Gianluigi Donnarumma a klub hivatalos televíziós csatornájának adott exkluzív interjút, amelyben beszélt az előszezon kezdetéről, a szezonról és a fejlődéséről is.

A 20 éves olasz kapus az előző idényben 36 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és 13 alkalommal nem kapott gólt. Az utóbbi hetekben egyre több pletyka látott napvilágot Donnarumma esetleges távozásával kapcsolatban, azonban Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója leszögezte, hogy a klub fő szándéka megtartani a fiatal kapust.

“A vártnál korábban érkeztem Milanellóba, hogy az első napon készen álljak és a csapat többi tagjával együtt tudjam megkezdeni az edzőtábort. Csalódott voltam, hogy nem tudtam folytatni a játékot sérülés miatt a Spal elleni utolsó meccsen, de már alig várom, hogy megkezdődjön az új idény. Az edzőtábor első napja mindig az érzelmekről szól. Úgy tűnt, mintha ez lett volna az első napom, de mindig így érzem és nagyon izgatott vagyok. Alig várom, hogy mindent beleadjak.” – nyilatkozta Donnarumma a Milan TV-nek.

“Új szezon? Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy visszatérjünk oda, ahova megérdemeljük, azaz Európába. Sajnálatos, hogy ebben a szezonban nem leszünk ott a nemzetközi porondon, de ahogy az edzőnk és az igazgatóink mondták, most csak arra összpontosíthatunk, hogy visszatérjünk a Bajnokok Ligájába.”

“Az előző idény? Mindössze 10 perccel a vége előtt Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióban voltunk, de mindannyian tudjuk, hogyan végződött. Mindannyian csalódottak voltunk, de ez erőt kell hogy adjon a célunk eléréshez.”

“Fejlődésem? Sokkal érettebb vagyok, bár még csak 20 éves vagyok. Most már férfinak érzem magam, ami szintén a Milannak köszönhető. Sok szempontból fejlődtem, de még mindig javulnom kell. A fejlődésből soha nem elég, így minden edzésen a legjobb formádat kell nyújtanod, hogy folyamatosan fejlődj.”

4 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Dzsidzsió, írjad alá fele a szerződést!!!

    Remélem még sokáig maradni fog nálunk. Az hogy minden évben a sajtó a távozását rebesgeti, az önmagában semmit nem jelent. Ez azért van mert ő az egyik legjobb játékosunk. Romagnolival ugyanez a helyzet, minden nyáron szóba hozzák más klubokkal. Gyanítom, hogy Piatek és Paquetá esetében is ez lesz.