Franco Baresi, a Milan legendája a közelgő Derby della Madonnináról beszélt az interjújában és kiemelte a szurkolók jelentőségét az ilyen parázs meccseken.

Szombaton rendezik a Milan-Inter összecsapást a Serie A 4. fordulójában és ez alkalomból Baresit kérdezte a múlt derbijeiről a klub televíziós csatornája, a Milan TV.

“Nagyon sok derbit tapasztaltam meg és volt szerencsém átélni gyönyörű pillanatokat. Az Inter elleni rangadó mindig egy különleges mérkőzés és nagyok az elvárások. Bizonyára másképpen élik meg ezt a hetet az emberek Milánóban.” – mondta Baresi.

“A legemlékezetesebb derbi? Nehéz egyet kiválasztani, hiszen mindig emlékszel a győztes meccsekre. 1984-ben Mark Hateley góljával nyertünk és nagyszerű győzelem volt, mert nem mi voltunk az esélyesek. Senki nem számított arra, hogy meg tudjuk csinálni. Aztán Sacchi első évében 1988-ban 2-0-ra győztünk a derbin. Abban az évben született meg az a Milan, amely történelmet írt.”

“A szurkolók? Mindig is jó volt a kapcsolatom velük. Nagyon jó fogadtatásban volt részem a debütálásom óta. A San Siro szokás szerint megtelik a derbiken és forró lesz a hangulat. A szurkolók támogatása nagyon fontos, különösen a nehéz időkben és az ilyen rangadókon.”

“Babonák? Nem voltam babonás és nem voltak rituálék. Mindig a szokásos helyemen ültem a buszon a Milanellóból a San Siróba vezető úton, valamint az öltözőben. Nem voltak rituálék a pályán, csak a mérkőzésre koncentráltam.”

Baresi 20 éven keresztül viselte a Milan mezt és 39-szer lépett pályára az Inter ellen.