Davide Calabria, a Milan saját nevelésű hátvédje nyilatkozott többek között az állapotáról, a vezetőség bizalmáról, a csapatról, az új edzőről és a célokról is.

“Sikerült időben visszanyernem az erőnléti állapotomat az edzőtábor előtt. Ennek nagyon örültem. Az első edzésnapot megelőzően már Milanellóban készültem, hogy a kezdetektől fogva 100 százalékos állapotban legyek. Szomorú voltam, hogy megsérültem az előző idény legfontosabb periódusában. Sajnos a sérülésem a vártnál súlyosabbnak bizonyult és be kellett tartani a felépülési időtartamot. Csalódott voltam, hogy ki kellett hagynom az U21-es Eb-t, de túl kockázatos lett volna.” – mondta Calabria.

“Örömmel tölt el, hogy a klub olyan játékosnak tart, aki nem eladó. Az ügynökömnek volt néhány ajánlata, de a Milan vezetősége azt mondta, hogy fontos játékos vagyok a klub projektjében. Beszéltem az edzővel is. Szeretnék köszönetet mondani a Milannak a bizalomért és remélem, hogy meg fogom tudni hálálni. Új szerződés? Nincs szükség sietségre a szerződéshosszabbítással kapcsolatban. Nagyon motivált vagyok és alig várom az új szezon kezdetét. Azt látom, hogy az edző és az egész csapat nagyon motivált, mindannyian várjuk a rajtot. Biztos vagyok abban, hogy még sokat fejlődhetek. Az edző játékstílusában nagyon fontos szerepe van a szélsőhátvédeknek és úgy vélem, hogy ezáltal támadásban és védekezésben is jobbá válhatok.”

“Az edző ismertette velünk az általa elképzelt játékfilozófiát. Ez nem könnyű, mert a játékosok most térnek vissza fokozatosan a szünetről. Még nem áll minden játékos rendelkezésre, ezért az edzőnek sincs könnyű feladata. Ugyanakkor azt gondolom, hogy már most észrevehető a változás a játékunkban. Sokkal folyékonyabb a játék és jobban tudjuk, hogy mit kell tennünk bizonyos szituációkban. Még javulnunk kell néhány szempontból és a lehető legtöbbet kell kihoznunk a felkészülési szezonból.”

“Alig egy hónap telt el és nagyon figyelmesek vagyunk, hogy az edző mit vár el. Az edző nagyon aprólékos, megszállottja a részleteknek és mindig koncentráltnak kell maradnunk. Különös figyelmet kell fordítanunk a részletekre, mert ha egyikünk hibázik, akkor az egész csapat bajba kerülhet. Keményen dolgozunk a pontosságunkon. A csapat meccsről meccsre fejlődik és minden felkészülési mérkőzésen javultunk a korábbi összecsapáshoz képest. Örülünk a fejlődési folyamatnak, ahogy az edző is. A következő lépés az lesz, hogy az új játékosok beilleszkedjenek a játékba. Ez némi időt vesz majd igénybe, de boldogok vagyunk, ahogyan a dolgok mennek. Magabiztos vagyok az új szezont illetően. Gattuso? Mindig elégedett volt azzal, amit csináltam. Önbizalmat adott nekem és mindig arra ösztönzött, hogy fejlődjek. Sokat segített a fejlődésben és folytonosságot adott. Mentálisan is sokat kaptam tőle.”

“Maldini? Mindig is mondtam, hogy ő a példaképem. Csodáltam őt a TV-n keresztül és most furcsa, hogy mindig látom őt és beszélek vele.”

“Válogatott? Ez is az egyik célom, de a válogatott meghívó csak attól függ, hogy hogyan teljesítek a Milanban. Remélem, hogy jól fogok játszani és viselhetem az Azzurri mezét. Célok a szezonban? Szeretnék jobban teljesíteni az előző szezonhoz képest és sokat játszani. Természetesen a csapat céljait a saját érdekeim elé helyezem. Sok változás történt és még fiatalabb csapatunk van, mint az előző szezonban. Mivel nem vagyunk ott a nemzetközi porondon, így még jobban a bajnokságra tudunk összpontosítani. A célunk a Bajnokok Ligája-indulás, az előző idényben nagyon közel álltunk hozzá és most folytatnunk kell a munkát, hogy elérjük. Mi vagyunk a Milan és a cél, hogy szerepeljünk ebben a versenysorozatban.”

“Új érkezők? A klub célzott igazolásokat vitt véghez és mindegyik játékos nagyon hasznos lesz. Mindannyian nagy hajlandóságot mutattak, hogy csatlakozzanak a csapathoz. Kíváncsi vagyok Bennacerre, aki az előző szezonban lenyűgözött engem. Alig várom, hogy találkozzak vele. Nagyon jól teljesített az Afrika kupán és tárt karokkal várjuk őt.”

“Leao és Duarte? Csak nemrég csatlakoztak hozzánk, így még túl korai lenne megítélni őket. Eddig még csak három vagy négy edzésen vettek részt a csapattal. Időt kell nekik adnunk, ők jó srácok.”

“Cutrone? Természetesen hiányzik és sajnálom, hogy távozott, de ez része a fejlődési folyamatának. Beszéltem vele, jól érzi magát és boldog. Remélem, hogy jól fog teljesíteni.”

Ignazio Abate távozásával Calabriának Andrea Conti lesz az egyetlen vetélytársa a jobbhátvéd poszton a soron következő szezonban.

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. “Sokkal folyékonyabb a játék és jobban tudjuk, hogy mit kell tennünk bizonyos szituációkban.” Főleg a mondat második gondolata érdekes…

    Csak engem idegesít, hogy az interjúk sorűn szinte minden játékosunk kap egy olyan újságírói kérdést, ami alapján elmondja, milyen fantasztikus, csodálatos, meg persze egy megvalósult álom, hogy Maldinivel találkozhat és egy levegőt szívhat? A Bayernnél sem csinálták ezt Beckenbauerrel vagy a Barcánál Cruyffal…

  2. Úgy érzem mintha ezt a nyilatkozatot olvastam volna már mástól, legalábbis egy részét. Szépen betanulta!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet