Úgy tűnik, hogy Marco Giampaolo órái meg vannak számlálva a Milan kispadján, mivel egyre valószínűbb, hogy a klub meneszti a Genoa elleni győzelem után. Időközben a Milan megkezdte a tárgyalásokat Luciano Spallettivel.

Szombaton a csapat ugyan legyőzte a Genoát és fontos három pontot szerzett, de egyáltalán nem volt meggyőző a teljesítmény és könnyen elképzelhető, hogy ez nem elegendő Giampaolo állásának megmentéséhez. A Rossoneri az első 7 fordulóban 3 győzelmet szerzett és 4-szer kikapott, ráadásul a játék tekintetében nem történt előrelépés és javulás.

A MilanNews és a Sky Sport Italia szerint a Milan vezetősége erősen fontolgatja az edzőváltást. Giampaolo egyre közelebb áll a menesztéshez és a klub keresi a megfelelő helyettest. A klub vezetősége a tulajdonosi körrel együtt meg van győződve az edzőváltás szükségességéről – erről a La Gazzetta dello Sport ír. Giampaolo menesztése esetén Luciano Spalletti a Milan első számú kiszemeltje a vezetőedzői posztra.

A Gazzetta szerint a klub felgyorsította a tárgyalásokat Spallettivel. A felek azon dolgoznak, hogy megállapodjanak a személyes feltételekről és felbontsák a szakvezető szerződését az Interrel. Amint megszületik a megegyezés Spalletti és a Milan között, a klub hivatalosan is bejelenti Giampaolo kirúgását.

FRISSÍTVE: Spalletti igent mondott a Milannak – jelentette Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italiától. Most a Milan és az Inter azon dolgozik, hogy megállapodásra jussanak az olasz edző szerződéséről. Di Marzio szerint a 60 éves szakembernek elnyerte a tetszését a klub által felvázolt projekt és készen áll csatlakozni a Milanhoz. Az Intertől végkielégítést kaphat, miközben az Elliott kapcsolatban áll Zhang elnökkel az egyezség megtalálása érdekében. Spalletti 3 éves szerződést írhat alá a piros-feketékkel.

Spallettin kívül szóba hozták a Milant többek között Rudi Garciával, Marcelinóval, Stefano Piolival és Claudio Ranierivel is.

59 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Arsene Wenger neve pedig sajnos fel sem merült. Egyértelműen az ő kinevezése jelentené, hogy valami komolyabb célja van a csapatnak a középmezőnybe kerülésnél. Spalletti még egy fél éve sincs hogy a városi riválist irányította ahol le is cserélték egy klasszisokkal jobb vezetőedzőre. Miért kell nekünk állandóan olyan edzőket próbálgatni akik bebizonyították, hogy még saját bajnokságukban sem képesek megugrani az elvárható szinten?

  Van aki szerint Gattusot kellene visszahozni. A jó isten mentsen meg attól a nézhetetlen hulladéktól amit az elmúlt 2 évben néztünk. Taktikailag értékelhetetlen Gattuso. Aki mást állít az valószínűleg dilettáns.

  Nem vagyok boldog. 2011 óta semmi örömöt nem okozott nekem ez a klub. Maldini es Boban is bebizonyította hogy a remek illetve világklasszis futballisták még nem lesznek kiváló szakemberek is egyben. Minden 2000-2010 közötti legendát sikerült mar porba tiporni. Elegem van belőlük. Az összeset el kell zavarni a vezetőségből vagy az edzői stábból. Nem vagyok kíváncsi arra, hogy még 10 évig próbálgassuk a korábbi játékosaink, hátha lesz belőlük zseniális szakember. Ideje minden kolonctól megválni. Talán egy csöppet ironikus is, hogy akik korábban a csapat eredményességét szolgáltatták, most pont azok akik jelentősen hozzájárulnak a sikertelenséghez es a posványhoz amit jelenleg AC Milan-nak nevezünk. Borzasztóan szomorú vagyok, de a “bajnokok” kora lejárt. Húzzatok és keressetek más hobbit szeretett csapatotok tönkretételén kívül.

  Profi sportot és szakvezetést Milánó szebbik felére azonnal!!!!!!

 2. Na végre! Hókuszpók helyett csak jobb jöhet. Spalletti legalább sokat tapasztalt, csaknem 25 éve edző, több jó csapatnál megfordult. Mint ember eddig is szimpatikus volt nekem. Sztár edzőről úgy is csak álmodozhatunk egyenlőre.

 3. Srácok, Wenger egy kiöregedett vén csataló, aki napokon belül 70 éves lesz…. szerintem 70 évesen már sem neki, sem a Milannak nem hiányzik egy új projekt építése. Amúgy meg, szerintem egy nagyon durván túl hypolt edző, aki a nagyon sok évhez viszonyítva nagyon keveset ért el az Arsenallal is. 3 bajnoki cím (az utóbbi 15 évben már egy sem), meg néhány FA-Kupa, nemzetközi siker meg nulla. Mindezt 22 év alatt.

