Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója beszélt az átigazolási piacról, a célokról illetve Theo Hernándezről és Rade Krunicról. Az olasz klubikon azt is elárulta, hogy Luka Modric tökéletes választás lenne, de soha nem tárgyaltak róla sem az ügynökével, sem a Real Madriddal.

Pénteken egy sajtótájékoztatót tartottak Milanellóban, amelyen bemutatták a sajtónak és a szurkolóknak a csapat két nyári szerzeményét, Hernándezt és Krunicot.

“Már az előző szezon végén beszéltünk Radéval, az ügynökével és az Empolival is. Megpróbáltunk elébe menni a dolgoknak, mivel tudtuk, hogy négy középpályás távozni fog. Ami Theót illeti, igaz, hogy a bal oldalon létszámban megvagyunk, de mindig arról beszéltünk, hogy funkcionális játékosokat keresünk. Ez még nem jelenti azt, hogy nem figyelünk olyan játékosokat, akik poszttól függetlenül illeszkednek a játékrendszerünkbe taktika és játékstílus szempontjából.” – nyilatkozta Maldini.

“Titok, hogy mit mondtam Theónak az ibizai találkozónkon, ez közöttünk marad.” – mondta nevetve, majd folytatta. “Ő egy olyan fiatal játékos, aki hatalmas potenciállal rendelkezik. Még csak 21 éves és játszott a Bajnokok Ligájában, ráadásul BL-győztes is. Már játszott egy nagy klubban és sajnos az a fejezet véget ért, de ez egyaránt egy izgalmas új kihívás a karrierjében. A Real Madridból érkezett és boldogok vagyunk, hogy itt van velünk. Theo határozottan a világ egyik legjobb balhátvédje. Arra kell törekednie, hogy ott legyen a legjobb három balhátvéd között és ezt a célt kell kitűznie maga elé.”

“Krunic két szezont játszott az Empoliban a Serie A-ban és megmutatta számos érdekes képességét. Úgy gondoljuk, hogy nagy fejlődési lehetőség előtt áll. Ezt megmutatta azokon a mérkőzéseken is, amikor a San Siróban játszott a Milan ellen.”

“Ami a klubot illeti: a Milan jelenleg egy újjáépítési folyamaton megy keresztül. Fontos, hogy fiatal játékosokat hozzunk a Milanhoz és lehetővé tegyük számukra a fejlődést.”

“Veretout? Volt néhány tárgyalás. Ezek egyértelműen részei az átigazolási piacnak, ahogy az adandó lehetőség és végül a döntés és a választás. Úgy látom, hogy mindenki siet és úgy tűnhet, hogy a Milan mögöttük van, de szeretnék emlékeztetni mindenkit arra, hogy az átigazolási időszak szeptember 2-ig tart. Szeretnénk Giampaolo rendelkezésére állítani egy csapatot a szezonkezdetre. Egy versenyképes csapatot akarunk az edzőnek adni, amennyire csak lehetséges. Dolgozunk számos dolgon, de több összetevőnek is össze kell állnia.”

“Modric? Még soha nem tárgyaltunk Modricról. Azonban Giampaolo bemutatásán a sajtótájékoztatón azt mondtam, hogy jó és fiatal játékosokat keresünk, valamint néhány tapasztaltabb játékost. Mindannyian egyetértünk abban, hogy a fiatal játékosok fejlődését segítik a rutinosabb, tapasztaltabb játékosok. Egyértelmű, hogy egy olyan játékos, mint Modric tökéletes lenne a Milan számára, de be kell vallanom, hogy nem tárgyaltunk vele.”

“Mercato? Ahogy már mondtam, az átigazolási piac nagyon hosszú és az árak magasak. Erősítenünk kell bizonyos posztokon és be kell avatkoznunk, de mindezt sietség nélkül tesszük. Nem szabad rohannunk, mert nem hibázhatunk. De ahogy mondtam, az edzőnek a lehető legrövidebb időn belül a teljes csapatra szüksége van. Hagyjuk a vicceket, mert igen is vannak jó játékosok a kieső csapatokban vagy olyan bajnokságokban is, amelyeket nem a legmagasabb szinten jegyeznek.”

“Mosolyt akarunk csalni a szurkolók arcára, örömet okozni az edzőnek és azt szeretnénk, hogy a felső vezetés elégedett legyen az elvégzett munkánkkal. Valójában az a prioritásunk, hogy minél kevesebbet hibázzunk.”

“Alkalmanként azt olvasom, hogy bizonyos játékosok – akik valójában nem feltétlenül a mi kiszemeltjeink – más klubokhoz igazolnak és őket olyan játékosoknak állítják be, akiket nem sikerült leigazolnunk. De ezek a hírek nem a klubtól származnak. Nem felelnek meg a valós helyzetnek azok az információk, amelyeket az emberek az újságokban olvasnak a mercatónkról.”

“Nyugalomra van szükség. A középpályánkról négy játékos távozott, így itt mindenképpen erősítés szükséges. Fontos megjegyezni, hogy vannak olyan játékosok, akik még nem tértek vissza szabadságukról, mint például Paquetá és Kessié.”