Rafael Leao először nyilatkozott a Milan játékosaként és elmondta, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy gólokkal és gólpasszokkal segítse új csapatát.

Tegnap délután a Milan hivatalosan is bejelentette Leao szerződtetését. A 20 éves portugál csatár a Lille együttesétől érkezett, sajtóhírek szerint a vételára 30 millió euró volt, míg Tiago Djaló – a Milan Primavera védője – a Lille-be szerződött 5 millió euróért.

“Mindig a Milant választottam, amikor PlayStation-ön játszottam, mert nagyon erős csapatuk volt. A klub számos alkalommal megnyerte a Bajnokok Ligáját. Nagyon sok nagyszerű játékos játszott itt a múltban. Soha nem láthattam őket élőben játszani, de rengeteg videót néztem Maldiniről, Rui Costáról, Kakáról, Seedorfról. Ők kiválóak voltak és történelmet írtak a futballban. Nagyszerű itt lenni.” – mondta Leao a MilanTV-nek.

“Példaképem? Kaká egy másik világból származott. A brazil játékosok mindig is különösen tehetségesek voltak. Kaká kitörölhetetlen emléket hagyott a klub történelmében, megnyerte az Aranylabdát a Milan játékosaként. Még most sem tudom elhinni, hogy aláírtam ahhoz a klubhoz, amelyben ő is játszott.”

“Piatek? Ha egy csapat két csatárral játszik, akkor több az esély a gólszerzésre, mint egy csatárral. Az egyik játékos középen maradhat, míg a másik nagyobb szabadsággal mozoghat. Azért jöttem, hogy segítsek, függetlenül attól, hogy az edző milyen poszton számít rám. Segíteni akarok a Milannak elérni a céljait. Piatek egy kiváló csatár, ezt már a Genoában is bebizonyította, majd folytatta a gólgyártást a Milanban is. Remélem, hogy nagyon sok gólpasszt fogok neki adni. Minél több gólt szerez, annál jobb lesz.”

“Gólörömöm? Így kezdtem el ünnepelni a góljaimat a Sportingban. Ez édesapám tiszteletére szólt, amikor nem tudott eljutni a mérkőzésre. A gólörömöm olyan volt, mintha felhívtam volna és azt mondtam volna neki, hogy ‘Apa, még egy gólt szereztem neked’. Így kezdődött. Amikor betalálok, így ünnepelek.”

“Erősségeim? Gyors vagyok és szeretem megverni az emberem egy az egy elleni párharcban. Szeretek gólpasszokat adni, de képes vagyok gólokat is szerezni. A legfontosabb, hogy segítsek a csapatnak. Azért jöttem ide, hogy a legjobb formámat nyújtsam. A csapatért játszom és mindig mindent beleadok, hogy segítsek. Ha sikerült idáig eljutnom, az azért volt, mert keményen dolgoztam. Bizonyítanom kell magamnak a pályán. Úgy érzem, hogy csatlakoztam egy hatalmas klubhoz és biztos vagyok benne, hogy a csapattársaim segíteni fognak a fejlődésben. Mindent meg fogok tenni.”

“Kedvenc zeném? Leginkább a rappet és a spanyol zenét szeretem, de minden stílust kedvelek egy kicsit.”

“Üzenet a szurkolóknak? Kedves Rossoneri szurkolók! Rafael Leao vagyok. Nagy ölelésemet küldöm mindenkinek! Forza Milan!” – tette hozzá.

Rafael Leao ugyan elutazott a csapattársakkal Cardiffba a szombat esti Manchester United elleni felkészülési meccsre, azonban a neve nem szerepel a meccskeretben és nem fog pályára lépni a találkozón.

A hírek szerint a portugál csatár a 17-es mezszámot fogja viselni a Milanban.

2 hozzászólás a bejegyzéshez