 4. Spalletti sem fog itt csodát tenni csak majd a szezont rá lehet húzni hogy hát kapott anyagból dolgozott stb…stb…vele sem leszünk előrébb a kb. 8. helynél…ide tényleg egy Wenger kell,.ő elérhető, csak oda kellene tolni a zsét az asztalára….benne megbíznék és elindulhatna valami amit tényleg”projekt”-nek lehet nevezni..mert ez nem projekt… Spalletti tök 0 volt a Romában ia meg az Interben is, nálunk is az lesz…3 éves szerződést adni neki óriási hiba. Persze hülye lenne nem jönni. Kap egy rakás végkielégítést az Intertől, itt aláír 3 évre, de nem.húz ki 1 évet sem azt állítom aztán innen is lép a végkielégítéssel. Ahelyett hogy tényleg hoznánk egy Wengert,.neki adhatnánk 5 éves szerződést is, na az lenne A PROJEKT…

  • Remélem velünk is olyan “0 szezonja” lesz, mint az említett csapatokkal és visszavezeti a Milant a BL-be. Mégis mi a garancia rá, hogy Wenger jobban teljesítene Spallettinél? Spalletti ismeri az olasz viszonyokat, játékosokat, edzőket…jelenleg sokkal biztosabb megoldás, mint egy nagy kérdőjel Wenger.

 5. Talán az Arsenal-lal veretlenül bajnoki címet nyerni, majd éveken keresztül nagyon is olcsó igazolásokkal tartani a folyamatos 4. helyet számotokra abszolút nem dicsőség. Mindezt főleg fiatalokkal persze.

  De Spalletti aki utoljára 2008-ban nyerte meg a Coppa Italiat az maga az életbiztosítás. 1000x fizetnék inkább 8 milliót esetleg Wengernek, hogy egy csepp esélyem is legyen élvezhető játékot nézni, mint 4 milliót garantáltan egy edzőnek aki mar májusban nagy valószínűséggel el lesz innen takarítva.

  Ha az eredményességet akarjuk felhozni akkor kérlek ne olyan edzőhöz mérjük már Arsene Wengert aki 25 éves Olaszországi pályafutása alatt egyetlen bajnoki címmel sem büszkélkedhet. Na meg Bl döntőt sem játszott. Szerintem erről ennyit.

 6. Lehet,hogy csak így ír alá, hogy 3 éves szerződése legyen, ha ez a hír igaz ,akkor a sintérektől is jó kis végkielégítést kap, itt sem akar rácseszni. Amúgy én sem értem, 1+1 vagy valami hasonló. Sajnos Olaszországban nincsenek fiatal edzők, Németországban már be is indult egy fiatal edző generáció, az kellene ide is.

  • Engedelmeddel én válaszolnék. Nos én nem én nem állítom, hogy jobb mint Mourinho de alkalmasabbnak tartom a feladatra, hogy ezt a széthullott, 1000 sebből vérző csapatot összerakja és elkezdjenek focizni.

   Mourinho is edző zseni de ő majd akkor kell amikor az lesz a problémánk, hogy a döntőket (a BL-ben 🙂 ) nem tudjuk megnyerni. Mellesleg valami azt súgja a portugálnak sokkal magasabb elvárásai vannak bérezés és igazolások terén is. Wenger talán kissebb étvágyú….. mondjuk erre a csapatra Milánó összes pénzét is el lehetne költeni.

   Végül Tiszteletben tartva a véleményed én annak is nagyon tudnék örülni ha váratlanul bejelentenék Mourinho érkezését! 🙂

  • Igazad van! 3 Premier League cím az semmi a 2 orosz Premijer Liga elsőséghez képest Illetve a 14 angol kupa győzelem is nulla teljesítmény. Elviekben tehát 7 > 18. Érdekes.
   Valószínűnek tartom, hogy szerinted Gattuso egy taktikai zseni . Legalábbis ezek alapján.

 7. Nekünk nem a BL-t kell most megnyernünk. De még csak nem is a scudettot! Egy alapot kellene össze rakni, amit lépésről-lépésre lehetne fejleszteni, Spaletti a Romát és az Intert is a tűz közelébe tartotta, nekünk ez most bőven elég volna. Jó érzésem lenne az irányába, de a sorsolás elég húzós az idő meg kevés. Egy biztos zsenipolo helyett nincs rosszabb.

 8. Mourinho miért nem merül fel? Inkább adnak a suta nyomoronc semmi játékosoknak jó zsíros fizut, mint hogy megfizetnék pl a portugál zsenit? Tiszta szégyen ez a Milan évek óta. Nem tanulnak abból, hogy no name edzőkkel nem mennek semmire?

