A Milan és az Inter továbbra is egy új közös stadion építésében gondolkodik.

Giuseppe Sala, Milánó polgármestere az utóbbi hetekben többször is kijelentette, hogy az önkormányzat hajlandó eladni a San Sirót a Milannak és az Internek. A létesítmény hosszú évtizedek óta a város tulajdonában van és az önkormányzat készen áll megválni tőle annak érdekében, hogy ezzel elkerüljék a régi történelmi aréna lerombolását.

Sala állítása szerint a San Siro ára körülbelül 70 millió euró, de úgy tűnik, hogy sem a Rossoneri, sem a Nerazzuri nem kíván élni a lehetőséggel.

Az ANSA beszámolója szerint a Milan és az Inter a San Siro szerkezetátalakításának és felújításának alapos elemzése után egyöntetűen azt a döntést hozta, hogy elutasítja a stadion megvásárlásának lehetőségét. A klubok szándéka továbbra is egy új stadion építése.

Alessandro Antonello, az Inter igazgatója megerősítette, hogy az összes elemzési eredmény azt mutatja, hogy a város és a klubok számára egyaránt egy új létesítmény felhúzása illetve egy multifunkciós térség kialakítása jelenti a legjobb megoldást.

Paolo Scaroni, a Milan elnöke megjegyezte, hogy a San Sirónak infrastrukturális hiányosságai vannak és a felújítása egy más stadiont eredményezne, miközben jelentősen csökkenne a befogadóképessége.

A San Siro 1926 óta a Milan otthona, míg az Inter 1947-ben költözött be az arénába.

1 hozzászólás

  1. Amikor vették/vettük volna, akkor nem adták, mert jobb biznisz volt bérbe adni. Most hogy para van már adnák…
    Kár a stadionért, de a mostani világban nem lehet lelkizni sajnos. A pénz beszél, és ha egy új stadion többet hoz, akkor azt a megoldást kell választani!