Serginho, a Milan korábbi BL-győztes védője szerint a klub vezetősége nagyszerű vételt csinált Leo Duartéval és elmondása szerint a 23 éves játékosnak minden adottsága megvan ahhoz, hogy jól teljesítsen Olaszországban.

Duarte rövidesen hivatalosan is a Milan játékosa lesz, miután szerdán megérkezett Milánóba és orvosi vizsgálatokon vett részt. A tervek szerint a délutáni órákban írja alá a szerződését a Casa Milanban. Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia újságírója szerint a Milan közel 11 millió eurót fizet a brazil belsővédő játékjogáért a Flamengónak.

Serginho – aki közreműködött az üzlet megvalósulásában – elismerően beszélt róla.

“Duarte agresszív, robbanékony, fizikailag erős és technikás játékos. Mi brazil játékosok sokkal ösztönösebbek vagyunk a pályán, de Leónak már van taktikai érzéke illetve jól helyezkedik. Az alkalmazkodási időszak teljesen természetes, de neki könnyebb lesz. Házas és csendes srác, így a pályán kívüli viselkedése is teljes mértékben megfelel a klub filozófiájának.” – mondta Serginho a Gazzettának.

Az egykori balhátvéd a MilanNews mikrofonjainak azt is elmondta, hogy a Milan játékosmegfigyelője, Geoffrey Moncada javasolta Duarte szerződtetését a vezetőségnek.

“Leo egy nagyszerű személyiséggel rendelkező játékos. Még csak 23 éves, de már sok mérkőzést játszott a Flamengóban. Még nagyon sokat fejlődhet. A Milan hitt benne és Moncada még Brazíliába is elutazott, hogy közelről figyelemmel kövesse őt. A Milan nagyszerű vételt csinált. Ő az új Thiago Silva? Reméljük. Mint minden brazil játékosnak, neki is szüksége lesz némi alkalmazkodási időre, de minden adottsága megvan ahhoz, hogy jól teljesítsen Olaszországban. A Roma is akarta őt, de a Rossoneri volt az első a versenyben. A klub legalább három hónapig figyelte őt. Duarte készen áll, hogy a Milanban játsszon és az edző döntése lesz, hogy kezdőként számol-e vele.”

Serginho korábban 1999 és 2008 között volt a Milan játékosa és 7 trófeát nyert Rossoneri mezben, többek között 2 Bajnokok Ligája-serleget.

3 hozzászólás a bejegyzéshez