 9. Spaletti semmivel sem lesz erdményeseb mint GP. Max egy hangyafsznyival lesz jobb játék, de BL hely vele sem lesz meg soha. DE nayg tétam van hogy Spaletti is max nyárig lesz itt. Semmi nagy durrt nem várok tőle. Őt is úgy fogják kezelni a játékosok, mint egy bukott edzőt. Majd jönnek a játékosoktól a fúú LS egy nagyon nagy mágus, jó edző bla bla..

 10. Nem értem ezt a Mourinhozást…ő Interes. A szíve is az. Nemrég nyilatkozta, egy hete volt kb. a cikk róla, hogy ott van otthon és az a családja, oda tartozik. Akarja a franc hozzánk…

  A másik kérdésre meg…ugye az csak vicc hogy Spalletti jobb edző mint Wenger…? Pfffffff…. 🤣

 11. Kapus és a belső védők megvannak. A bal oldali védelem Teoval elfogadható. A jobb oldal gáz ez tény, Calabria és Conti is. A középpálya rendbe is lehetne. kessie, paqueta, calha, benaccer, bona, krunic, biglia elég sok alternatívát kiadhat. Csatár poszton is megvagyunk. R.Leot meg örülhetünk,ha az év végéig meg tudjuk tartani. Egy rutinos edző ebből azért ki tud hozni valamit. Murino meg ilyenek nem fognak ide jönni! Ancelotti miért a Napolit választotta?

 12. Spalletti egy teljesen széthullott Interből csinált fix BL-résztvevő csapatot, Conte az ő alapjaira építkezik. Tavaly a legerősebb csoportból nüanszon múlott a továbbjutásuk. Zenittel 2x jutott be a 16 közé a Bl-ben. A Romával többek között a Realt is szivatta néhányszor a Bl-ben. Szerintem össze tudja rakni a Milant is, nyilván ne várjon senki rögtön csodát..

 13. ATYAÉG, itt milyen hozzászòlások vannak!
  NEKTEK SEMMI-SENKI SEM JÒ?

  SPALLETTI SZTÁREDZŐ!
  Nála csak Ranieri lenne jobb, a vén balf.sz Wenger meg szívinfarktudt kapna a Serie A-tòl. Ő a tùlhypolt edző!
  Spaletti egy sokkal gyengébb jatékosállományù Romával fixen a BL-ben tudott lenni, mint Wenger az Arsenallal.
  A Zenittel is megcsinálta ugyanezt!
  Románál letette az alapokat, az Interben meg belebukott Icardiba, de végül igaza lett, Icardit ofgolta az Inter.
  Van még valakinek valami kérdése Spalletti kapcsán?

 14. Jelen helyzetben egy Spalletti előrelépést jelenthet, nagyjából a Milan lehetőségei maximumát. Persze lehet álmodozni jobb edzőkről de mindnek az az álma hogy egy ilyen Milant irányítson mint most a mi csapatunk, ja mégsem. A Milan régen egy komoly BRAND volt, most egy kicsit koncepció nélküli csapatnak tünik ami megragadt a középszerűségnél edzővel együtt persze lehet itt álmodozni de a játékosállomány is messze van attól amit a 90 es évektől 2010 ig megszoktunk jelenleg az egyik El hely megcélzása lehet számunkra opció és ahhoz is sokkal többet kéne kihozni a csapatból mint amire a mostani képes azaz a 6.ik hely ehhez várunk sztáredzőt aki aszisztál? Várhatjuk hogy Allegri, vagy J M majd bejelentkezik vagy Arsenal fanoknak Wenger, vagy legyen inkább Klopp, na de maradjunk a realitásoknál, ha lesz is edzőváltás akkor vagy ezen a héten vagy kb egy öt forduló múlva kell meglépni mert akárki jön ide sokkal nehezebb dolga lesz mint eddig a Misternek volt már a sorsolás miatt is. 5 nehéz mérközésbe beleállitani egy új edzőt az nem egy építő feladat ott nem nagyon lehet majd kisérletezni ha most nem váltunk akkor már csak 5 forduló múlva érdemes addig a mostani Mester kibontakozhat. De ennél lejebb már edző nélkül sem nagyon tudunk lemenni.

