Két olasz klub érdeklődését is felkeltette Diego Laxalt, a Milan uruguayi balhátvédje, míg a Newcastle és a West Ham az elmúlt napokban visszalépett.

Laxalt egy évvel ezelőtt érkezett a Genoától, azonban csak kiegészítőember volt a csapatban és a bajnokságban mindössze 640 játékpercet töltött a pályán. A játékos ügynöke nemrég elismerte, hogy Laxalt többet szeretne játszani a következő szezonban.

Theo Hernández érkezésével és Ricardo Rodriguez maradásával Laxalt létszámfelettivé vált, így a nyáron vélhetően távozni fog.A Calciomercato szerint pár nappal ezelőtt a Premier League-ből a Newcastle és a West Ham is bejelentkezett az uruguayi válogatott játékosért, azonban mindkét klub túlságosan magasnak ítélte meg a Milan által kért összeget, valamint a játékossal sem sikerült egyezségre jutni a fizetésről. Az angliai vonal már nem él, ugyanis csütörtökön hivatalosan is lezárult az átigazolási időszak.

Állítólag az orosz élvonalbeli Zenit érdeklődéséről is hallani lehet, de nincs konkrétum.

Nagyon valószínű, hogy Laxalt az esetleges távozás esetén is maradni fog Olaszországban, ugyanis a Parma és a Spal is vinné. Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója tegnap találkozott a Parma sportigazgatójával, Daniele Faggianóval. Az olasz együttes balhátvédet keres és a kiszemeltek listáján Laxalt az első, de tájékoztatást kértek Ivan Strinic helyzetéről is.

A MilanNews szerint a két klub megállapodott az átigazolási formuláról, amely kölcsön+kötelező vásárlási jog, de a részleteket még meg kell vitatni.

Az átigazolás egyik akadálya Laxalt fizetése lehet, ugyanis jelenleg közel 2 millió eurót keres a Milannál. A Parma ideális megoldás lehet az uruguayi játékosnak, hiszen folyamatos játéklehetőséget garantálnak, de Faggianónak meg kell győznie a játékost, hogy az átigazolás megvalósulásához csökkentse a fizetési igényét.

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Nem lenne rossz a kölcsönadás+kötelező vétel ötlet, sőt, oda lehetne adni Laxaltot meg Strinicet is csomagban, némi kedvezménnyel. Egyébként lehetne alkalmazni egy olyan transzfergurut, aki az eladásokra specializálta magát, mert ez a Milannak nagyon nem megy. Persze az is igaz, hogy többnyire középszerű játékosokért nem fog a Milan tízmilliókat kapni…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet