Olasz sajtóvisszhang a szombat esti Genoa elleni 2-1-es győzelem után.

A Milan eseménydús mérkőzésen 2-1-re győzött idegenben a Genoa ellen a Serie A-ban. Az első játékrészben Lasse Schöne találatával szereztek vezetést a hazaiak, majd a második félidő elején a csereként pályára lépő Lucas Paquetá és Rafael Leao által felélénkült a Milan támadójátéka. Az 51. percben Theo Hernández egy remek szóló után egyenlített, majd néhány perccel később Franck Kessié tizenegyesből volt eredményes. Hozzátartozik a mérkőzés krónikájához, hogy a pályán lévők közül előbb Davide Biraschi, majd Davide Calabria piros lapot kapott.

A meccs hosszabbításában a játékvezető büntetőt ítélt a Genoa javára, amelyhez Schöne állt oda, azonban Pepe Reina kivédte és megmentette a győzelmet a Milannak.

A La Gazzetta dello Sport, a Corriere dello Sport, a Tuttosport és a Corriere della Sera szerint Marco Giampaolo fellélegezhet és úgy tűnik, hogy továbbra is ő fogja irányítani a Milant. Jelenleg nincsenek arra utaló jelek, hogy a klub menesztené az olasz trénert.

A CorSera arról ír, hogy a második félidő első negyedórájában mutatott jó teljesítmény megmentette a Milant egy újabb kínos botlástól. A csapat sorozatban három elveszített meccs után tudott újra nyerni, köszönhetően a hosszabbításban tizenegyest hárító Reinának is, aki kijavította az első félidei hibáját.

A kínkeserves győzelem három pontot eredményezett a Rossoneri számára és hamarosan kiderül, hogy ez a siker valódi fordulópontot jelentett-e a szezont illetően. Most két hét válogatott szünet következik, a Milan a következő mérkőzésen október 20-án a Lecce ellen lép pályára a San Siróban.

FRISSÍTVE:

A MilanNews információi szerint közel sem biztos, hogy a Genoa elleni nehézkes győzelem elegendő Giampaolo maradásához. A portál szerint a klub és a tulajdonos is elégedetlen. Folyamatos a kapcsolat Milánó és London között, ugyanis az Elliott kifejezte elégedetlenségét a kialakult helyzetet illetően. A MilanNews úgy tudja, hogy 24-36 órán belül megszülethet a végleges döntés.

A Milan vezetősége mérlegeli Giampaolo menesztésének lehetőségét – írja a Sky. Di Marzio szerint továbbra sem egyértelmű az olasz szakvezető sorsa a Genoa elleni győzelem után. A klub figyelemmel kíséri az alternatívákat és a lehetséges jelölteket.

21 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Röhej!!! Komolyan ilyen meccsel sikerült megmenteni a seggét a menesztéstől?
  Behozta Paqueta-t és Leao-t a második félidőben? Ez annyira nagy dolog? Kezdőben kellett volna lenniük!!!
  Hogy 10 ember ellen SE tudtunk jobban játszani? Le a kalappal a Genoa előtt!!! Észre se lehetett venni, hogy csak 10-en vannak.
  Úgy látszik Giampaolo Milanjának egy 10 emberrel felálló csapat méltó ellenfél! Szégyen a köbön!

  Nem érdekel mit játszunk majd a Lecce ellen! Most kellett volna megmenteni, ami még menthető!

  Ennek a szezonnak annyi! Így már nem csak Giampaolo fog menni szezonközben, de garantált Maldini és talán Bobab távozása is a szezon végeztével!

  Köszönjük!

 2. Na bakker a cikk címéből arra következtettem, hogy megvan az utódja és menesztik. De túl optimista vagyok…. 🙁

  Hogy lehet kinevezni egy ilyen lenőtt hajú, borostás, igénytelen fickót a Milan vezetőedzőjének? Mai napig nem értem, hogy sikerült ezt Maldiniéknek?!

 3. Azonnal edző csere kell! Ez a győzelem a játékosoknak önbizalmat adhat. Egy szakemberrel fel tudnánk állni. Most lenne 2 hete az új edzőnek. Ekkora klubb mi a faxt tököl, nem létezik, hogy marad, nem létezik hogy ilyen balfaxok legyünk.

 4. Reménykedtem benne hogy menesztik,szerintem így is úgy is ki fogják rúgni ,csak a baj az ,hogy a csapat issza meg a levét ,ugyanúgy mint a Montella esetnél. Sajnos megint későn teszik meg nekünk ezt a szívességet és ismét kuka lesz a szezonunk.

 5. Ez a cikk az acmilan.hu-n nagyon korán jelent meg…Mivel a milannews szerint még csak most fogják értékelni Zsenipaolo helyzetét…Zvonimir Boban a legelégedetlenebb a helyzettel. Igaza is van, mert egy ilyen krumpliárus kinézetű szakedzőhöz és tanácsaihoz, és a jelenlegi Milanhoz nem akarja adni a nevét. És ezt Di Marzio erősítette meg.

 6. Meg mi az hogy emeld fel a fejed és focizz, magasan letámadunk, csapatban játszunk blablabla. Minden csapat ellem más és más taktikával kell felálni. Kielemezve az ellenfél játékát, játékosait…stb. Nem lehet egy szlogent követni és kész. Meg hogy az egyéni megmozdulások a bukáshoz vezetnek. Ilyet még nem is hallottam. Pont a váratlan húzások, egyéni plusszok döntenek el egy meccset.

 7. Hiába rúgják ki,akkor sem lesz nagyobb változás.Edzőváltás hegyek voltak az útobbi időszakban,még sem volt senkivel komolyabb elörelépés.Látva a tegnapi Inter-Juve meccset a mi játékosaink FELÉT nem futják,sebességben FELÉT nem érik el mint amit este láthattunk.Messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtól…