Sajtóhírek szerint Hakan Calhanoglu lehet a kulcs Dayot Upamecano megszerzéséhez.

A Sky Sport Italia beszámolója szerint a német bajnokság harmadik helyén végzett RB Leipzig újra bejelentkezett Calhanogluért és a Milan kihasználhatja a német klub érdeklődését, hogy elhozza a 20 éves tehetséges védőt, Upamecanót.

A Milan vezetősége hajlandó lenne bevonni Calhanoglu játékjogát az Upamecano-üzletbe. A francia utánpótlás válogatott középhátvéd az előző idényben ősszel 22 tétmeccsen játszott, azonban a szezon második felét térdsérülés miatt kihagyta.

A transfermarkt 30 millió euróra tartja Upamecano piaci értékét, akinek 2021 nyaráig szól a szerződése a lipcsei együttessel. Érdekesség, hogy a Leipzig már januárban is nagyon komoly érdeklődést mutatott Calhanoglu iránt, de akkor Gennaro Gattuso edző hatására a klub elutasította az ajánlatot. Calhanoglu két évvel ezelőtt érkezett a Bayer Leverkusentől, azonban az előző szezonban egyáltalán nem nyújtott meggyőző teljesítményt. A török középpályás rengeteg kritikát kapott a hullámzó játéka miatt.

Nem titok, hogy Paolo Maldiniék mindenképpen szeretnék megerősíteni a védelem tengelyét, ugyanis Mattia Caldara sérülése miatt csupán Mateo Musacchio és Alessio Romagnoli bevethető középhátvéd poszton. A kiszemeltek között szerepel Upamecanón kívül Dejan Lovren, Fabian Schär illetve Eric Bailly.

11 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nagy biznisz lenne, ha sikerülne ezt a botlábú törököt elcserélni. Nem látom viszont, hogy ez miért lenne jó a lipcseieknek. A franciából meghatározó védő válhat, akiért nagy pénzt akaszthatnak le, de Hakan “képességeit” ismerjük. Nyilván rá kéne fizetnünk valamennyit, de nekem nem áll össze a dolog.

 2. Most már biztos én vagyok hülye a focihoz és ehhez az egészhez. Mert akár hol látom ezt a hírt, mindenki oda van érte. Kövezzenek meg, de nem követem heti rendszerességgel a Bundesliga meccseket. Ezért marad a videó és a különböző statokkal foglalkozó portálok. A Lipcse legjobb védője (talán az egész ligáé) Willy Orbán 24 meccsen 4 gól és 7.41-es pontátlag a Whoscored értékelése alapján. Ez a néger gyerek (aki ugyebár már sérült, pedig még ide sem jött) 15 meccsen játszott és 6.86-os átlagot tudhat magáénak amivel a csapatában 14. helyen áll. Gólt nem szerzett. Ez a nyár biznisze??? Egy fos bajnokságból érkező védő, aki a világ legjobb védő-iskoláival rendelkezőbe érkezne!?
  A másik 20 éves francia Konaté 7.19-es 1 gól és 1 gólpassz. 28 meccsen. Vajon miért akarhatja ezt az üzletet a Lipcse???

  Abba már bele sem megyek, hogy szerintem a csapat jelenlegi legjobb játékosának tartom a törököt. Kulcspasszok (gólhelyzetbe hozás) tekintetében a TOP5-ben van a Seria A-ban, más kérdés, hogy nem lövi be az épp aktuális csapattárs. Emellett szerintem félelmetes amit össze melózik minden meccsen. De tudom… ehhez én nem értek. Rosszul látom amikor egyszer a védősorban csúszik-mászik, szerel, majd ő vezeti a kontrákat. A lőtt keresztlabdáit is benéztem már párszor.

  De hogy komolyra fordítsam a szót, neki egyetlen nagy hátránya, hogy nem egy az egyben nyerné meg a meccseket, hanem játszani próbál egy olyan csapatban ahol nincs csapatjáték lassan 10 éve.

   • Nem ekézem Calhanoglut, mert én is hasznosabbnak tartom, mint a többség. Viszont a 3 támadós rendszerben szélsőnek tényleg lassú. 1 sorral hátrébb sokkal hasznosabb lenne,sokszor ott is tűnt fel, viszont a helye igy üresen maradt. Még mindig felmegy bennem a pumpa, ha a tavalyi t*ketlen támadójáték eszembe jut. Persze erről nem ő tehet, középen nem volt egy kreativ támadószellemű középpályásunk sem. Ebben a rendszerben ki másnak kellett volna a kulcspasszokat adni ha nem neki és Susonak? Bal oldalon még ott van Paqueta és reméljük Bona is formába tud még lendülni. Ha itt marad meglátjuk Giampaolo hol képzeli el a pályán, remélem középen.

 3. Az utóbbi legalább egy évtized az olyan típusú középpályások előretörését hozta, mint amilyen Calhanoglu. De eddig valahogy nem jött ki neki a lépés a Milanban. Sokszor kifejezetten idegesített, amit mutatott, főleg technikailag voltak furcsa megmozdulásai, illetve sokszor tűnt motiválatlannak. Néha tényleg kivágtam volna a francba, de inkább a csapatból raktam volna ki, mert a nagy meló mellett főleg támadásban nem volt hatékony. Egyelőre nem tudok állást foglalni, de úgy gondolom, egy Calhanoglu-típusú játékosnak helye lehet Giampaolo rendszerében. Én még várnék egy idényt ezzel az eladással.

  R66 kérdezte, hogy miért lenne jó ez a lipcseieknek. Én úgy gondolom, azért, mert a török egy megfelelő és jól működő rendszerben igenis jól tudna teljesíteni. Egy középpályásban – hiába jönnek egyre másra a hatalmas összegek védőkért – jóval nagyobb lehetőségek vannak, mint egy védőben. Az elmúlt néhány évben már az látható, hogy a legnagyobb összegeket inkább a középpályások generálják a transzferpiacon, nem is a csatárok. A Lipcse simán csinálhat egy jó üzletet. Ehhez csak az kellene, hogy Calhanoglu visszamenjen, legyen 1-2 jó idénye a Bundesligában, majd pedig bejelentkezzen érte egy PL-klub. Ha ez megvan, később elkérhet érte legalább kétszer annyit, mint amennyit most adna a Milannak.

 4. Én se nagyon értem.
  Calhanoglu-t tartottam a nyár igazolásának akkoriban. Nagyon sokat vártam tőle. Első szezonja nem volt rossz, de valahogy nem is az, amit vártam. De azt is hozzá kell tenni, hogy nem azon a poszton játszik, ahol kellene neki.
  Neki a két csatár mögött kellene játszania. Ott, ahová Giampaolo épp Suso-t próbálja beerőszakolni.
  Upamecano – ról eddig még csak nem is hallottam. Lehet jó játékos és lehet szükségünk is van rá, de én nem Calhanoglu-t vonnám be a bizniszbe. Neki adnék egy szezont a 2 csatár mögött.
  Suso-val sincs semmi bajom, de ebben az új játékrendszerben szerintem csak szenvedni fog.
  Nálam ő az, akit beáldoznék.