legalább szívvel irányított és a játékosok is át-átvették tőle az életérzést a tüzet. Neki sajnos nem volt megfelelő kerete.

  Valaki tudja mi áll annak a hátterében, hogy csak akkor jönne vissza, ha az ELLIOT keresi fel és akkor Maldini-nek kell távoznia?

  Na szvl. Giampaolo-nak egyértelműen mennie kellett. Ha meccset nyertünk, akkor is úgy játszottunk, mint aki veszített. Az új igazolásokkal nem akart együtt dolgozni. A rendszert, amit egész nyáron gyakoroltak, már az első meccs után meg is változtatta. Semmi pozitívum nem hozható fel vele szemben.

  A vezetőségünk egységtelen. Mindenki mást akart edzőnek. Boban Spaletti-t, Maldini Pioli-t, Massara – Garcia-t, Gazidis pedig Marcelino-t.
  Ezek közül Boban-nak volt a legtöbb esze. Spaletti-t még meg is győzték, de hát az Inter nem hajlandó egyezkedni, Spaletti se engedett.
  A másik 3 jelöltből sztem teljesen mindegy ki jött volna.
  Pioli volt a legolcsóbb és legkézenfekvőbb választás.
  Gondolom, vagy legalábbis remélem, tájékoztatták, mit szeretnének. Mármint 2 csatáros játékot. Az új igazolásokat a kezdőbe és -ugye látván a video-n Maldini-Boban reakcióit – Suso esetleges kiépítését a kezdőből. Ha követi a vezetőség ,,tanácsait,, akkor még talán jól is elsülhet a dolog. Ha nem, akkor GIAMPOLO II. rész következik.
  Azért eléggé kemények lesznek az első meccsek, amikor a Curva Sud PIOLIOUT-ot ordibál. Nem lennék a helyében, de ez nem is neki, hanem a vezetőségnek fog szólni.
  Fociban nálam mindig is Maldini volt a csúcs, de ezek után sajnálattal bár, de nem fogom bánni, ha szezon végén menesztik őt is.
  Úgy látszik a vezetőségünkben Boban az ész.

  Meg kell nyerni az első pár meccset és akkor másképp fogunk viszonyulni hozzájuk és az új edzőhöz, de ha tovább folytatódik ez az értelmetlenkedés, akkor komplett le lehet cserélni a managementet és szakemberekkel feltölteni. Legendák soha többé.

  Nah, azért én drukkolok…. 🙂

  • Remélem Suso kikerül a kezdőből, ahogy te gondolod, de én erre nem vennék mérget még. Néha csereként beállhat, ha képes hajtani a helyéért, de jelenleg a vak is látja, hogy nincs ott helye, de valahogy a Milan háza táján ezt senki nem észlelte eddig.

   • Ha jól emlékszem a cikkekre szezonvégeztével, nyár elején, akkor a vezetőség kész volt megválni tőle, hogy pénzt szerezzen belőle új igazolásokra.
    Mivelhogy 4-3-1-2–ben nem lett volna helye. De aztán megérkezett Giampaolo és ő inkább beépítette volna a két csatár mögé. Az ő kérésére tartották meg.
    Aztán az első meccs után bukott a taktika, Suso maradt és visszakerült régi helyére 4-3-3-ban.

    Csak képzeljük el, hogy az edző ragaszkodott volna a 4-3-1-2-höz, belátta volna, hogy oda nem Suso kell. Nyár elején eladtuk volna és igazoltunk volna valaki mást, vagy Paqueta végre oda került volna, ahová való.
    Lehet több meccset hoztunk volna és lehet Giampaolo-t se menesztik… 🙂

    • Ja annak több értelme lett volna, de Giampaolo a maga szerencsétlenségének kovácsa, úgyhogy jobb, hogy még időben kirúgták, még bármi lehet és ha télen érkezik egy kis erősítés akkor lehet egy jó véghajrá, ami jellemző volt mostanában a Milanra, de a szezonkezdés az a szokásosnál is pocsékabb.

 5. Ha még nem hivatalos lehet reménykedni nem? Amennyiben végleges ez nagyon nem lesz jó….valszeg szezon végéig jön, és nyáron egy nagyobb név követi. Nem ártana tapasztaltabb 25 felettieket is igazolni, sokakat pedig majd kukázni. Kellenek vezérek az öltözőbe, nem csak ígéretes fiatalok.

 6. Na innentől teljesen világos minden. Maldini keményen besült a sztáredzőjével amit a hülye is meg tudott jósolni a felkészülési szezonunkat látva.

  Minőségi edzőre jelenleg nincs pénz külömben a Milan egyébb juttatás címen kifizette volna Spallettinek amit az Intertől követel most. Mert vagyunk akkora sz@rban.

