A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megvásárolta Rafael Leaót a francia élvonalbeli Lille együttesétől.

A 20 éves csatár kedden délben érkezett meg Milánóba, majd az ügynökével a Casa Milan felé vette az irányt, ahol találkoztak Paolo Maldinivel illetve Zvonimir Bobannal az átigazolás utolsó részleteinek véglegesítése céljából. Leao szerda délelőtt sikeresen teljesítette a kötelező orvosi vizsgálatokat és a délutáni órákban aláírta a szerződését.

Csütörtökön délután a Milan a hivatalos honlapján egy közleményben jelentette be Rafael Leao érkezését. Leao öt évre, azaz 2024. június 30-ig kötelezte el magát a Rossonerivel.

“Az AC Milan örömmel jelenti be, hogy a klub megállapodott a LOSC Lille csapatával Rafael Alexandre da Conceiҫão Leão szerződtetéséről. A 20 éves támadó 5 éves megállapodást írt alá a Rossonerivel.”

Rafael Leao 1999. június 10-én született Almada városában, Portugáliában. Kilenc évesen csatlakozott a Sporting CP utánpótlásához és az első csapatban 2017 októberében – 18 évesen, 4 hónaposan és 2 naposan – mutatkozott be a kupában.

A portugál utánpótlás-válogatott játékos tavaly nyáron Franciaországba szerződött és a Lille játékosa lett. Az első gólját mindössze a második mérkőzésén szerezte meg, ami győzelmet ért a csapatának. Leao az előző idényben 24 bajnoki meccsen 8 alkalommal volt eredményes és 2 gólpasszt osztott ki. Összesen 1300 játékpercet töltött a pályán ás átlagosan 162 percenként vette be az ellenfél kapuját.

Gianluca Di Marzio információi szerint a Milan 30 millió eurót fizet Leao játékjogáért.

1 hozzászólás