Három országból is érdeklődnek Patrick Cutrone iránt, akinek kérdéses a jövője.

A 21 éves csatár az előző idényben minden sorozatot figyelembe véve 43 tétmérkőzésen játszott és több mint 1900 játékperc alatt 9 alkalommal volt eredményes. Cutrone a bajnokságban mindössze 3 gólig jutott, míg az EL-ben 4 és a kupában 2 találattal zárt.

Cutrone a nyáron részt vett az olasz válogatottal az U21-es Európa-bajnokságon, így a csapattársaihoz képest másfél héttel később kezdi meg a felkészülést. A tervek szerint az olasz játékos napokon belül visszatér a szabadságáról és csütörtökön fog edzésbe állni Milanellóban.

A MilanNews információi szerint Cutrone iránt érdeklődést mutattak az elmúlt napokban három bajnokságból, nevezetesen a Premier League-ből, a Bundesligából és a Ligue 1-ból. A 21 esztendős csatár jövője közel sem egyértelmű, ugyanis nem szerepel az érinthetetlen játékosok között.

A portál szerint Cutrone jövője legfőképpen attól függ, hogy milyen benyomást kelt a felkészülési időszakban Marco Giampaolo kezei alatt. Az olasz szakember lehetőséget fog adni Cutronénak a bizonyításra.

A várakozások szerint Giampaolo a 4-3-1-2-es formációt fogja előnyben részesíteni a Milannál, így Cutronénak szinte biztosan André Silvával kell versenyeznie a kezdőcsapatba kerülésért, mivel Krzysztof Piatek kirobbanthatatlan csatárposzton.

Cutrone értékét legalább 25 millió euróra tartja a Milan vezetősége és ebből nem enged.

5 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. A címbeli kérdésre válaszolva, szerintem ez attól függ, hogyan viszonyul a cserepadhoz. Én úgy gondolom, Silvában több a lehetőség, és többre is tartom, mint Cutronét. Nem eshetünk ugyanabba a hibába, mint tavaly, hogy gyakorlatilag 2 csatárral próbáltuk végigvinni a szezont. Ügyesen kell forgatni a keretet, és akkor senki sem lesz elégedetlen. Nem kell addig játszatni Piateket, amíg már lépni sem tud, hanem egyenletesen terhelni. Silvával ugyanez. Cutrone maradhatna első csere, a Primaverából meg lehetne egy negyedik számú csatárt hozni, és akkor ez kb. elég. A problémát abban látom, hogy ugyan nagyon lelkesen állt be a meccsekre Cutrone, de mindig valamiféle sértődöttséget véltem felfedezni az arcán, mikor pályára lépett, hogy “már megint csak csere vagyok”.

  2. Ha kezdő, akkor végig szenvedi a meccset. Csereként beállva új lendületet tud adni a támadásainknak.
    Kérdés, hogy neki és a csapatnak ez elég-e?
    Silva nálam már megbukott és a nyilatkozatai alapján, nagyon leakart már lépni innen és nem igazán akart visszajönni.
    De 2 csatáros taktikánál 4 darab csatárra szükségünk lesz, hogy végig vihessük a szezont.
    Jelenleg 3 csatárunk van. (Tudom, tudom Borini is az, de mégse) Bármelyiket is adjuk el, helyette jönnie is kell valakinek. Plusz, ott van a Maldini kölök… már ha érdemes rá.