  • Az a baj ezzel a hozzáállással, hogy egyáltalán nem vázol fel minőségi jövőképet. Nem olyan edzőkkel kellene próbálkozni akik már több csapatban buktak meg, mint ahány éve várunk már az újabb BL győzelemre. Mi abban a logikus, hogy bepróbálunk valakit aki már nagyon sokszor bebizonyították, hogy 2 szezonnál tovább nem igazán lehet rájuk számítani. Spallettivel se lennénk előrébb. 2 sikertelen szezon után menesztenék és jöhetne mondjuk egy újabb legenda a padra. Inkább költsön a csapat minőségi edzőkre és szakemberekre eleinte, mint hogy vegyenek mág 10 középszerű játékost abban a reményben hogy majd itt kiteljesedik és világklasszissá válik. Rengeteg meccsét láttam Spallettinek, de sosem láttam őt sztárjátékost felépíteni vagy fiatalokat megfelelően beépíteni az aktuális csapatába. Es továbbra is egy dologgal zárnám ezt le. Ha akkora nagy edző akkor miért kellett lecserélni Conte-ra? Ha vele tényleg lehetséges az előrelépés miért rúgták ki páros lábbal? Miért fizetik még most is a bérét csak ne legyen ott edző? Ez mind arra utal hogy egy zseniről beszélünk. Zseniálisan húzza le a klubokat a pénzért. Ha valakinek azért fizetnek hogy ne legyen ott, szerintem mindent elárul róla. Mindenesetre ha ne adj isten ki is nevezik, elviselem majd valahogy. Nagyon remélem viszont hogy nem így lesz. Ennyi pénzért már minőségi edzőt is lehet hozni. Spalletti pedig évek óta bizonyítja mennyire középszer. Akkor fele annyiért jöjjön vissza Pippo Inzaghi. Pedig tőle is rosszul voltam már annakidején.

   • Megértem, ha Neked nem szimpatikus Spalletti és inkább Wengert favorizálnád, de ennyire ne legyünk már szűk látókörűek…tisztában kell lenni vele, milyen helyzetben van jelenleg a Milan. Spalletti előrelépés Giampaolohoz képest, ez nem lehet kérdéses. BL indulásokat harcolt ki a korábbi klubjaival, ami elhiszem, hogy számodra nem nagy kunszt, de a klub számára ez óriási dolog lenne. Tavaly is csak egy kis plusz kellett volna hozzá, ez a kis plusz pedig lehetett volna Spalletti tapasztalata. Ugyanis ismeri az olasz bajnokságot, több éven keresztül bizonyította, hogy a jobb edzők közé tartozik benne. Értsétek meg végre, ide NEM fog jönni BL-győztes edző…miért jönne? Csak a fizetés nem fog bevonzani egy elismert szakembert, pedig látszólag még azt se akarja a klub biztosítani. Még arra sincs semmi garancia, hogy Wenger az angol bajnokságból érkezve tudna mihez kezdeni az olasz stílussal. Merőben más a kettő.
    Spalletti egy biztos megoldás lett volna, akitől nyilván nem kell csodát várni, de stabilizálni tudta volna ezt a káoszt. Az Internek viszont már vérmesebb tervei vannak, ezért cserélték Contéra, aki minőségileg komolyabb szintet képvisel. Tehát nem Spalletti rossz edző, hanem Conte jobb nála…nagyon nem mindegy.

    De hiába diskurálunk sajnos erről, ugyanis úgy néz ki, megint arcon köp minket a vezetőség és van pofájuk idehozni egy újabb Giampaolot. Ha meglátjuk a hivatalos bejelentést, szerintem Te is szívesen fogadnád Spallettit helyette…

 15. Szánalmas ez…nem korábbi riválistól kéne edzőket hívni…se Spalletti, aki oké lehet kihozna a gördörből, de nem tudja meglépni azt a szintet, legalábbis eddigi eredményei alapján. EL-be lehet, de BL-be ő nem vezet minket. Se most, sem később. Se Pioli, főleg nem Mourinho, aki leszálló ágban chelsea és mu-nál is gyenge volt legutóbb. Klubhűség és riválishoz nem nyúlok ennyire kihalt már, pedig még ha valahol olaszoknál ez jellemző. volt.
  Wenger túl öreg, Ranieri és Rudi Garcia ne vicceljünk, nem tudom volt e még más név. Gattuso sem, pedig több tapasztalattal remek edző lehetne akár. Sztem korábbi edzőnk Allegri kéne, igaz ő most 1 év szüneten van, de biztos mozdítható mindenki. Franc tudja vállalná e…
  Ha van eszük most lépik meg, a héten, legkésőbb hétvégén kell az új név!!!!!!!!! TESSÉK NORMÁLISAN DÖNTENI!!!!!!!

 16. Sajnos megint ott tartunk, hogy szezon közben kell kapkodni. Ha Spaletti tényleg jön, az én véleményem szerint vele- mint edzővel- valóban előre lépnénk. De szarból ő sem tud várat építeni. A legnagyobb bajom továbbra is a kerettel van, aminek a nagy része sajnos középszer.

 17. Az elmúlt időben, ha bedobtak mondjuk öt nevet, valahogy mindig a legkevésbé várt, és sajnos a leggyengébb lett a befutó. Mindenesetre most persze kényszermegoldás kell, miután Marco igen komolyan taccsra vágta a csapatot, és talán a szezont is.