Visszatekintés, hogy az elmúlt 10 évben milyen üzleteket kötött a Milan az átigazolási időszak utolsó napjain.

A Milan szeptember 2-án, azaz a nyári mercato utolsó napján jelentette be Ante Rebic szerződtetését, aki gyakorlatilag egy játékoscsere keretein belül érkezett és André Silva ugyanolyan feltételek mellett csatlakozott az Eintracht Frankfurt együtteséhez.

Az elmúlt években többször is előfordult, hogy az átigazolási időszak lejárta előtt az utolsó órákban érkezett egy-egy játékos.2010. augusztus 31-én a Milan megállapodott Robinho leigazolásáról, azonban kétségek merültek fel az üzlet megvalósulását illetően, ugyanis közben megszakadtak a tárgyalások Marco Borriello és a Juventus között. Silvio Berlusconi a késő délutáni órákban jóváhagyta a brazil támadó érkezését Borriello jövőjétől függetlenül. Robinho a mercato utolsó napján aláírt és a klub 18 millió eurót fizetett érte, míg Borriello csatlakozott a Romához.

2011 augusztusában Antonio Nocerino érkezett a Palermótól, mindössze fél millió euróért. Egy évre rá Nigel De Jong futott be az utolsó napon a Manchester Citytől.

A 2013-as nyári mercato hajrájában hosszú huzavona után visszatért korábbi sikerei színhelyére Kaká. Adriano Galliani madridi hadművelete sikerrel zárult és az Aranylabdás játékos négy év után visszatért a piros-feketékhez.

“A küldetést teljesítettük, nagyjából hajnali 2:35-2:40-kor. Remélem a Kaká-fanatikusok is visszatérnek majd a stadionba. Ricardo nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy visszatérjen, megmutatta mennyire kötődik ezekhez a színekhez.” – nyilatkozta Galliani a reptéren, miután Kakával az oldalán megérkezett Milánóba.

2014 nyarán sokáig úgy tűnt, hogy létrejön egy Jonathan Biabiany – Cristian Zaccardo játékoscsere a Milan és a Parma között, azonban a transzfer meghiúsult – pedig a milánói klub a közösségi oldalán már üdvözölte a francia támadót, aki egy Milan mezzel a kezében pózolt. Biabiany nem ment át az orvosi vizsgálatokon, ugyanis az orvosok szívproblémát észleltek nála. Ennek következtében Gallianinak alternatívát kellett keresnie, mivel a csapatnak szüksége volt egy szélsőre. A választás Giacomo Bonaventurára esett, akinek az ügynöke a Casa Milanban egyeztetett a Milan vezérkarával. Gyors megállapodást követően Bonaventura aláírt és mindössze 7 millió euróért érkezett az Atalantától.

2016 nyarán az utolsó órákban Mati Fernandez kölcsön+opcióval igazolt a Milanba.

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Bonaventura nagy vétel volt, a többi bukó, Ibra és Silva voltak előtte ár érték arányban nagy igazolások, a többi csak tucat.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet