Marco Giampaolo érkezésével Andrea Conti fontos szerepet tölthet be a Milanban.

Mostanra Conti teljesen egészséges és két rendkívül balszerencsés évet követően szeretné maga mögött tudni a múltat, hogy végre tiszta lappal újra nekivágjon a milánói kalandnak. Az olasz jobbhátvéd 2017 nyarán érkezett az Atalanta együttesétől, azonban kétszer is súlyosan megsérült, ami nem tette lehetővé számára a folyamatos játékot.

Conti az előző idény második felében már az edző rendelkezésére állt, azonban Gennaro Gattuso egyértelműen Davide Calabriát részesítette előnyben a jobb oldalon és nem sikerült formába lendülnie.

A La Gazzetta dello Sport mai jelentése szerint jelentősen megváltoztak a dolgok a tavalyi évhez képest, ugyanis Conti bevethető és a csapattal végzi a felkészülést az előszezonban, ezáltal bizonyíthat az új edzőnek. Giampaolo érkezése döntő fontosságú tényező Conti számára, mivel vélhetően a 4-3-1-2-es felállást fogja alkalmazni és ebben a játékrendszerben sokkal nagyobb szerep jut a jobbhátvédeknek a támadásoknál.

Conti egyik erőssége, hogy támadásban meglehetősen hatékony, azonban védekezésben még kétségtelenül fejlődnie kell. Az olasz játékos ki akarja szorítani Calabriát a kezdőcsapatból és korábban azt is elárulta, hogy a teljesítményével szeretné kiérdemelni a meghívót az olasz válogatottba. A lap megjegyzi, hogy Conti nagyon ambiciózus és szeretne főszereplő lenni a Milanban.

A 25 éves játékos az előző idényben 16 alkalommal lépett pályára a csapatban és összesen 635 játékpercet töltött a pályán, a mérlege 3 gólpassz volt.

8 hozzászólás a bejegyzéshez

  • Én másképp látom.
   Conti a sérülése előtt tökéletes volt. Védekezésben és támadásban is. Nem egy Cafu, de az elmúlt évek jobbhátvédjeihez képest klasszisokkal jobb volt.
   Calabria csak az ő sérülésének köszönheti, hogy kezdőben kapott helyet.
   Calabria védekezésben nagyon gyenge, támadásban pedig valamivel jobb, mint Abate volt.
   Nagyon lelkes, nem adja fel, volt pár jó meccse, de ennyi.

   Viszont való igaz, Conti ahogy visszatért a sérüléséből, eddig nem igazán mutatta a sérülés előtti formáját. Ha vissza tud térni a régi formájához, akkor nem kétséges, hogy ő a kezdő ember.
   Remélem így lesz, mert egy jó Conti-ra nagyobb szükségünk van, mint egy élete formájában játszó Calabria-ra.
   Legalábbis szerintem.

   • A sérülése előtt, mármint azon a 2 mérkőzésen, amin játszott? 😀
    Calabria rengeteget fejlődött -mióta rendszeresen játszik- mind támadásban, mind védekezésben. A rutintalansága miatt a tapasztaltabb játékosok még valóban nagyon simán megverték 1-1 -ben, de ahogy Te is kiemelted, a lelkesedéssel, akarattal nála soha nem volt probléma, ezért garantálható a további fejlődése.
    Támadásban nagyobb a potenciál Contiban és nála sincs probléma a hozzáállással, de a legutóbb látottak alapján teljesen érthető, miért Calabria volt preferálva.

    Most itt van egy teljes nyár arra, hogy formába lendüljön Conti, reméljük sikerül és kialakul egy egészséges verseny a jobb hátvéd poszton, ami mindkét játékost további fejlődésre ösztönöz.
    (Bárcsak minden poszton lenne ekkora potenciál lehetőség a csapatban)

   • Mi van??? 😀 Védekezésben gyenge? Elmondom hogy az összes bajnokságot figyelembe véve egyetlen egy jobbhátvéd előzi meg a szerzett labdák tekintetében, ő pedig Wan-Bissaka, akit 55M-ért vett meg az MU.
    Azon gondolkozom, hogy az egy dolog hogy valaki érti a játékot vagy sem. De nézed egyáltalán a meccseket?

    • Nézem hát, de nem Calabria miatt.
     Sok labdát szerez, nagyon dicséretes. Megy fel a támadásokkal, nagyon szép.
     Elveszi a labdát stb stb stb.. ez mind nagyon szép.
     Amiről én beszélek, az a védekezés a 16-osunk környékén és azon belül.
     Ott még Abate szintjét se éri el. Lemarad, nincs a helyén, elkésik, szabálytalankodik…. inkább KP jobb széle, mint jobb bekk.

 1. Nagyon jól jönne egy olyan Conti, amilyen az utolsó bergamoi évében volt. 8 gól 5 gólpassz, ezzel nem csak nálunk lett volna az élmezőnyben a keretben, de még az idei (vagy már előző évi) Juventusban se volt sok ember, aki jobb termést hozott.