Lucas Paquetá, a Milan brazil középpályása a nyilatkozatában beszélt a formájáról, a Copa América-győzelemről, az új edzőről, a Bajnokok Ligájáról és Gennaro Gattusóról is.

A 21 éves középpályás hosszú szezonon van túl, ugyanis decemberben a brazil bajnokság vége után aláírt a Milanhoz és idén nyáron részt vett Brazíliával a Copa Américán, amelyet Peru legyőzésével meg is nyertek.

Paquetá tavasszal 13 bajnoki meccsen 1 gólt és 2 gólpasszt jegyzett a Milanban.

“Egyre jobb formában érzem magam az edzéseken napról napra. Természetesen ez igénybe vesz egy kis időt, mert a többi csapattársaimhoz képest később tértem vissza, de jól elvégzem a munkámat és megpróbálok a lehető legjobb fizikai állapotba kerülni, hogy készen álljak segíteni a csapatnak, amikor a bajnokság megkezdődik.” – nyilatkozta Paquetá.

“Copa América? Egy álom vált valóra, hogy viselhettem a Selecao mezét és a saját hazánkban nyerhettünk egy trófeát. Még akkor is, ha nem játszottam sokat a tornán. Még csak 21 éves vagyok, ez csak egy hosszú út kezdete. Azt hiszem, hogy jól ment a kezdés. Remélem, hogy nagyszerű munkát fogok végezni a Milanban és újra viselhetem majd a válogatott mezt.”

“Giampaolo? Ő egy nagyszerű edző, aki sok információt ad át nekünk. A játékstílusa egy kicsit különbözik attól, mint amihez hozzászoktam. Minden nap a legjobbamat nyújtom, hogy megértsem és elsajátítsam az új játékot. Arra törekszem, hogy végrehajtsam az edző utasításait és maximumot beleadjak.”

“Giampaolónak új elképzelései vannak és precízen arra törekszik, hogy ezt továbbítsa a játékosoknak. Megváltoztatta a csapat formációját és játékstílusát, védekezésben és támadásban egyaránt. Giampaolo egy professzor. Mindenre alapos figyelmet fordít és ez lehetővé teszi számunkra, hogy jól teljesítsünk.”

“Duarte? Először is, Leo egy kiváló ember és egy igazi profi, aki mindig nagy hajlandóságot mutat a tanulásra. Gyors és minőségi játékos, aki ügyes a labdával. Jól megérti a szerepét a csapatban. Nyilvánvalóan kezdetben kicsit nehéz lesz neki az edzéseken, de ez normális, hiszen még nem beszéli a nyelvet. Segíteni fogok neki és biztos vagyok benne, hogy ő is nagy segítségünkre lesz. Azt mondtam neki, hogy ez egy hatalmas klub, mint Brazíliában a Flamengo. A Milan világszerte elismert klub. Az emberek arra törekednek, hogy segítsenek jobb játékossá válni és fejlődni. Mondtam neki, hogy nem kell félnie, mert nagyszerű kezekben lesz és együtt azon fogunk dolgozni, hogy a Milan nagyszerű eredményeket érjen el.”

“Úgy gondolom, hogy minden új játékosnak, aki csatlakozik a Milanhoz hozzá kell tennie valamit a csapathoz. Hiszem, hogy új edzővel és új elképzelésekkel a Milan erősebb lett és azért fogunk harcolni, hogy trófeákat nyerjünk és elérjük a régóta várt Bajnokok Ligája-indulást.”

“Gattuso? Nagyszerű eredményeket ért el játékosként. Edzőként nagyon sokat segített az nekem az alkalmazkodásban és sok dolgot megtanított.”

“Hatalmas érzelemmel tölt el a San Siróban játszani. Amikor láttam Kakát ebben a stadionban játszani, mindig arra gondoltam, hogy milyen csodálatos lehet. Sokszor a helyükbe képzeltem magamat. Hihetetlen itt játszani és még nagyon sokszor szeretnék pályára lépni a San Siróban.”

2 hozzászólás a bejegyzéshez