  Sokat elárul, hogy Piolit is csak 1 évre (!!!) íratták alá. Talán ebben bízhatunk, hogy szezon végén az új átigazolási költségvetésből szereznek normális edzőt. Másrészt Pioli az esélytelenek nyugalmával indul. Többet vártam de Hókuszpók után kimondottan szurkolok neki, meglátjuk…

  Úgy érzem ebbe most nagyon könnyen beletörhet Maldiniék bicskája. Tényleg ha nem ajnározták volna magukat meg az edzőjüket ezerrel akkor még komolyan tudnám venni a vezetőséget.

 7. Ha tényleg Maldini ōtlete Pioli, akkor mondjon le! Giampaolo is az ōvé volt, de nem jōtt be. Erre ô ragaszkodik megint valakihez, akit pont Piolinak hívnak?! Ez elstívta az eszét vagy slapbòl ilyen dilettàns??!!
  Azonnal kirùgnàm!
  Ùgy akarta anno is csak elvàllalni a munkàt, hogy kvàzi teljhatalmat kért( nem szimpatikus), de hogy meg is kapja s mellé még ràadàsul hūlyes is, az durva.

 8. Mitôl jōnne nyàron nagyobb név? Fentebb olvastam…
  Akkor miérr nem hoztak idén nyàron egy nagyobb nevet?!
  Semmi nem lesz itt, szerencsétlenek, bénàk meg még agyilag korlàtoltak is mind, az biztos.
  Rajta van a klub egy hullàmvasùton amin csak lejtô van.

 9. Pioli még hozzá sem kezdett a munkához, már leírjátok.
  Adjunk már neki egy kis időt.
  Ő a csapataival fixen tudta hozni a meccseit, azon a szinten, ahol a csapata volt! Ha ezt a Milannal is megcsinálja, akkor: NEM LESZ ROSSZ!

  Szerinzem Pioli mellett szòlnak:
  1.) Tapasztaltabb edző, mint Gattuso
  2.) Jobb edző, mint Giampaolo
  3.) Az eddigi csapataihoz hozzá tett, nem elvett.

  Szerintem a téli szünetig időt kell adni Piolinak, addigra fel kellene hozni a csapatot a 6. hely környékére, hogy lőtávolságon belül legyen a 4. hely. EZT A CÉLT VÁZOLNÁM NEKI!

  • Jesszus..
   Hagyjuk már abba ezt a szemellenzős hozzáállást. Valóban egy Piolit tudunk leültetni a padra, mint “előrelépést”?! Ha valóban vele leszünk sikeresek, az elsők között fogok meghunyászkodni. De nézzük a tényeket…mire alapozod, hogy jobb edző az öreg Mágusnál? Mindenhonnan kivágták őt is, nem érdemtelenül…mit tett hozzá ő a csapataihoz, ha mindig kirúgták? Giampaolóra is ez mind igaz volt, látjuk is, hogy mit művelt a csapattal…ezért van felháborodva minden normális Milan szurkoló, hogy hoznak egy Giampaolo2.0 -t “megoldásként”. Tehát szerinted a mi szintünk a 13.hely? Mert jelenleg ott tanyázunk és ezt el is hiszem, hogy tudjuk hozni fixen.

 10. Biztos olvastátok FB-n..:-)

  “Pioli ezelőtt 3 ével: “Mindig is Inter szurkoló leszek. Az egész családom az Inter-nek szurkol!

  Szóval akkor:

  -A Milan edzője Inter szurkoló
  -Az Inter edzője Juve szurkoló
  -A Juve edzője Napoli szurkoló
  -A Napoli edzője Milan szurkoló

  És a kör itt bezárul! “

  • Szép volt satti77! Ez qrva jó!:)
   És tényleg, bele sem gondoltam!:)
   Ez van srácok, no name alkesz kinézetű edzők közül tudunk válogatni.
   Totális hozzánemértés a vezetőség részéről!!! Össze-vissza kapálóznak, hogy hirtelen kukázzanak valakit.
   Eleve hogy a faxomba jöhetett szóba Giamp neve, miután Gatta lefarcolt. Most komolyan!?
   Sírva üvöltöm a nevét Rinonak ezek után…
   Elég beszédes volt a felkészülési?időszak is…

   Öcsi bácsit idézve: “Kis pénz, kis foci!”

 11. Amennyiben az eredmények jönnek akkor majd mellé állnak az ultrák is, de már elég sokat tűrtek az ultrák, úgyhogy érthető, hogy elfogyott a bizalom és nem elégednek meg ezzel a kis emberrel. A keret nem valami erős, de több van benne, mint amit eddig kihoztak belőle, de Suso-t el kell felejteni, mint kezdőt, mert visszaél vele és kilövi magából a gólokat a felkészülésen aztán azóta alibizik minden meccsen.